Friday, June 24, 2016

Shopping Online Je Senang

Hi

Tak lama dah nak raya. Tahun ni rasa cepatnyaa masa berlalu omaigod. Baju raya ke apa i survey online je. Memang xde masa nk keluar , lagi la dengan anak kecik 2 orang ni. Macam mana nak shopping sambil tolak 2 stroller , dengan traffic nya. Malas okay nak drive. Isham plak kerja je memang xde cuti. Since last year kitorang smua baju raya caca merba sebab last minute preparation punya pasal. hahaaa satu family pakai baju warna lain, tak sedondon. Kelakar je. 




See tak sedondon langsung hahaaa kejap biru kejap hijuauu


For this year, mesti nak sedondon la!! Preparation kena buat awal lah. But untuk tahun ni kita shopping online je sbb senang nak tengok barang . Sambil baring and duduk riba Adam and Noah pun boleh shopping. Shopping online pun dapat jimat masa and at te same time I boleh buat keje umah skit. Cakap pasal online ni, I suka guna handphone untuk shopping. Korang ada tak dengar pasal satu app ni nama Shopee? Rasanya mesti ada kan? hehe


Ingat tak app Shopee yang i duk sebut selalu tu. App Shopee ni is a platform untuk menjual dan membeli pelbagai jenis barang. Contoh kalau korang ada small shop kan macam Instagram atau Facebook, payah nak jual interact dengan whatsApp kan ? Boleh guna app Shopee je. Kalau ada preloved item atau produk baru ke nak jual, upload je dalam account Shopee korang. Platform ni free and takde claim commission. 



Kalau korang jual baju harga RM10, maka RM10 la yang korang dapat. Shopee bukan platform yang jenis claim commission. Senang jual kat Shopee sebab semua barang tersusun ikut category. Kalau category beauty, dalam satu category je so orang senang nak cari and shopping. Yang nak beli pun senang, even i kalau cari barang2 rumah pun akan search kt Shopee je.

Macam bottle Tupperware ni. Kalau kat luar memang mahal. Kat Shopee siap ada diskaun lagi tu.



Alang-alang dah online, tengok jugak langsir untuk rumah. Hehe.


Sekarang pulak ada campaign #ShopeeShipsFree oleh Shopee, kiranya shipping free. Free shipping ni ialah satu kerjasama antara Shopee dengan Pos Laju. Memang best la! Beli apa2 pun shipping free, so akan jimat kat shipping fee. Bagi penjual tak perlu bayar 
kos penghantaran manakala untuk pembeli pulak pun sama. Bolehlah shopping puas-puas.

Tengok sampai kuar paper kat Mingguan Malaysia.

Sebagai penjual pun untung la sebab korang boleh announce yang kalau sape2 beli dari Shopee korang akan dapat shipping free tapi kos shipping tu Shopee yang tanggung. Tak rugi apa2 pun. hehee . I pun sebagai peniaga, customer memang suka bila ada benda free free ni hehe.


Ni kedai I kat Shopee, dah kira lama jugak la I jual kat Shopee sejak tahun lepas lagi. I jual barang Lumious I kat situ baru sbb busy skrang kan so tak sempat nak tambah stok.

Korang boleh dapat info lebih tentang free shipping campaign kat sini http://goo.gl/8Ap2Vi 


Selain tu, dalam app Shopee ni kan, kalau korang ada nampak lori hijau ni maknanya barang tu tiada kos penghantaran.



Nampak tak lori tu? 

Nak enjoy free shipping tak? Cepat download Shopee kat sini http://goo.gl/BtBCri 


Selain itu, kalau korang nak jadi penjual kat Shopee tapi tak sure macam mana nak start jangan risau sebab Shopee ada tawarkan kelas untuk korang joing secara FREE. Nama kelas tu ialah Shopee Uni dan kat situ korang boleh belajar asas untuk menjadi seorang penjual menggunakan app tu. Salah satu sebab Shopee ada kelas ni ialah untuk memberikan peluang kepada semua orang untuk menjadi seorang usahawan. Tunggu apa lagi, join la kelas tu kat sini > http://goo.gl/yj9yYP




Sebenarnya macam2 ada kat dalam Shopee ni. Dari baju baby ke barangan dapur. Memang senang la nak shopping kat app tu pastu senang pulak and takdenya nak risau pasal order kita sebab ada Shopee Guarantee. Memang macam2 la i nak bagitahu. Tengok ni, sekarang ada promosi untuk Raya sampai barang baby diskaun smp 50% best la! 


Cakap pasal barang baby ni kan, Shopee akan launch something yang exciting 28 June ni khas untuk para ibu di luar sana. Nak tau lebih kenalah tunggu I pun asyik tertanya-tanya apa la benda tu. 


Tak lupa juga kepada para wanita yang minat produk-produk kecantikkan, sekarang ni Shopee ada satu set khas Beauty Box. Box tu ada dalam 4-5 produk and korang just bayar satu harga je. 


Untuk minggu ada set ni kat Shopee.




Harganya sekarang RM15.80 (sebelum diskaun RM19.80). Promosi Beauty Box setiap hanya dari Isnin – Jumaat je tau. So jangan lupa download app Shopee and standby. Hehe. Korang kena tengok banner Beauty Addict yang dalam app Shopee 

Anyway, cakap pasal Beauty Box tu kan, haritu kan boleh redeem free Aloe Vera gel kan. Tapi skang ada 'Beauty Box' redemption pulak. Dalam Beauty Box ni ada beberapa produk kecantikkan yang korang boleh guna. Redeem for free ok tapi khas untuk pembaca blog Namee Roslan je la hehehe. Dalam beauty box akan dapat macam kat bawah ni...



Ada face wash, face mask and beberapa produk lagi. Boleh lah buat spa kat rumah. Haha. Harga Beauty Box ni RM38.50 tau tapi I kasi free kat korang semua!



I dah redeem dah...now is your turn :)




Ada face wash, face mask and beberapa lagi lah. Boleh lah buat spa kat rumah. Haha.

Nak redeem senang je..
1) Download the Shopee app from Google Play or App Store at http://goo.gl/BtBCri
2) Search 'ShopeeTreats' ..
3) Cari product 'Shopee Beauty Box' ...
4) Tekan BUY then masa nak checkout masukkan code “MYBEAUTYBOX”

Lepas tu tunggu je untuk Beauty Box tu sampai kat korang, hehe free tak payah bayar ok kalau nak redeem. Khas untuk pembaca blog Namee Roslan and untuk pengguna baru Shopee je .


Best semua barang ni !! 

Tu je tapi kena cepat lah sebab akan cepat habis ooohhhh.

Cepat2 download app Shopee... http://goo.gl/BtBCri







9 comments :

  1. Macam best je ni. I memang dah ada account shopee ni. Tapi tak pernah beli lagi. Boleh dapat beauty box juga ke?

    ReplyDelete
  2. Bestnyaaaaa....lagi senang. Ni utk raya apa pn xcarik g

    ReplyDelete
  3. memang shoping online je senang..tapi bila rasa nak shoping luar saje tgk orang pun ye..hahaa

    ReplyDelete
  4. Yeay! Da redeem! Cam x caye. Memang free ea? Postage pn free? :)

    ReplyDelete
  5. jom datang blog saya, saya kongsikan perbelanjaan percutian kami di Langkawi http://sangkancilmenaip.blogspot.my/2016/06/perbelanjaan-percutian-di-langkawi.html

    ReplyDelete
  6. Will download and redeem. Thanks namee 😊

    ReplyDelete
  7. Dulu pernah install shopee ni tapi tak berapa nak faham. Haha ok sekarang dah boleh install balik :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...