Thursday, November 24, 2016

Family Short Trip

Hi 

Dah lama x bawak Adam n Noah jalan2 makanya marilah kita terjah ke Johor. I lahir kat Muar tapi tu jela last i pergi Johor pastu dah tak pergi dah lupa daratan terus.  Nak bawak pergi Legoland je sebenarnya. Bertolak on Sabtu . Trip yang mengejut opocot mak kau . Tiba2 nampak kat tv iklan Legoland. I pandang husband, husband pandang i...pom pomm pommm tiba2 pergi Leogoland. I know husband guilty sebab we both kerja tak henti setiap hari. Kadang husband kerja 7 hari straight. I pun sama. So jom ah ajak ayah mertua i sekali. Pergi 6 kepala termasuk Adam n Noah.

Checked in ! Kita prefer hotel yang bukan dalam town sebab busy la if dalam town. Seriously la Johor ni bandar busy.  So we picked Double Tree by Hilton since kalau kat KL pun memang suka pilih hotel ni sebab room dia nice. Eventhough hotel bukan dalam town pun but still banyak kereta sana sini. ekekkeke

Kitorang ni anak kecik dua orang , amik bilik suite . Ada hall and bilik master bedroom. Ingat nak suite jenis lagi satu ada dua jenis bilik so that boleh lah abah n abang nazirul tinggal sekali. Tapi bilik habis. Tapi bila dah msuk bilik, rasa macam nasib baik la tak duduk bilik sekali sebab budak2 ni duk ngamuk ke apa nanti menganggu pulak abah nak rest. Dah la dalam kereta perjalanan 2 jam tu Adam Noah ni asyik nak kacau atok dia je.  


Ni hall bilik. Kecik je hall ni tapi boleh la buat main kejar2 kaki kontot diorang tu. Satu tapak i, 5 tapak diorang. 





Bilik dia. Lepas tu fikir2  memang x muat la katil ni. So kita request extra bed lagi satu sewa RM70 satu malam untuk extra bed. 






Suka tengok diorang seronok camni. hehee . Noah tu masuk bilik terus terkam telephone. 



Tiap kali tengok Noah mesti rasa , "haisshh nasib baik la saya pregnant kat awak tau . tak ikut mulut2 yang suruh gugurkan awak "




Toilet. suka toilet yang jenis tile dari atas ke bawah ni. Nanti nak renovate rumah sendiri macam ni hehe. Pastu sayang nak guna ekekeke. 




Sebelum tidur nak gosok gigi , cuci tangan duluuu. hygenic gituuuu. Terikut2 video yang dia tengok dalam youtube  la tu. Cartoon cuci tangan dia pun ajak cuci tangan. 







Double Tree by Hilton ni memang akan bagi cookies ni. Sedap. tapi i buat kat rumah lagi sedap. mehhh. hahaa ni cookies yang banyak kacang dan kurang manis punyaa. Sebagai penggemar manis dan calon diabetes memang akan rasa x sedap la. weewewewew

Esok cerita trip to Legoland pulak ok bebeh. 



















13 comments :

  1. singgah pagi khamis
    hari ini x dan nak baca lagi bz
    nanti anum singgah ya

    ReplyDelete
  2. okla short trip..sekurangnya budak enjoy..kita pun enjoy..boring juga ngadap kerja ni..ehehe

    ReplyDelete
  3. bestnyer namee boleh bawak anak2 jenjalan. kiter nie bila la nak bawak. asyik keje ajer. huhu

    ReplyDelete
  4. nice.! saya sellau stay kat Thirstle hotel kalau gi mana-mana

    ReplyDelete
  5. Comel-comel laaaaaaa Noah dengan Adam ni. Tak sabar nak tengok entry legoland. hehehe

    ReplyDelete
  6. adam ni muka jambu habis. hahaha. cepat la update entry legoland pulak tau

    ReplyDelete
  7. terkesima jap ngn statement u pasal Noah (mulut2 yg suruh gugurkan dia).. sampainya hati mereka.. sob sob.. Nasib baik la u kental. dapat la 2 ketol comel ni...

    ReplyDelete
  8. Bestnya escape kejap :) ank dh bsar adam and noah best bwk pegi legoland. Klau ank yg stahun, mak pak la terlebih girang :]

    ReplyDelete
  9. Namee.. awk kat jaybee eh...?
    Legoland tu dah dekat sangat ngan tempat keja saya...hehehe... btw..enjoy your trip ok..have a nice day...

    ReplyDelete
  10. Sape yg jahat suruh akak gugur Noah ? Comel gilerrrr

    ReplyDelete
  11. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...