Saturday, June 25, 2016

Disney, The Lion Guard !

Hi

Korang ingat  cerita Lion King tak ? Legend betul cerita Lion King zaman i sekolah rendah lagi. Kalau kanak2 90's mesti tahu punya. I baru perasan ada cartoon baru kat  Disney Junior , Disney The Lion Guard. Patut la familiar dengan cartoon Disney The Lion Guard ni rupanya sambungan dari cerita Disney Lion King tu. PAtut la bila Adam and Noah tengah tengok je i macam eh ni macam watak cartoon zaman i kanak2 ni. But now i dah tua la of course heh.



So watak dari movie Lion King pun ada la dalam cartoon Disney The Lion Guard ni macam Simba, Nala, Zazu, Mufasa, Timon and Pumbaa. Kira diorang ni senior la dalam cerita The Lion Guard nih. Sakang Simba pun dah ada anak kedua nama Kion. Dalam Lion King kan Simba ada satu anak girl named Kiara dalam movie the Lion King 2 , baby betina la kalau dalam bahasa animal hehe. Korang ingat tak ? Ke lupa sebab masing2 dah ada anak sendiri kan skang masing2 dah tua hehe. ala The Lion Guard ni yang lagu dia Zuka Zama Zom Zom Zom !


Ni watak2 baru dalam Disney  The Lion Guard ! Ada 5 watak baru !



Kion ( The Fiercest) , Bunga ( The Bravest), Fuli ( The Fastest) , Beshte ( The Strongest )


Ono ( The Keenest of sight )

Bagus watak2 cartoon camni . Sebab dia macam ajar apa2 benda pun kau boleh jadi hehe. But dari watak kat atas of course paling fav is BUNGA THE BRAVEST tu. Suka tengok watak Bunga sebab dia ni adventurous ! Dia punya tagline lagi la "Zuka Zama" ! Maksud is "Get up, dive in ! in Swahili !

Bagus cartoon The Lion Guard ni, ada unsur2 family, lawak and ajar budak2 good moral values and berani untuk jadi apa2 yang diorang suka. Tak mustahil !

Korang boleh tonton The Lion Guard di Disney Junior channel, 9.30 pagi setiap hari minggu.


Soalan:
Siapakah watak dalam The Lion Guard yang anda paling sukai and kenapa?

Jawab soalan di atas,, dalam ruangan comment je. Jangan lupa include email korang sekali so that bila i pilih pemenang, i nak email senang !

Contest berakhir pada 26 Jun 2016.

5 pemenang bertuah akan dipilih ok !!

PEMENANG NYAAAA..


1. Ayunie Ramli
2. Zie Azi
3. Nadhie Wueen
4. Hafiza
5. Adilah Zulkepli


Toodles !








13 comments :

  1. Saya suka Ono sebab dia pandai and dia macam lawak2 sikit

    adilahzulkepli@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Saya dan anak saya,Najwa sangat meminati The Lion Guard terutamanya watak Fuli,seekor cheetah yang mempunyai keyakinan diri yang tinggi dan sanggup membantu Kion walaupun Kion gagal menghasilkan bunyi mengaum'The Roars of the Elders'. Memang best la citer The Lion Guard ni.Zuka Zama Zom Zom!!

    ReplyDelete
  3. Kion ! Mek suka kion sebab dia legasi untuk The Lion King yang cam mek tengok dulu2. Zaman bapak dia masih budak. Wuuu nangis time Atok Kion Matikkk sbb nk slmtkan ayah Kion.

    ayunieramli@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Kion is my favorite kerana dia sukakan cabaran lagi bertanggungjawab dan pelindung kpd binatang lain.Apabila Kion mengaum, raja2 singa purba pun turut mengaum sama dgn dia.best sgt!!
    zieazi30@gmail.com

    ReplyDelete
  5. I suka fuli sebab dia ni jenis yang confident je then bijak buat keputusan. Kadang-kadang nampak sombong, tapi dia ni sebenarnya ada sikap setiakawan. Paling suka part yang dia ni jenis berani & berdikari dan tak takut pun memburu sendirian. hehe. Time off day suka layan citer ni dengan adik I yang sekolah rendah tu dekat rumah. hihi =D

    nadhiewueen@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. Saya suka watak kion sebab dia sangat berani . Lagi 1 sebab watak dia macam macho2 gitu sesuai lah dengan peranan dia sebagai ketua binatang tu .
    Dah tarikh tutup tapi saja try nasib mana tahu rezeki :)
    fathirah_ibrahim94@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. Fuli is my fav <3 first sebab dia The Fastest. I suka buat semua benda cepat. Jadi I suka benda yang cecepat ni. hehe second sebab dia comel.

    ssmdhzrn@gmail.com

    ReplyDelete
  8. Saya suka watak Beshte sebab dia seekor hippo yg happy go lucky dan disukai oleh semua watak. Dan dalam Lion Guard, dia antara yg paling kuat among others dan baik hati. Memang type yg baik2 jela watak dia. "Twende kiboko"

    mynameiszura@gmail.com

    ReplyDelete
  9. mestilah Kion..sebab dia raja singa..berani..membimbing pahlawan yang lain dan selalu minta atok dia tunjuk ajar dari awan..hehe..
    tiap kali kion nak jumpe atok dia tu..anak saya mesti cakap..
    "dia nak jumpa atok dia ibu"

    ReplyDelete
  10. Untungnya sapa yang tengok. Saya tak tau nak jawab apa sebab tak pernah tengok pun. Huhu. Diari Mommy Muhaimin

    ReplyDelete
  11. sejak besar ni dh tak de disney channel.. sedeyhhhh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...