Tuesday, August 16, 2016

My 4 Tips & Tricks

Hi

Dah lama tak update blog, nampak benor busy nya sampai laptop pun tak shutdown sebulan. Last time i buka laptop sebulan lepas kot then i tutup dalam keadaan sleep je, tak proper shutdown wehehhe. Tadi belek2 almari, rasa macam nak buat share pasal beauty hacks routine pulak. Ni antara beauty hacks routine yang i selalu buat la. Most of the time lahhh dan menjimat masa hihiii.




1 ) Volumize Hair 


Selalu kalau tengok kat saloon macam susah nya nak volumize hair kan ? Selalu kalau during photoshoot session, hairstyler akan kusut2 kan rambut i bahagian dalam untuk kembungkan rambut tu nak kasi nampak tebal lahh. Masalah nya kalau setiap hari nak buat camtu, rosak la rambut maaa. Selalu yang rambut nipis, memang hairstyler akan buat cara kusutkan rambut bahagian dalam untuk bagi nampak rambut volume.


Tapi ni i ajar cara mudah je. Apa yang perlu ada is hair curler iron and hair roller je. Both items pun boleh dapat dari Shopee. I tengok kat Shopee jual Nova 2 in 1 hair curler ni lagi murah. Nova 2 in 1 hari curler ni ada dua function, 1 straightening, 1 curling.







Taddaaa ni flat kan. Rambut lepas mandi haruslah leper flat camni. 



1) Benda pertama kena buat is, sama tengahkan rambut. Walaupun kalau hair parting korang belah tepi, korang tengahkan dia. 


2) Mula dari bahagian depan rambut ok. Tengok macam gambar di atas. Curl kan, then gulung rambut tu guna hair roller tu. Buat Dalam 8 gelung. Kalau nak rambut kembang lagi, buat banyak lagi. Macam i buat takat 8 gulung tu je, rambut dah elok dah.


3) tunggu 20 minit....then buka ahh..






Dah volume kan. I selalu buat cara ni je. Kalau korang takat iron rambut dengan curler je, rambut jadi curl jela tapi tak dapat volume tu. Cara i ni, lepas curl, terus roll. Nanti lagi kepok kepok ahh.

Ada faham tak ? heheee



Nextttt........






2) Bigger eyes.


I memang dilahirkan mata macam kuyu nak tidur je. Tahu tak kenapa ? Sebab bulu mata i jenis lurus kebawah. so nampak macam nak tidur je hahaaa. Memang bulu mata takmelentik langsung tauuuu. :(



Kalau keluar rumah, i xleh tinggalkan 4 benda ni kot untuk mata sebab mata yang main peranan. Kulit tak tepek foundation xpe sangat...tapi mata wajib curl. hehee


- eyeliner

- eyelash curler
- electric eyelash curler
- mascara

Semua barang tu pun i dapat dari Shopee gak. Tak habis2 Shopee kan hahaa sebab senang nak beli dia guna apps je. hihihhh.







Nampak tak, kan nampak segar tuuuu. hihiih.






3) Go for natural look





Oh lagi lah kahwin dengan laki yang tak suka pompuan makeup. what choice yang i ada ? :( hihi so kalau korang yang jenis suka muka natural macam tak makeup tapi berseri sikit dr rupa asal..boleh try this pigment. Pun sama i get from Shopee. Tengok harga asal mahal lagi, kat Shopee ada murah. Tapi kalau i apply kat lips, Isham tak perasan pun I ada calit makeup heheee. yela dah tak cukup tidur, pucat....lagi nak kluar muka togel. Kalau



4) How To Match Pallazo

Senang, so far yang i google. Kalau pakai pallazo dan nak nampak sleek, never never ever match dengan top yang besar gabak sangat.

Bila wear pallazo, pilih top yang ada cutting pinggang sikit atau crop top. And Pallazo always in dengan denim !
 






Korang kalau cari pallazo kan,,,boleh cari kat Shopee. Search kat app tu mesti kuar.

Ingat tau, jangan match dengan top yang besar kelawar sangat . Tak sesuai. Tak sleek. Let say if korang nak sorok badan gempal sikit, boleh try dengan blazzer. :)

hehee yayy siap satu entry akuu.Lama tak update.Busy betul , tapi seronok pulak dapat update beauty routine dengan kome. Fyi, barang2 i selalu tak mahal sangat and i beli online. Salah satu app yang i selalu usha is Shopee.

Cakap pasal Shopee ni kan, sekarang ada special sale iaitu Shopee Beauty Week. Kat sale ni korang boleh dapat macam-macam beauty product dari face wash hingga la ke mascara murah pulak tu and ori okay.


Kepada yang minat brand April Skin, korang boleh dapat dari sale ni.


Selain tu, siapa-siapa kat sini yang memang suka sangat produk kecantikkan, korang ada peluang untuk memenangi beauty product dari Shopee. Bukan hamper tau but supply untuk beauty product selama setahun bernilai sehingga RM3,000! Selain itu korang juga perpeluang untuk menangi voucher dari Shopee bernilai RM100. Memang best la Shopee ni.



Cara untuk menang hadiah-hadiah tu senang je. Korang just kena shopping kat Shopee sepanjang Shopee Beauty Week sale dan automatically korang dah berpeluang untuk memenangi hadiah best tu.


Tunggu apa lagi tu, jom la shopping kat Shopee


Psssss khas untuk my readers, guna kod SBWNR6 dan dapat RM6 diskaun kalau korang shopping kat Shopee Beauty Week ya. Terms & conditions: Valid for first time and new Shopee users, valid till 22 August 2016, 11.59am, valid for products in Shopee Beauty Week except for Deals of the Day. Voucher code is only for one time use and limited redemption. Minimum spend of RM50 is required. T&Cs are subject to changes without prior notice.







6 comments :

  1. Sama dengan akak. Bila dapat pasangan yang tak suka pasangannya make up, kena cari solution agar bila keluar dengan dia takdelah kite ni nampak pucat sangat.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  2. cantik je namee buat tutorial.. pakai la ape pun tetap cantik n gorgeous.

    ReplyDelete
  3. eh eh I love shopee too. brg semua murah giler.. haha April Skin kalau beli kt fb rm130 lbh tp kt shopee ble dpt rm90+++ coz promosi haha

    ReplyDelete
  4. Namee natural beauty.. Pkai makeup lagi berganda cantik. ♥

    ReplyDelete
  5. Tengok Namee live! cantik :) Lama sangat tak jumpaaaa. hehehe

    ReplyDelete
  6. best nie...jimat dan mudah...boleh try shopping dekat shopee pulak lepas nie

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...