Monday, December 19, 2016

Eh kenapa baru semua ni !

Hi


Bila last time korang pergi KL SOGO ? Time raya je ekk ? Tu pun mak mak je yang lebih excited kan hahaa. Last time i pergi KL SOGO is tahun lepas masa shopping raya hehehh pastu dah tak pergi dah. Baru2 ni pergi KL SOGO, aikkkk dah baru dah KL SOGO. I mean dah renovate and perbaharui. Lagi2 brand2 yang ada dalam tu. 3rd Floor KL SOGO memang dah lain terus, skang dipanggil  3F Fashion Arena. Jenama2 baru banyak, brand2 budak muda suka .mihihih . Both local and international brand. 



Terkejut i 'Eh kenapa baru semua ni !' Dalam KL SOGO on the 3F Fashion Arena ada Uniqlo rupanya. I baru tahu since dah lama tak datang sini hahaa. Masuk level 3F Fashion Arena terus terasa macam oh this is me myself and i ! hahaa. I mean citarasa i la dari segi jenama2 and trend terkini. Dulu mak i jela suka naa ajak pi KL SOGO nak cari pinggan 'jom pi KL SOGO ' . I macam maleis la sebab tak banyak brand yang i suka. Now KL SOGO dah baruuuu omaigod sangat. Memang kena la dengan theme baru Urban, Fresh, Lifestyle, Cool !


Antara local and international brands yang baru masuk KL SOGO!

Local brands : IDOTshirt, Fabspy, Tengku Kery, Christy Ng, Pestle Mortar


International brands: Under Armour, Toms, Kenneth Cole, Lacoste, Nixon, Police, Birkenstock, Ed Hardy 


Naik naik escalator to  3F Fashion Arena tengok dah lain dah. Lebih modern dan trendy ! I paling jatuh cinta dengan layout 3F Fashion Arena baru ni. Tersusun. 



Cakk ! Bermulalah episode i stay berjam jam dalam 3F Fashion Arena ni ! Mula2 cari kasut dulu sebab memang tengah nak cari kasutt !




Dr. Martens, kasut kegilaan ramai. Kan tengah trend sangat pakai boot camni. I pernah nampak satu family matching pakai kasut Dr. Martens. Comel gila. 





Comel kasut budak kecik !



Bought one for baby Noah ! 



I yang over excited ! Its like shoe heaven . U nak cari kasut , then semua jenama kasut tersusun rapi. Hanya perlu pusing2 berkeliaran je then u akan jumpa kasut idaman  hahaa !





Dari jenama FILA, Skechers, Adidas, Nike , Toms , Dr.Martens, Converse...etc eh macam2 jenama la ada. I tak larat nak senaraikan. Yang penting semua citarasa orang muda !












Toms ! Jenama kasut yang sangat selesa. Kalau korang jenis active macam i kan sesuai pakai kasut jenis Toms ni !






Kenneth Cole !







Converse !




Adidas Neo !




Timberland. Fav suami i !






Syurga jam tangan !!



























Sempat la i beli satu jam jenama Timex. 




Aromatherapy and body mist ! Brand Natural Looks !

















Dah selesai . Masuk belah belakang 3F Fashion Arena , tersusun rapi pakaian ikut jenama. Dari denim, kemeja, tshirt semua ada !






Ed Hardy section !



Ed Hardy. I lama dah cari tshirt Ed Hardy ni. I beli online je dulu , now dah tahu ada kat KL SOGO rupanya.











Guess. I suka 3F Fashion Arena ni, i boleh pusing2 satu level ni berjam2 cari baju and mix & match baju. Sekali habis shopping je, tak perlu nak singgah tempat lain!








Tergoda pulak tengok floral shirt yang patung belah kiri tu pakai !hihi. Guess denim !




Dekat denim bar ni ada macam2 jenis jenama denim . Levi's , Lee, Guess denim, Ed hardy etc.  So i pusing2 kat tempat sama untuk cari denim. 




















Ada lah dalam 2 jam lebih i stay kat 3F Fashion Arena ni. haha semua benda yang i nak ada. Nak baju mix & match dengan seluar and jacket. Pastu terjalan kat section jam tangan, terbeli jam tangan pulak. Puas la shopping camni. Tak penat sangat sebab dalam satu level je. 

Skang KL SOGO  ada buat instagram contest ! I suka contest macam ni !

Cun tak ? Instagram contest ! Nak join senang je. 


1)  1: Visit 3F Fashion Arena and main mix& match baju ikut thema yang diberi ! Tengok kat bawah ni theme dia. Now December kan so theme streetwear ! So korang kena dress up la pakaian yang menunjukkan streetwear tu hiih !


Monthly Theme: 
2 Dec 2016 - 1 Jan 2017 - “My street, my rules” (Streetwear) 
2 Jan - 1 Feb 2017 - “Me, athletic? Never...underestimate!” (Athletic)
2 Feb - 1 Mar 2017 - “My style lagi cun kah yours?” (Just be you!) 


 2: Post your OOTD  on Instagram 

Snap ootd  . Nak mirror ootd pun xpee. Then post to instagram !



3) Tag @klsogo along with hashtag #MyCunOOTDKLSOGO #MySelfieIsBetterThanYours 




Dah tu je ! Senang je kan , pastu menang hadiah hehee. Ni antara hadiah yang bakal korang dapat !

Monthly Prizes to be Won! 
1st Prize: 1 x iPhone 7 




Consolation Prize x 3:
RM500 Shopping Voucher

Serious best shopping kat 3F Fashion Arena ni ! Next week nak repeat lagi sebab nak cari jeans lagi satu !

Toodles ! Jangan lupa join contest !!


SHARE:

6 comments

  1. lama giler tak pi sini. dah maju sogo! hehe

    ReplyDelete
  2. Uish aduh tak menyempat nak kesana, last prgi mmg time raya skrg dh sesak ramai org mls nk pergi dahh....hahhaha, btw sy suka time sale dia aduhh rambang mata http://mohdaminaizuddin.tumblr.com/

    ReplyDelete
  3. wah dh makin byk kedai ekk dlm tuuu...dh lama tak shopping kt sogo hihi

    ReplyDelete
  4. Akk last pergi Sogo like 5-6 years ago!

    ReplyDelete
  5. Lama kot tak masuk situ.. bertahun rasanya.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Namee Roslan. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig