Tuesday, July 26, 2016

Raya Kedua

Hi

Masih valid ke cerita raya ? hahaa . Busy sangat cerita apa pun tak sempat update. Raya kedua kitorang macam kelakar je . Raya pertama kat Seremban, ok then raya pertama juga husband ajak balik Melaka sebab raya kedua tu malam tu keluarga belah husband nak buat majlil tahlil sikit. Tapi malam lah majlis nyaa. Eh tapi raya kedua pagi tu, captain Isham ada buat open house kat Port Dickson. Tanpa berfikir panjang, raya pertama malam tu dah off to Melaka dah checked in hotel.

Pastu esok tu, dari Melaka patah balik ke PD okay. Gila penat . Tapi dah husband nak macam tu, ikut jela. Dia pun memang suka driving jauh2. Even hari2 pun dia akan bawak anak2 and  of course  i terpaksa ikut bawak jalan2 naik kereta tengok lampu2 jalan. Sampai ke KL okay, Bayangkan la hari2 bawak anak jalan dari Seremban ke KL sebab nak tunjuk lampu2 . T_T Kematu i duk dalam kereta. Nak cakap penat, nanti hsuband cakap i x pentingkan anak plak. So ikutkan saja la. Paling dekat dia bawak jalan pun dari Seremban ke highway Nilai. 

Masa kat Melaka tu we stay Holiday Inn tapi seriously la hotel ni tak best. Em macam biasa je. Yang ni bilik suite. Suite yang ada hall tv , dapur kecik sikit then satu bilik. Biasa saja . hehe banyak cekadak pulak i khenn. 

Awal2 dah mintak double bed .



Ni toilet dia. 

Raya kedua macam takde apa sangat je. Sebab kitorang bukan jenis yang visit satu satu rumah tu. Korang jenis yang camtu mesti meriah gila kan ? Setiap saudara mesti xde skip punyaa. 
Ni ready nak pergi open house captain isham lah ni. 

geram betul tengok rambut Noah kenteng2. Tak potong2 lagi sebab rasa dia comot rambut camtu. Lagi comot lagi comel.


Adam biasa la yang paling lambat bangun. Manja sangat. skang kalau tdo malam nak peluk je. Kadang i sondol bantal je, tapi kantoi juga sebab dia tau mak dia tak empuk mcm bantal tu. tulang. so dia dapat detect la bukan i yang peluk dia dari belakang. Lain kali i sondol penyapu plak ekekkeke. 

Bantal busuk mesti ada. Kalau lupa bawak ni memang kena patah balik ni. Buat masa ni biar la dia bercinta dengan bantal busuk dia dulu. Belum masa lagi untuk pisahkan ekekke. 



Raya kedua malam tu majlis tahlil . Tu jela. Tapi eh mana gambar majlis tahlilnya..ekkeke. Tak sempat nak snap apa2 lah duk busy kejar anak and lap air Adam and Noah tuang tumpah je. Majlis tahlil and makan2 satu family je. First time jumpa family belah husband yang ramai2 i tak pernah jumpa.

Masa ni teman abang Lukman diorang ni shopping ( tak pernah mention sini buy Isham free 2 hehehehhehheheh) . Rasuah aiskrim la lama x dapat aiskrim kan. Sebab tu duduk baik camtu. 

Tu jela ceritanya. Takde apa sangat raya cuma happy dapat visit family both side jela. 










14 comments :

  1. Comelnya Adam dengan Noah! Sukaaa 💕

    ReplyDelete
  2. NT raya pertama sampai ketiga dok rumah tunggu tetamu jer...hehe

    ReplyDelete
  3. makin encem hero berdua ni ^^ bila dpt jumpa ni? hehe

    ReplyDelete
  4. Memang best bila ime raya dapat visit sedara mara..kalau tak buat tu cam tak sah rasa tak seronok raya.

    jom like page saya www.facebook.com/seqybeautyputrajaya

    ReplyDelete
  5. Bila sibuk dengan majlis dekat rumah, memang tak dan nak ambil gambar bagai.. yang ada hanya cerita dan kita yang membaca hanya mampu membayangkannya.. ;)

    ReplyDelete
  6. sempoiii habis raya ke dua ue namee :)

    ReplyDelete
  7. what do u mean buy isham free dua?

    ReplyDelete
  8. Namee.. kelakar ayat buy Isham free 2... hehehe..
    comel nya laa 2 beradik ni...

    ReplyDelete
  9. This is very nice information. because our child safty is very important to us hence you may like baby care Strollers canopy/hood from http://www.lovee.com
    They have many varieties like Bugaboo accessories

    ReplyDelete
  10. interesting story sis namee. mat raye

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...