Saturday, June 25, 2016

Mix & Match

Hi..

Korang dah cari baju raya ke belum ? Macam biasa kalau raya mesti nak ada baju raya yang vogue sikit and yang casual jugak sebab raya kedua tu dah casual2 dah . Selalu i beli baju tak mahal sangat. entah la, rasa macam tak worth nak beli yang harga ribu2. Setakat ni la takde shopping beli yang mahal sangat . Ok je nak beli yang harga beribu tapi kalau nak pakai lagi baju tu untuk event lain then ok. I terperuk je dalam rumah hahah so takyah ah baju datin sangat. 

Beli yang sederhana saja and boleh dikatakan murah. Kalau nak survey baju murah, survey online je tak penat, tekan2 then compare harga dengan online shop lain. Takyah lenguh lutut nak pi butik satu2 survey harga mihmih. Selamat lutut iols. 

Web yang banyak jual barang murah is nile.com.my



Serious barang dia banyak murah. Blouse dia ok kain selesa. Ni antara barang2 dari nile.com.my


LOOK 1
Pallazo Chiffon Palazzo- Blue <click to buy
 Bag Korean Style Elegant Shoulder Bag <click to buy
Kasut Thick High-heeld Woman Shoes <click to buy


Sukaaa... sebab senang nak jalan ekekke. Beg tu letoppssss i likee. Kalau nak element glam, masukkan warna gold sikit. Macam i suka pakai handbag gold kalau nak nampak glam. Tak nampak melebih sangat , tak nampak kusam sangat. Gituuu.







LOOK 2
Kasut Thick High-heeld Woman Shoes <click to buy


Glamour hehhe . Bag tu korang hati2 la i takut sold out je sebab serious lawa detailing bag tu. 










LOOK 3
Necklace Multilayer Pearl Long Necklace <click to buy
Kasut Fish Head Design Elegant Heel <click to buy


Baju kurung mesti ada maaa, paling cantik kot. Baju kurung kat atas ni kain dia best, tak panas then yang bahagian warna hitam tu ada texture ropol2 macam effect 3D gituuu hehe









LOOK 4

Peplum Top- Light Blue <click to buy
Kasut Thick High-heeld Woman Shoes <click to buy


Paling suka look yang ni hehehe. sebab pallazo stripes ni cantik gila....serious sangat cantik kalau pakai dengan blouse !! peplum memang my fav sebab boleh nampak kaki panjang ekekke.










LOOK 5
Kasut Fish Head Design Elegant Heel <click to buy
Bag Retro Elegant Shoulder Bag <click to buy

Simple je baju kurung ni tapi lawa. Element bunga dia tu yang buat i pi click add to cart hahaa sebab nampak sweet baju kurung modern ni ! Pinggang dia cutting cantik , nampak terletak je. 










LOOK 6

Bag Elegant Flower Ladies Bag <click to buy 
Kasut Thick High-heeld Woman Shoes <click to buy




Biasa lah dah nama shopping kat web nile.com.my ni mesti la kelaut. Segala benda nak beli. Nampak HANIYA SPECIAL SPLIT TOP BLOUSE ni terus add to cart serious lawa gila. Stylo habis tiba2 ada cut kat tepi tu acah2 skirt pramugari belah ! hahaa . Bag tu sangat cuteee. Kalau pakai baju plain and jeans,,,can tambah letops dengan bag atau accessories yang floral atau bercorak !










LOOK 7
Necklace Necklace <click to buy



Kalau jenis tak suka nak pakai baju kurung jeee . Boleh try beli blouse and mix & match dengan skirt. Skirt atas ni sangat cantik and selesa. Bila sarung, dia ikut bentuk hips kita, so flowy tu cantik je mengurai2 camtu. Eh betul ke ayat i hahaaa. My tips is kalau yang jenis suka nampak mahal..maybe boleh beli long skirt murah macam ni, then top korang beli yang ada element glitter atau labuci atau manik2 penuh. Takde sape pun akan tahu long skirt korang ni harga bpe puluh hinggit. ekekke. Yang penting nampak letops. 









LOOK 8
Accessories Golden Tassels Necklace <click to buy
Bag/clutch Fashion Hollow Designed Shoulder Bag <click to buy


Jubah cantik2 pun banyakkk !!






Lagi lah kelaut dah belek2 blouse, ternampak pulak long cardigan ni aisshhh memang beli lahhhhh








Banyak blouse murah2 juga...aish .Macam biasa of course tekan add to cart...








 Haa memang gila kalau dah masuk website nile.com.my
Lagi ni siap FREE DELIVERY sekali ok for Semenanjung with minimum purchase of RM48 dengan penghantaran POSLAJU DARI 30/05/2016 sampai 18/07/2016 ! Tapi masa nak checkout tu jangan lupa pilih delivery POSLAJU tau !!


Mesti akan rasa nak add to cart semua benda sebab satu murah , then cepat sold out. so yeah sebelum i terkenang nasib sendiri, add to cart dulu hehe. Blouse dia letops2 ok ! Kalau nak cari clutch ke untuk pergi dinner try cari kat web nile.com.my jugak sebab sana banyak je bag lawa2. I jenis camtu, kalau nak pergi event ke tak semestinya semua benda top to toe nak mahal....beli yang murah tapi cantik then maybe baju mahal sikit . Kasut murah puluh2 ringgit je. Camtu la style i hahaaa.

Selamat meroyan ! 






11 comments :

  1. Alhamdulillah saya sekeluarga dah dapat baju raya :)

    ReplyDelete
  2. best nya selalu nile sponserr. nisa nak jugak gahhahahaha

    ReplyDelete
  3. kak namee pakai apa pun tetap cantikk !!

    ReplyDelete
  4. kak namee! waw thank you for recommending! :) rambang mata saya tgk sbb murah nawwwww

    ReplyDelete
  5. yg haniya plaid peach tu sama ngan eka punya hehehe. Namee yg peplum tu lawaaa

    ReplyDelete
  6. cantik-cantik baju2 ni. I suka kurung hijau,kardigan ungu tu n kasut tumit tinggi tu, lawaa :D

    ReplyDelete
  7. namee nak tanya cmne nak dapat perut kempis cam namee after 2x czer..hihi..sbb kta pn 2x czer rse susah nk kempiskan perut terutama kwsan atas czer tu

    ReplyDelete
  8. Semua cantik. Saya suka. Ader x extra size mcm saya? 😂

    ReplyDelete
  9. asal namee pakai je lawa.. kalau pakai sndiri.. trus rasa x lawa.. mmm

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...