Wednesday, June 8, 2016

makin pelupa

Hi




Hari2 sangat busy with Adam and Noah . Hari2 ups and down. Ada hari yang non stop sampai nak duduk pun xde masa. BAru nak duduk, kejap lagi Adam datang rengek kuku dia ada terlebih kulit tajam tepi jari so suruh potong. Dah potong and nak duduk balik, Noah pulak datang ajak pergi dapur. hahaa.  Apa lagi nak write a blogpost, so here i am pukul 5 pagi tulis blog sambil menunggu Subuh hehh. Salah satu kelebihan ada anak , akan usaha bangun awal sebab nak siap kan kerja yang tertangguh. Tu bagus . Salah satu benda yang bagus lah ada anak ni, mak bangun awal. 

Bila dah jadi mak baru faham. Nampak macam baby ni hanya la makhluk kecik but seriously bila dah anak/babies then only akan faham betapa berkuasanya babies ni and conquer donia. Susah nya jadi mak bila nak kena arrange semua benda, contoh kalau nak pack for holiday. From A to Z , susu, botol berapa nak bawak, air panas, baju extra kalau muntah atau makan comot, socks, standby panadol , penyedut hingus, spray Sterimar in case selsema atau demam etc. Dalam handbag takyah cakap, semua benda ada. dah macam poket doraemon. 

Semua. 

Like everyday routine pun dari pagi mandikan and siapkan. Then playtime, makan time, nap time. Gilir2 Adam and Noah, then routine bukan smooth . Suap makan bukan macam kita orang tua ni makan ngap ngap ngap habis. Perlu slow sikit2 , lagi lah diorang ni makan kejap nak kejar kejap2 nak baca buku. Terpaksa sabar as long as diorang makan habis and kenyang.Anak baru dua, hahaa kalau 5 macam mana nih. 


Paling ketara is i jadi sangat pelupa and always tersasul.

Nak drive thru KFC, tapi pergi parking lepas tu time dah matikan engine kereta, baru perasan Adam and Noah ada dalam kereta then how la nak angkut dua orang ni order kat counter stroller plak dua macam mana nak tolak dua.  Aishhh, terus keluarkan kereta balik and nak pergi drive thru.


Then dah sampai kat order machine...

KFC guy : Selamat datang ke KFC, cik nak order apa ya ?

Me : I nak order  bla bla blaa..

KFC guy : Lagi sekali cik ? Berapa set ?

KFC guy : Ya menu mana berapa set ?

and he kept asking berapa set...and nak order apa..

Erghhhhh....rasa nak marah pun ada apa benda ni dah ulang berapa kali dah ni . Dah la tadi nak drive thru , pergi parking sebab lupa nak drive thru sebenarnya. skang drive thru, tanya2 banyak kali nak order apaa...


Setelah repeat ulang order 4 5 kali then only i sedar...


i order..


'ala carte , dua set "



T_T












12 comments :

  1. hahahahaha tingtong jap abang keyepchi tu pepagi xD

    ReplyDelete
  2. Betul kalau ada dua memang tak mudah, alternatif mama yang cari jalan memudahkan. InshaAllah. Salam Ramadan :)

    ReplyDelete
  3. Salam ramadhan Namee :)

    I pun slalu gak terlupa. Trlalu nk cepat barangkali.

    ReplyDelete
  4. hahaha...memang betul...dah jadi mama ni memang cepat lupa...

    ReplyDelete
  5. hahhahaa.. sindrom mak mak. I pun sama.hehe :)

    ReplyDelete
  6. hahaha tu bukan pelupa, namee. tu fikiran sangat pantas sampai keluar perkataan mana yg sempat je. :DD
    nanti bolehlah cari tandem stroller kalau nak bawak stroller budak berdua.

    ReplyDelete
  7. bile dah beranak pinak, banyak urat terpurus - so boleh jadi pelupa. same goes to myself...hahhaa

    ReplyDelete
  8. Sy anak baru sorang pun dah pelupa kalah opah2 hahaha

    ReplyDelete
  9. Haha ala carte tak tahannya, confused abang kepsi tu T_T

    ReplyDelete
  10. Kalo anak 3..4..spoloh camne yek..hew2. Sy punye kes..slalu je jadi gini..tp sebab semlm hubby call time..hot time..kite nk prepare masak.hubby call then dengar sy suruh yg sorang turun dr bangku coz gi jenguk kite masak apa kat dapur..yg sorang main bukak tutup peti ais..yg duk ats bangku tu plk baru je tumpahkn air kat lantai..so very kalut..hari2 pun gini kan mak2 kan..nk jadi kebetulan je hubby call. Teruih keluar arahan dr corong hp 'dah awk x yah masak, gi layan bdk 2org tu..nnt balik sy masak!!!!!!'.done.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...