Monday, November 28, 2016

3 Minutes Natural Makeup

Hii

Sebenarnya makeup ni tak susah mana. Yang payah tu nak mula dengan basic . Nak pakai mana dulu and apa yang perlu dipakai untuk nampak berseri dari rupa biasa tanpa perlu makeup tebal.  Sampai lepas habis degree umur 23 pun i takde alat makeup sebab x reti hehh.  Then lepas jadi blogger la mula jinak2 sikit sebab baru tersedar yang rupa i tanpa secalit makeup bukan lah seperti Miranda Kerr mahupun Gigi Hadid hahaa. 

Tapi tak pasti alat makeup apa yang perlu. Adakah dengan memakai foundation saja ? Dulu i ingat pakai foundation je untuk natural beauty hahaa lepas tu ramai tegur nampak pale. I ingat memang i pale dan hodoh and takde harapan dah. Rupanya perlu at least selapis foundation ( kalau kulit bersih pun perlu untuk UV protection )  dan untuk ratakan tone skin dan sedikit warna ( blusher , liptick at least ) untuk kasi seri naik. 

Pom pom pommmm dengan itu, Luminous Series launch 3 Minutes Makeup Challenge. 
Since laki suka bising kita orang perempuan bersiap lama kann ! Nah ni 3 minit je siap !

Dalam set akan dapat..

- makeup bag
- Flawless Treatment Foundation cushion
- Perfect Lash mascara
- Master Ink eyeliner
- Lip matee ( boleh pilih warna yang korang suka )
- Lip n cheek stain ( boleh buat blusher and pemerah bibir)
- Lip butter balm ( saja bagi nak meriahkan set hehee sebab lip balm ni ramai gila beli so nak bagi semua orang tryy )


Set lengkap untuk seharian ! Nak pergi kenduri ke, office ke, nak pergi shopping ke semua sesuai with this look ! Warna lip matte korang boleh nak warna apa tauu :)






FLAWLESS TREATMENT FOUNDATION
hanya tap tap tap kan sponge. Foundation dr Italy. Coverage and takyah bedak lagi ! Flawless treatment foundation cushion ni limited edition .






MASTER INK EYELINER
Mascara dari Korea. Sekali calit je dah hitam. Sangat senang and sesuai untuk beginners yang baru jnak nak pakai eyeliner !




PERFECT LASH
 
Mascara fibre. Dari Korea. Anti smudge. Takkan comot, takkan mata panda ! Kalau apply kat bulu mata bawah pun boleh. Tapi i x selalu apply kat bulu mata bawah sebab nanti mata nampak besar sangat hihii. 

Yang i apply kat bulu mata bawah sekali. Ni i balik kerja petang. Memang x smudge hehee




LIP AND CHEEK STAIN
Our organic lip n cheek stain. Tak oily. Apply sikit di pipi dan ratakan guna jari !



LIP MATTE
Lip matte ni korang boleh buat as blusher jugak sebenarnyaa ! Luminous punya lip matte sangat pekat, tahan lama dan tak berketul. Sekali calit je dah pekat.  Minum tak melekat kat cawan. 

Boleh pilih warna nak yang mana satuu !



 MAKEUP BAG
Makeup bag pun dapat sekalii. Senang nak hangkut pergi mana2 ada set makeup kit camnii !






Ni semua yang akan dapat dalam limited edition makeup kit Luminous ! 



Cakk ! Selalu seharian i apply makeup begini je. Dah nampak berseri sebab i jenis tak suka tebal. Dah suami pun tak suka perempuan makeup tebal. Yang dalam gambar ni i apply lip matte code : SATISFIED.



Lelaki ni kemain kata suka natural beauty, kata tak suka pompuan makeup tapi bila bini keluar muka togel tahu pulak kata nampak pucat. hahaa. Macam my husband pun memang tak sukaaa langsung pompuan makeup lagi2 yang ada bulu mata palsu. Tapi masalahnya lepas bersalin bibir i dah tak pink lagi, mata i ada sedikit lebam, kulit muka i jadi pale kuning dari masa zaman anak dara kulit pink2 sikit. Skang kuning je jadi. 

 I dah buat pemerhatian dan kajian dari beberapa tahun lepas dah. Sebenarnya istilah natural beauty lelaki is begini..


found this on facebook. hahaa so truee.  Apply sikit je makeup tapi beza banyak kan ! Sebelum lawaaa tapi pucat....selepas glowing terus walaupun makeup tipis !



Thats why i launched limited edition Luminous 3 Minutes Makeup Kit Challenge ni.


Pasni ni para boyfriend dan suami jangan nak tanya tanyaa "awak lamaa lagi ke nak siappppp !!"


Korang boleh jawab..


"3 minutes je banggg !" hahaa..


Jimat RM11O ! Kalau nak beli satu2 total mahal tapi ni set limited edition ni memang murah.  Dapat semua di bawah ni tau :)

Limited edition 3 Minutes Makeup Challenge by Lumious. 

WhatsApp to order

Luminous 
016 250 9143 








8 comments :

  1. Ada yang terpengaruh ni karang. Huhuhu. Geramnyaaa.. Siap ada makeup kit tu senang nak angkut.

    ReplyDelete
  2. aduh..mudahnya makeup satu set semua ada

    ReplyDelete
  3. aduh terpengaruh dah ni.. beg make up tu pink la pulakkk.. adoi stress

    ReplyDelete
  4. alaaa... ni yang tak senang duduk ni...

    ReplyDelete
  5. wahh.. nak juge!!! senang nak keluar cam ni.. 3 minit je siap.. =D

    ReplyDelete
  6. Nice... mudah Dan cepat... cantik pulak tu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...