Pages

Tuesday, February 7, 2017

Adam , Noah & Susu

Hi


Setiap kali beranak, setiap kali tu lah experiment yang berbeza kat anak . Since Adam is my first child, banyak benda tak tahu . Brand pampers apa yang bagus, perlu beli yang paling mahal ke. Stress. Dulu struggle, sebab banyak benda tak tahu. Takde pengalaman. Tapi dalam banyak2 perihal, SATU benda yang i perasan paling mainkan peranan mood kanak2 is jaga tummy. Kalau digestion lancar, budak akan kurang buat perangai.






Kita yang dewasa ni pun bila tak membuang boleh sampai pening kepala and bad mood. Apa lagi kalau budak. Sebab tu pentingnya jaga tummy. Jaga sistem penghadaman. 

Bila digestion lancar, nutrient dari makanan mudah diserap dalam badan. Badan akan lebih kuat dari dalam. Budak2 tengah nak membesar perlukan sebanyak nutrients yang boleh. 

Bila digestion lancar , akan kurang jatuh sakit sebab dalaman badan kuat .

Bila digestion lancar, takkan mudah nak kena cirit birit, muntah2 sebab perut sihat !

Bila digestion lancar, akan lebih selera makan. Akan nampak budak2 lebih senang nak terima makan sebab perut dia selesa. 

Bila digestion lancar, akan tidur lebih nyenyak sebab perut selesa. 



Semuanya dari perut. Happy tummy happy me.


Noah memang tak pernah ada digestion problem since dia minum susu jenama Friso Gold. Now Friso Gold launch new improved formula , Friso Gold with LocNutri .  So now i try Friso Gold pulak since memang puas hati dengan Friso Gold.  Dulu Noah pernah kembung perut and sembelit, then bila perut kembung of course x selera nak makan. Tapi since tukar susu Friso Gold, memang beza sangat. Siapa2 yang tanya pendapat i, i akan suggest Friso Gold ni. Setiap hari Noah mesti buang air. Boleh nampak perbezaan yang ketara. Pagi2 lagi dah buang air. 

Kalau dulu macam blur tak tahu nak pilih susu formula jenis apa and ada kebaikan apa. Tapi yang paling penting, pilih jenis susu formula yang melancarkan penghadaman macam Friso Gold with LocNutri ni. Memang direka khas untuk melancarkan masalah penghadaman. 1001 masalah akan timbul kalau penghadaman x lancar. Akan mudah sakit, tak selera makan, badan lesu, lebih kerap menangis etc. 



Noah minum susu ni.








So far I rasa Friso je yang buat packaging macam ni. Pencedok susu tu letak atas camtu so bersih la.





Friso Gold, 100% imported from Holland dan dihasilkan dalam ladang-ladang mereka sendiri. Dari lebih 19,000 ladang lebih 140 tahun of dairy experience digunakan untuk mengahasilkan high quality milk untuk anak anda. Friso Gold juga memiliki setiap langkah pemprosesan dari ladang ke kilang lalu dapat provide nutrisi yang anak2 perlu untuk kuat internally. Dalam susu formula Friso Gold ni dengan teknologi LocNutri yang membantu memelihara nutrients untuk penghadaman. Bagi yang tak tahu kepentingan LocNutri ni, meh i bagitau...

Kepentingan LocNutriTM
Makanan selalu diproses dengan haba yang tinggi so struktur semula jadi protein akan rosak, mereka tidak boleh diserap dengan mudah dan boleh menyebabkan anak kita mengalami masalah pencernaan protein dan ketidakselesaan perut umum.


LocNutriTM dicipta khas untuk menghapuskan hanya masalah ini.


Dulu Noah pernah minum susu formula brand lain but masalah sembelit. Dari harga murah ke mahal semua sembelit until my mom suggest this Friso Gold. Sejak tu memang tak pernah sembelit  ! Sampai sekarang i masih bagi anak i minum susu lagi . At least sehari 1 ke 2 cawan sebab kadang makanan yang kita masak pun xsure samada cukup nutrients ke tak. Kalau masak sup ayam but overheat pun nutrients dalam makanan tu boleh hilang. So untuk make sure Adam & Noah dapat nutrients yang cukup, i mesti bagi susu jugak. 



Boleh kira dengan jari je berapa kali Noah sakit Highly recommended. Kalau nak tau lebih of Friso Gold LocNutri technology, bolehlah watch video ni: 








Serious bagus susu Friso Gold ni . Kalau anak korang jenis ada masalah penghadaman, boleh try susu ni. Nak try sample dulu pun boleh.  Dapatkan sample dari web

 Friso Gold Free Sample



8 comments:

  1. boleh try bagi dekat anak buah ni..

    ReplyDelete
  2. Masalah budak meragam ni diaorang tak pandai cakap apa masalahnya... huhu

    ReplyDelete
  3. anak saya pun baru tukar susu, skang harga susu pun dah macam harga minyak petrol, huhu tapi kalau lengkap dengan kebaikkan macam ni, why not kita spend utk tgk anak ceria sepanjang tempoh pertumbesaran die. thanks namee for good sharing.

    ReplyDelete
  4. Daripada anak sulung kita boleh tahu macam mana nak uruskan anak kedua dan seterusnya. Pengalaman mematangkan kita tapi ada jugak anak kedua dan seterusnya tak serasi seperti mana anak yang pertama. eemmm.. lain anak lain ragamnya.

    ReplyDelete
  5. Pemilihan susu yang sesuai memang penting sebab ada certain susu yang boleh menyebabkan terjadinya sembelit. Ada jugak susu yang boleh menyebabkan badan baby panas. Sampai berpeluh-peluh baby. Kesian.

    http://diarimommymuhaimin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. comel je rambut noah!! mel nak rambut macam noah pls.

    ReplyDelete
  7. salam,

    lama nya tak melawat blog namee...dah besar anak2 namee:)

    ReplyDelete
  8. ni entry sponsored ke namee? syoknya kalau Friso sponsored.. sebab anak i memang minum Friso.. sekarang sekotak yg 3pek tu pun dah harga rm76. tu pun harga speedmart. kalau kat tempat lain, terbeliak mata nengok harga...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...