Pages

Monday, January 23, 2017

Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence

Hi



Lagi beberapa tahun nak masuk usia 30 an ! Gulp sangat tau. Ramai yang lupa pasal anti aging ni. Bila dah kedut baru perasan, "omggg i dah tua kedut2 !" ..then only sibuk cari beauty skincare yang khas untuk aging kan ! Masing2 sibuk cari skincare untuk fungsi lain tapi lupa kulit makin lama makin kendur.  Sama macam i,tapi bila teringat umur lagi few years nak masuk 30 series baru la gila nak fikir pasal anti-aging ni.

Anti aging ni sangat licik, dia tak datang serang terus ! Sikit2 dia datang untuk kacau kita ish menyampah . Sebenarnya aging ni akan bermula dari kita umur 20an . Awal kan ? Tapi ramai yang tak perasan sebab aging datang secara halus. Sikit2 lama2 jadi bukit yang dibenci para wanita hahaa. 

20an , mula2 akan mula daerah mata. Perasan tak ramai tiba2 yang ada dark circle dia usia 20an ? Padahal tidur cukup 6 jam .Garis2 halus area daerah bibir dan tepi mata. Garis2 halus je , bukan kedutan. Yes itu la tanda awal peneuaan ! This is sad. Lagi2 kalau sesiapa yang jenis kulit kering, then keluar rumah tak pakai protection untuk skin. Proses peneuaan akan lebih cepat !

30an , kedutan !! Dari garis2 halus yang timbul di usia 20 an, akan jadi kedutan pulak. Kejam ! Daerah mata bukan setakat dark cirlce je menyerang tapi kulit daerah mata akan kendur sikit demi sikit. Dahi dan area mata mula berkedut .Macam tak perasan tapi day by day, year by year...tahu2 dah kendur !

40an , lagi menyayat hati. Kulit akan kurang volume dan elastisiti. Yang ni akan nampak perubahan menyeluruh, kulit pipi mula jatuh, kulit leher pun mula berkedut dan kendur.


Paling2 penting untuk elak kedutan and rawat kedutan is dengan 'kelembapan'. 

Tips untuk anti-aging yang i pernah baca in magazine !

- jaga kelembapan kulit
- mesti ada MORNING and NIGHT routine
- pilih skincare yang ada fungsi merawat 
- apply sunscreen bila nak keluar rumah
- minum air yang cukup


Kalau tercari2 produk yang memang berkesan untuk anti-aging dan fungsi merawat sekaligus, boleh try produk Olay Regenerist Miracle Duo ni !




Produk Olay Regenerist ni datang untuk both set 'morning' and 'night' .

Morning 
- Olay Regenerist miracle boost youth pre-essence
- Olay Regenerist micro sculpting cream

Night
- Olay Regenerist miracle boost youth pre-essence
- Olay Regenerist micro sculpting night cream






I dah pernah tulis pasal Olay Regenerist in post sebelum ni jugak kan ! Kalau belum baca boleh pergi kat link ni http://nameeroslan.blogspot.my/2016/11/goodbye-kedutan.html

Lagi satu tips untuk tegangkan kulit is dengan face massage ! Since i dah tak lama lagi nak masuk 30 an ni, before bed memang i kadang buat face massage sendiri. Less than one minute je.


Nanti sebelum face massage, apply Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence untuk booster . Then setiap titis Olay Regenerist Miracle Boost Youth Pre-Essence akan renew sejuta sel dalam kulit tau ! Power punya booster ni. Akan boost kesan 2 kali ganda untuk anti aging treatment dalam Olay Regenerist Micro-Sculpting Night Cream tu nanti. 







Lepas apply booster , terus apply Olay Regenerist Micro-Sculpting Night Cream. Texture Olay Regenerist Micro-Sculpting Night Cream ni pekat sikit berbanding Olay Regenerist Micro-Sculpting Cream yang pagi punya. 


Then buat face massage sekejap. Kalau malas sangat pun, seminggu buat 3 kali sebelum tidur. Simple je urutan dia. 



Senang kan ! Dengan produk lah Olay yang boleh renew back the skin ! yayyy.  Dah la boleh avoid kedutan then boleh renew kulit pulak. Semua peringkat umur boleh guna. Advanced and siap  dapat award best selling tau ! Ini hasil dari 50 tahun of Olay Research,formulated with  kandungan amino peptide complex and hydra firming complex untuk kekalkan kelembapan kulit kita sepanjang hari !


mari lah beramai2 melambatkan proses peneuaan ! hewhewww












3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...