Pages

Friday, December 23, 2016

uPang UV Waterless Sterilizer

Hi

Paling paling kena jaga bila u ada baby or toddler is perut diorang. Dulu Adam pernah kena cirit birit masa baby, seriously bukan Adam je sengsara. I pun join rasa sengsara sebab salahkan diri sendiri. Sebab perut baby very sensitive. Kalau2 cuci botol tak bersih, guna sabun pencuci yang x sesuai, atau botol terkena habuk sikit pun memang boleh menyebabkan baby / toddlers sakit perut. Since kita tak boleh nampak germs and bacteria dengan mata kasar. 


Ingatkan dah cuci sental kuat2 dengan sabun khas dah cukup bersih tapi tak. Dulu i selalu rajin rebus botol dengan air mendidih tapi masalahnya botol jadi rosak. Erghhh. Then bukan semua benda boleh rebus. Mainan2 yang guna battery tu mana boleh rebus hehhhhh. Budak kan suka masukkan barang2 dalam mulut . 


So yang terbaik is, guna je sterilizer ! Dah malas nak fikir panjang, beli sterilizer je senang. Setelah di survey ( survey dalam bahasa melayu apa ? haha) , I tengok brand uPang UV Waterless Sterilizer ni paling best sekali. Korea No 1 Top Selling Brand. uPang ni design and made in Korea. Trusted globally with proven quality track record since 2008 ! huihh  .




Taddddaa ! Ni lah dia uPang UV Waterless Sterilizer tu. Design pun very sleek. Simple je. Tengok luar je dah jatuh cinta kan, belum tengok dalam lagi tu. For your info, brand uPang UV Waterless Sterilizer like the only Korean brand yang lulus Europe S Mark Certification untuk category Baby Bottle Sterilization. Maksudnya uPang UV Waterless Sterilizer ni sangat sesuai dan selamat untuk sterilizes bottles.




Ni dalam. Tak serabut pun kan? Actually bahagian besi dalam tu u boleh bawak keluar. Contoh la kalau u nak sterilize barang yang besar so u boleh bawak keluar para2 besi tu. 




Camni.


So yang ini pulak toothbrush holder yang memang useful in terms of organizing semua keperluan anak-anak.



Bila nak guna, boleh pasang balik. Cara pasang pun mudah, u just letak je hehee. Overal material uPang UV Waterless Sterilizer ni FDA registered as medical device. 



Sterilizer ni boleh sterilize semua benda. Biar bersih and takde germs and bacteria lagi !












Nampak tak lampu dalam tu ? Tu adalah Philips UV Purification Lamp. 99.999% elimitae germs and bacteria . Philips UV Purification Lamp ni mostly digunakan kat hospital untuk sterilize bottles, alat-alatan etc. 







Ada 3 jenis butang !




Automatic 
Guna butang untuk keringkan and sterilised barang. Contoh kalau lepas cuci botol and botol tu basah kasn so alang2 tu keringkan and sterilise terus dalam uPang UV Waterless Sterilizer.  Infrared at low temperature dryig at a controlled 40 degree cecius with two UV Lamps untuk sterilize. 



UV Sterilization
Ultraviolet lamp yang effectively kills up to 99.999% of germs dalam masa 10 ke 12 minit je. hebat kan. Untuk butang UV Sterilization ni boleh digunakan untuk sterilize barang yang kering macam handphone ke, toys, remote tv etc. 360 effective reflection so segala permukaan barang yang kita nak sterize tu terkena pantulan cahaya UV . 





Ventilation
Berangin. Natural ventilation yang singkirkan bau dan bacteria !






-Paling selamat since low temperature drying at a controlled 40 degrees celcius. 
- 99.999% berkesan membunuh germs and bacteria !
- banyak botol boleh isi. Paling2 average 14 botol. Nak sterilise barang lain pun mudah !
- boleh sterilize segalanya dari handphone, remote tv, toys, etc.
- bersih dan keringkan dalam waterless operation ! Tak payah guna wap haba pun !

Totally best !! dan sangat puas hati since i tak yah la rebus sampai rosak botol lagi. Plus tahu tak kalau boiling and steaming botol bayi at high temperature boleh menyebabkan terdedahnya bahan kimia dari plastic bottle tu. Tak selamat ok. 

Kalau korang mencari2 mesin sterilizer, boleh try  uPang UV Waterless Sterilizer ni ! Highly recommended . 

I ada bonus untuk korang juga. Until 26 December, you guys boleh pakai code NAMEE50 untuk mendapatkan RM50 off your purchase. So Namee rasa better beli now, since dah dah ada discount. 


Toodles !






6 comments:

  1. wah senang nye skrg dulu sy slalu rendam air panas...hihi

    ReplyDelete
  2. wahh bagus. for becoming mom like me.hehehe..thank you for sharing namee

    ReplyDelete
  3. Tak pernah dengar nama steriliser upang ni. Tahu avent je ;). Salam perkenalan ye :) -- RosIbrahim.com

    ReplyDelete
  4. Kadang2 jenama yang tak pernah dengar tu lagi baik dari jenama biasa yang kita dengar.. ;)

    ReplyDelete
  5. Did you know you can create short urls with AdFly and receive dollars from every click on your short links.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...