Sunday, April 3, 2016

' Elli Salastri '

Hi

I know my husband very well. Takde la gatal, tak pernah plak tengok pompuan mata tak kelip. Kalau dia rasa lawa , maybe dia cakap dalam hati je. Kadang kalau dia cakap lawa pun , ayat mesti nak cover "pompuan tu muka cam awak" . Wah i lawa cam pompuan tu ke, pompuan lawa cam i hahahhh. Sila pilih jawapan yang tepat. Tak kuasa ahkak hahaa takde la gurau ja jangan ingat i perasan lawa plak hehh. Dari zaman bercinta, i tak  jenis jeles pun. Maybe sebab faktor umur dengan husband jauh kot, eh i feeling letops2 ok.

So acah2 cam ok la aku muda boyfren aku tak cari lain kot. Stewardess ke apa ka makeup tebal bulu mata palsu ke semua i tak jeles. Tapi bila lepas kahwin, tetiba ahkak jadi insecure sangat. tak tahu lah kenapa. hahaa. Kadang tu kalau ada pompuan lawa kat tv, saja je jeling isham tengok dia tengok mata tak kelip tak hahaa. Tahu sangat la taste dia cemana kemain nak letops je . Kalau dulu zaman tak jeles tu saja je tanya2 pasal artis2 yang dia rasa lawa, kemain letops2 je yang dia minat. Citarasa model habis.  Tapi kalau artis2 dia rasa lawa i ok je asal i kenal siapa lah hahaha. 

Satu habit husband , kalau dia minat or adore sesuatu dia akan selalu tersebut2 . Contoh dia minat m.nasir, so kadang tersebut2 la nama m,nasir. Kalau dia suka kereta bmw x6 ke apa kang tersebut2 la bmw x6 bmw x6. Dulu sampai skang Isham adore sangat adik bongsu i nama zulkarnain , duk la sebut nain nain nain naik meluat pasal sehari ada la banyak kali duk sebut2 nama adik i 'nain' tu. Kalau dia tersebut2 time i tengah gaduh bengang dengan nain tu lagi la rasa nak bomb je nain tuh. 

Lately , husband sellau sebut satu nama. ELLI SALASTRI. Sumpah i tak pernah kenal sape2 nama Elli Salastri. So i cam merajuk la, selalu apa2 kita selalu share share. tapi Elli Salastri tak kenal ponn. Camni aaahhhh ...skang anak dua dah taknak share share lagi. :'( this is saddd. Elli Salastri nama cam canggih je. 

Kejap2 Elli Salastri. 

Hello, siapa perempuan ni. Who is this ELLI SALASTRI. 

Merajuk. Tapi of course la isham tak perasan pun i merajuk hahaaa last2 i yang pergi tanya..

haaa sapo Elli Salastri tu.


Awak selalu sebut Elli Salastri , siapa ek?

Husband.."alaa dia tu kelakar. Dia pelakon."

Siapa ? ! Tak kenal.

Hubs ..ish kan kita tengok drama dia sama2 dulu.

Setelah disiasat..ghupenya...


Elli Suriati.


T_T ok ni i kenal. Then we live happily ever after. hahaa



















30 comments :

  1. Haha...kelakar jugak hubby u ni. Kes terjeles jugak ni kan.. Haha btw, bw sini..

    ReplyDelete
  2. huk aloh ingatkan sapa la elli salastri tu

    ReplyDelete
  3. Hihihi....ingat produk kecantikkan ke...atau retis baru....elle suriati ya..isteri azri iskandar...

    ReplyDelete
  4. haha.. funny.. gelak mengekek.. ;)
    elli salastri..

    suka baca gaya penceritaan namee

    ReplyDelete
  5. hahaha.. elli salastri pon bolehhhh! 😝 janji ade bunyik lebih kurang sama jadik la.. hihi

    ReplyDelete
  6. hahahahahahaha kak namee. Saya pun memula tertannya-tanya gak, siapa Elli Salastri. Ingatkan pelakon indo ke apa ke hahaha!

    ReplyDelete
  7. Mana dapat Salastri tu. Hahaha Jauhnya dari Suriati.

    ReplyDelete
  8. sumpah kelakar part ni. okay... firstly tadi when i drove my car to my office. i was wandering how a marriage life is. i'm scared and bila rasa takut tu datang tetiba dalam fb tu naiklahh kisah rumah tangga yang scary the merrier *walaupun takut tapi jari dok click2 baca*. but after read your story it makes me like ... ~oh seronok juga kahwin ni yer~. hehe tapi saya suka baca kak namee punyer story. its funny

    ReplyDelete
  9. hahahah kemain jauh nama model kesukaan en hisham.

    ReplyDelete
  10. lah ingatkan siapa...hehehehe...

    ReplyDelete
  11. baguihnya cara asben puji orang lain. sume muka sama cam nami. hihi. kelaka je. btw chumel je entri ni. hehe

    ReplyDelete
  12. ekekkekekkekek.....yang ni kelako..hihi

    ReplyDelete
  13. ala, eli suriati ghupanya?? haha!! jauh benor bunyinya..kikiki

    ReplyDelete
  14. laka laka nya name ni..
    tak yah insecure sgt sbb awak dah super lawaaa

    ReplyDelete
  15. hahahahha kelakar hahaha smbung gelak lagi hahahha

    ReplyDelete
  16. hahahaha lawak gila... tarik napas lega laaaa haahahhaa

    ReplyDelete
  17. hahahah terus happyly ever after. kiut!

    ReplyDelete
  18. Kelakar la hb Namee..hehe..rasanya dia tertukar dgn ernie sulastri..pelakon dulu2

    ReplyDelete
  19. hahahahhahaha..nama salah sebut..hahahahhahhahhhaa..

    maaf..nak gelak lagi boleh? ini betul kelakar..

    hahahahahahahahhaha

    ReplyDelete
  20. Pertama kali masuk blog nameeroslan ni....selalu perhati yg nameeroslan ni menjadi iklan pada blog saya. I mean Nuffnang yang letakan iklan tu.
    Saya memang cukup tertarik pada blogger sekarang yang menjadi iklanmaphobia hehehe...sebab hanya menceritakan kisah hidup sendiri sahaja mampu menjadi begitu.....dan follower....

    Saya akan terus mengarang walaupun sampai bila saya yakin pasti saya juga mampu berada setanding dengan blogger hebat macm nameeroslan dan cik epal atau miss elee...

    ReplyDelete
  21. ahahaha... elliesalastri pun boleh :D

    ReplyDelete
  22. Idaay pon minat dia ni. tapi elli salastri? suriati kan? Hahahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...