Monday, November 21, 2016

Goodbye Kedutan !

Hi


Produk Olay, produk yang paling i obses masa zaman remaja .Paling popular kat sekolah, siap dulu kalau dapat sample krim Olay mesti masing2 excited nak try .  Satunya sebab iklan dia yang meyakinkan yang buat eyy geram nak cuba , kedua sebab berkesan yang buatkan kulit i elok semula setelah kulit muka rosak berpanas di bawah terik matahari berlatih kawad untuk hari sukan hehh ! Antara yang jenama tak pilih kasih dan sangat concern pada kecantikan kulit dari peringkat remaja sampai dah jadi wanita pun ada skin range yang sesuai direka khas mengikut peringkat umur. I laff you Olay. 

Now ada produk Olay yang terbaru , Olay Miracle Duo. Fokus untuk anti penuaan. Benda yang paling i takut setiap kali tengok cermin is kedutan omaigodd. Try kenyit mata depan cermin, ada tak garis2 halus kat mata ? Since lagi few years i dah nak masuk 30 tahun huwaaa this is so sad. Sebab tu kena mula dari sekarang ! 

Siapa2 yang ada masalah gerun dengan penuaan, boleh try Olay Miracle Duo ni ! Sesuai untuk semua peringkat umur. Kalau yang muda, boleh avoid aging skin dari awal, yang dah berkedut boleh repair balik the skin and hapuskan kedutan. 

Tips untuk elakkan kedutan , paling2 utama is kena jaga kelembapan kulit. Tak boleh kering. 

Yang i akan share today is set Olay Miracle Duo for morning routine!

MORNING ROUTINE WITH Olay Miracle Duo. Anti - aging expert.


1) Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence
First step untuk anti aging routine with Olay . Dah nama Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence tu, maksudnya memang akan boost kesan 2 kali ganda untuk dapatkan kesan yang miracle. Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence ni digunakan after cleanser and before cream. Fungsi dia is to boost kebaikan2 yang ada dalam cream Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream.



Kiranya lepas cuci muka, lap muka kering then apply Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence ni then baru apply Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream.


Suka botol dia. Senang nak bawa travel and tak payah risau kalau tumpah ke apa sebab dia punya penekan tu boleh lock !

Lock !

Unlock ! Then butang yang terkeluar tu la kita picit untuk keluarkan  booster ni.  So tak lah bazir meleleh tumpah. 

 See, pekat . Pakai sikit pun cukup dah.





Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence ni akan boost lagi kebaikan2 dalam cream untuk bertindak lebih cepat untuk renew permukaan cell kulit and provide 2 X penyerapan dalam kulit . So kesan akan lebih cepat. Kedut2 halus kat dahi pun akan nampak berkurangan. Ini lah rahsia untuk kulit 10 tahun lebih muda. 



Muka akan rasa segar sangat ! Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence ni berfungsi untuk boost kan kebaikan2 yang ada cream yang kita akan apply lepas ni ! Baik pulih skin dari dalam kulit. 1 titik Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence perbaharui jutaan sel kulit kita. 



2) Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream. 
Antara tanda2 penuaan is bila, area mata mula melengkuk ke dalam, kedut2 halus tepi mata and pipi, sagging skin etc. Itu maksudnya skin dah kurang elasticity dan tak mampu nak menegang. Paling2 ketara is bila kulit wajah dah mula open pores ! Sebab tu kulit akan nampak kasar. 

Sebab tu lah Olay cipta sesuatu yang boleh renew back the skin ! yayyy.  Dah la boleh avoid kedutan then boleh renew kulit pulak. Semua peringkat umur boleh guna. Advanced and siap  dapat award best selling tau ! Ini hasil dari 50 tahun of Olay Research, formulated with  kandungan amino peptide complex and hydra firming complex untuk kekalkan kelembapan kulit kita sepanjang hari !



Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream
Perbaharui lapisan kulit untuk tampak lebih remaja dan kecutkan pores
Kurangkan kedutan dan garis2 halus dengan kelembapan 
Perbaharui texture kulit . 
Melembapkan kulit for plump and firmer skin.



Ada 3 kandungan utama for anti aging, Olivem, Niacinamide, Pal-KTTKS . 



Perasan tak kalau sesiapa yang kulit kering, akan lagi ketara dan cepat berkedut ? contoh macam golongan European yang stay dalam iklim sejuk...kulit diorang lebih kering dan lagi cepat berkedut compared to orang2 Asia. Maksudnya kelembapan penting untuk maintain kulit kita dari kedutan ! So boleh apply Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream untuk avoid kedutan and untuk repair balik kedutan ! Merawat dan renew up to 55% dari dalam lapisan kulit .




Nampak tak dia cepat menyerap ke kulit ? Tak melekit pun. 

Itu lah dua benda utama for morning routine from Olay Miracle Duo. Untuk elak skin dari berkedut, kena maintain kelembapan kulit. Tanda2 awal penuaan, akan nampak garis2 halus kat daerah mata , dahi dan pipi. 

So kena jaga dari sekarang ! 


Morning routine



1) Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence

2) Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream





5 comments :

  1. memang menarikolay ni..bagi mak pakai

    ReplyDelete
  2. cantiknya kulit awak name.. da beranak pun maintain..
    btw, jemput datang tempat saya ye =)

    ReplyDelete
  3. teringat iklan olay waktu dulu, memang meberi impak pada penonton. Terutama sekali iklan olay datuk siti jadi fenomena gitu..iklan sekarang tengok tapi tak bagi kesan apa-apa.

    ReplyDelete
  4. Kita dh nampak kedutan sikit2 kat area mataa! >O< boleh lah nak cuba product Olay lepas ni.

    ReplyDelete
  5. Bgus jugak ni kan. Untuk night punya routine. Pg mmg tak lerr --'

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...