Friday, May 13, 2016

An "Awake Candy" .

Hi

Kalau dulu2 zaman kanak2 riang, i selalu jadi tauke candy dalam kelas tuition. Nanti tengah2 cikgu mengajar kat depan,  budak2 depan dah "weyhh nameerahhh nak satu gula2"! . So i lah tauke yang supply gula2 satu kelas di kala masing2 mengantuk . Tuition pulak malam pukul 8 sampai 10 dah sah sah la masing2 mengantuk lepas berpenat lelah pagi sekolah kebangsaan , petang sekolah agama mengaji then malam tuition lagi. Demi ibu bapa yang tercinta, ku turuti jua semua kelas pagi petang malam. Cikgu tuition pun faham sangat "takpe murid2 kalau mengantuk makan gula2 yaaa cikgu izinkannn". 






Memang takkan berhenti mengunyah. Tips untuk hilangkan mengantuk pilih candy yang ada rasa masin2 manis macam Lot 100 Salt Candy. Confirm tak jadi tidur . So far i tengok Lot 100 ni yang keluarkan produk variety macam2 perisa. Creative. Berfore ni selalu beli yang Lot 100 gummy tu. Skang  Lot 100 Salt Candy pulak hehh. Macam2 idea la diorang ni.





Terbawak sampai sekarang habit salt candy nih sampai kuliyyah zaman universiti . Dah la kelas zaman universiti ni sekali kelas 3 ke 4 jam hahahhh break time kemain 15 minit je. Most favourite candy is from Lot 100 ni. Skang pulak ada 4 flavour baru...


Lemon, Orange, Coffee and Sour Plum . Semua perisa , bergaram. So rasa manis2 masin. Each flavour ada mix dengan rasa salty. 


Lot 100 Salt Candy ni ada 4 flavour


Salt & Orange Flavoured Candy

Yang ni rasa masam2 buah oren and at the same time rasa masin jugak. Tapi rasa masin and masam tu blend together. This one paling cepat habis , pekerja Tesco kata. haaahaa, most favourite.



Salt & Coffee Flavoured Candy

Yang ni pun best . Selalu kalau candy yang perisa coffee ni macam pahit2 sikit kan tapi Lot 100 Salt Candy , coffee flavoured ni rasa manis kopi and masin2 salt. 



Salt & Lemon Flavoured Candy

Rasa masam lemon and salty . Best. Rasa masam2 manis and masin. Semua rasa gabung jadi best walau pun gabung 3 rasa tu combination dia sedap. 
I paling suka flavor ni wooo bukan main syok  makan zup zap zup zap masuk je dalam mulut. Sebab dia masam-masam masin gitu, takleh berhenti. Gi mana pun mesti nak bawak dalam bag macam boypren baru gitu mihmih. 

Hah ni dia eviden. Ambik gambar cepat-cepat kalau tak mamat belakang nanti minta sikit ekeke.





Salt & Sour Plum Flavoured Candy

Yang ni lagi lah, cari tak jumpa. Cepat je habis. Rasa sour plum and gabung dengan rasa masin. 




Lepas dah rasa semua flavour, semua lah i suka . Sekali masuk mulut terus segar. Terutama time mengadap jem , omaigod serious i boleh tertidur. So dalam handbag memang akan standby je sepaket Lot 100 Salt Candy ni . Buat kudap2 kalau tengok wayang bosan nya jalan cerita hahahaa terus masukkan Lot 100 Salt Candy dalam mulut sebab nak tinggalkan wayang sayang pulak tiket bazir ekekeke. Popcorn pun xleh lawan kuasa Lot 100 Salt Candy ni hilangkan rasa mengantuk serta merta. 


Tengah buat kerja ngantuk2 , masuk mulut terus tak jadi mengantuk punya.

Patutlah dipanggil an "awake candy" sebab sekali masuk dalam mulut terus segar. Kalau ada buat majlis ke apa memang suka beli Lot 100 Salt Candy letak dalam goodie bag. Orang memang suka  Lot 100 Salt Candy ni, so bagi apa yang orang suka lah. 




Korang patut try. Ala boleh beli kat Watson atau Tesco. Skang ada sampling promotion kat Watson and Tesco, confirm sekali dah try sample mesti nak beli. Event bermula 26th March 2016 sampai 8th May 2016 di Tesco IOI City Mall (7hb – 8hb Mei 2016), Mutiara dan Damansara (28hb – 29hb Mei 2016). Dalam masa event ni, ada contest sekali yang korang boleh join. 


Grand prize : Samsung S6 Edge

Daily prizes : Electric motor scooter

Kalau nampak kat Tesco and watson cepat2 beli 2 pack then terus masuk contest. Senang je nak menang.




Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web Lot 100:

- Laman web rasmi: http://www.cocoaland.com/





Toodles







7 comments :

  1. Packaging dia comel sangat. KAlau budak2 nampak memang terus grab punya ni. ;)

    ReplyDelete
  2. Bestnya kalau kat Malaysia dapat beli gula2 sedap dan halal!

    ( Check out my latest post: https://captaineverland.blogspot.co.uk/2016/05/easter-break-whitstable-kent.html )

    ReplyDelete
  3. macam best je gula2 ni..
    dah la mcm2 perisa..comel lak tu

    ReplyDelete
  4. tingin nak rasa yang salt n sour tu. lemon pun nak. belanja satu kak nameerah =B

    ReplyDelete
  5. nampak macam best.
    belum jumpa lagi
    mesti nak cuba juga
    sebab dah masuk blog namee... hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...