Wednesday, June 22, 2016

Baby Spa From Home

Hi

Pernah one time dulu Adam kena skin allergy. Allergic dengan produk.  Then only i know yang Adam ikut i, kulit sensitive. Tapi baby pun memang sensitive pun. So kena hati2 dengan produk yang kita apply kat diorang. So bila dah bersalin kat Noah, memang hati2 lah. Kalau beli produk pun pilih yang natural based je. So far okay, tak pernah nampak ruam ruam ke apa.

Salah satu produk natural based yang i can recommend is this Zwitsal product . Brand Zwitsal ni dah lama dah since past 100 years lagi. Masa time Adam pun doctor ada recommend brand2 yang natural based. Murah je harga product Zwitsal ni walaupun brand dari overseas. Complete set untuk penjagaan kulit bayi. 

Ini dia ! 



For Zwitsal ada dua range, 

1) Classic
2) Natural 

Tapi both range pun from natural ingredients of canola extract, milk & honey and aloe vera. 


Semua ada, dari shampoo, bath 2 in 1 for hair & body , lotion. baby oil, baby wipes and baby skin protector lotion.

For Zwitsal brand selamat ,
- hypo-allergenic tested
- sesuai for sensitive skin
- extra soft formulation
pH balanced

Tak payah risau ruam ke apa, sebab ingredients dari plant saja. Kalau korang ada baby or akan ada baby yang lahir boleh try Zwitsal brand. Murah pun murah.


Boleh buat baby spa terus kat rumah as Zwitsal brand dah complete set. Time dari baru lahir lah kena practise early stimulation. Tahu tak early stimulation for babies sangat penting untuk perkembangan diorang. Stimulation for babies tu apa ? Rangsangan sentuhan, pendek kata proses urutan untuk bayi , macam bonding time antara bayi and mak. Banyak kebaikan dari 'rangsangan sentuhan' ni. Anak akan jadi lagi tenang, elakkan kembung perut, bonding antara mak and anak ,kurangkan sakit tumbuh gigi and build up muscle & mental development.  


Umur2 dari baby and umur macam Noah ni elok la kasi main dengan bubbles selalu. Elok untuk baby sensory. 
Tuang Zwitsal Natural Baby Bath Milk & Honey and pancut air laju so that bubble cepat la jadi hehh . Berendam la dalam 10 minit camtu. Sabun dia lembut je, boleh rasa texture dia light sangat. Lepas tu bila bilas dengan air, senang cuci. 


Kalau anak korang newborn, boleh guna yang Zwitsal Natural Baby Bath 2 in 1 Hair & Body ni . Kiranya shampoo and soap dalam satu formula . Formula yang sangat lembut untuk untuk kulit kepala and badan baby.
Ni Zwitsal Natural Baby Bath 2 in 1 Hair & Body untuk shampoo and sabun sekali. Texture lembut untuk jaga kulit kepala and skin baby . 


Lepas dah mandi, kasi baby fresh pulak apply bedak. Bedak Zwitsal ni pun light, tak tebal. Dulu pernah guna satu bedak ni tapi texture dia tebal kot, bila baby peluh dia jadi berketul2 pulak. Zwitsal ni bau sedap of rose & vanilla fragrance. 

Lepas sapu bedak, then apply lotion . Urut2 sikit guna lotion . Kalau malam before nak tidur, urut dulu bagus sebab baby akan tidur lena sangat.


4 simple steps yang boleh practise kat rumah..
1) Sebelum mandi, urut guna Zwitsal Natural Baby Oil with Aloe Vera & Vit E

2) Fun bath. Happy time, time ni la dedahkan anak dengan bubbles. Boleh guna salah satu Zwitsal Natural Baby Shampoo Aloe Vera , Candlenut & Celery atau Zwitsal Natural Baby Bath 2 in 1 Hair & Body .

3) Fresh Touch. Bedak wangi Zwitsal Classic Fresh Floral Powder.

4) Lotion  ! Time ni apply lotion Zwitsal Classic Baby Lotion sambil urut so that baby akan tidur lena and tenang je. 


Yang ni pulak lotion khas ada fungsi penghalau nyamuk. Since i kena denggi haritu , memang benci gila dah kat nyamuk. Tak boleh imagine kalau Adam and Noah kena denggi. I yang dewasa ni pun rasa sakitnya demam denggi ni apa lagi kalau budak kecik. Sian. So kalau i bawak outdoor , akan apply Zwitsal Baby Skin Protection Lotion ni with Citronella. Lotion ni ada bau yang nyamuk tak suka. Dalam lotion ni ada Chamomile Extract to relieve itching. Kalau anak skin gatal2 kena gigit serangga ke pun boleh surut . 


Kes denggi dah meningkat sangat. Kat mana2 pun ada nyamuk, memang i dah fobia dah . Korang pun hati2 okay. Sebelum nak bawa anak pergi playground ke sila apply Zwitsal Baby Skin Protection Lotion ni with Citronella ni dulu.


So far, highly recommended la Zwitsal brand ni. Best ! Jangan lupa urut babies ok !

Hasil diurut sebelum tidur, Noah tidur malam memang tak bangun langsung. Good boy hehe.

Kalau nak beli try beli kat sini..










14 comments :

  1. namee... xde free trial ke? nak test... my adam also sensitive skin sampai berdarah dia garu...

    ReplyDelete
  2. anak mek xde la sensitive tapi skang ni cepat sgt naik ruam mugkin sbb musim panas kott. Must try ni

    ReplyDelete
  3. belum pernah jumpa lg product ni..mn nak dpt

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua bulan lepas beli di aeon semua range die ade di sana

      Delete
  4. menarik! tapi tak pernh pulak dengar nama produk ni..XD

    ReplyDelete
  5. first time dngar pasal product nie..mnarik...kna cari lpas nie..

    ReplyDelete
  6. Boleh try ni. Mana nk dpt brand ni?

    ReplyDelete
  7. tq namee.. tak sabar nak ada baby pulak rasa..

    ReplyDelete
  8. Anak saya pn guna jenama nie.. suka sgt sbb wangiiiiii😀😀.. kalau baby rambut sikit pn bole guna, shampoo dia bole melebatkan rambut baby..😘😘

    ReplyDelete
  9. melekat pulak noah dgn napkin tu? hahaha.. mcm abam dia piula.. comell..kokak2 pipi kang.. :p

    ReplyDelete
  10. Wah ingatkan ai je pki zwitsal..

    Dan ingatkan zwitsal ni, produk baru.. sebab baru beli.. ala nyesal plak tak beli untuk newborn baby.. sbb tetiba tak suke bau fiffy (yg hubs beli). Tapi takpe.. pki je ape yg ade lah kan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...