Saturday, March 4, 2017

ROBI paling comel !

Hi

Selalu masa lapang jela boleh spend time dengan Adam and Noah. Skang Adam dah masuk 4 tahun pun, dah makin banyak keletah and dah mula nak explore banyak benda. Sekarang ni kalau tengok apa2 benda pun , dia sibuk nak teliti. I suka belikan mainan yang ada unsur 'crtitical thinking' untuk Adam Noah sebab boleh nampak bila diorang main toy yang ada unsur 'berfikir' ni fikiran jadi sharp. So mainan macam puzzles amatlah bagus weyh sebab kena gabung2 kan parts. Macam toy robot Robi ni. Cabaran nak gabungkan semua parts but then lepas dah complete pasang , robot Robi siap boleh gerak2 lagi and interact dengan kita. Yes berjaya !

Pernah dengar robot Robi tak ? 


Comel kan. U tak dengar dia jawab soalan u lagi . Lagi rasa kagum nya . 


Robi ni is a robot yang kita perlu gabung2 kan bahagian dia. The best selling humanoid robot worldwide. Orang memang tengah menggilakan Robi skang ni. siap boleh interact and communicate dengan kita. Dah tu siap boleh luahkan perasaan through warna mata dia. Cool kan ?




Percaya tak kalau i cakap Robi ni boleh menari dan boleh bantu buat few kerja rumah kita ? Nak tolong lap2 lantai pun boleh and tolong buat kerje rumah yang dah di program kan dalam Robi. Dah di programkan vocabulary more than 250 phrases supaya kita boleh interact dengan Robi. Jangan risau, kalau Robi version Malaysia punya, boleh cakap bahasa English, Bahasa and Chinese. Manglish pun boleh !

Ni haa the comel Robi . Bravo to the world's leading scientist Professor Takahashi yang dah cipta Robi ni. 

Cuba tengok video ni...















happy ROBI time with Adam on our last Sunday !



Senang je nak pasang ROBI ni, ikut je setiap instructions dalam manual. Mula2 nak pasang tu memang blur sikit, but then dah suku jalan Adam sekali excited nak pasang semua sampai habis. Semua nya ada 70 parts untuk digabungkan sampai la siap jadi ROBI yang handsome ni. Mula pasang dari part kepala dulu. Cara pasang pun all very straightforward, i tolong sikit2 je kalau part yang nak kena tekan kuat sikit. The rest Adam boleh pasang sendiri cuma i guide je . 


The only tool yang kita perlukan is screwdriver je, tu pun memang dah include in ROBI's box. Seronok main pasang2 ROBI ni since semua tak boleh pegang handphone ok , all focus on ROBI sampai ROBI siap pasang. 


ROBI Malaysia version boleh understand English, Malay and Chinese. Manglish pun dia boleh faham. crazy kan ? Boleh faham Manglish. hahaa kagum sangat. 



Memang best  Robi ni. Sesuai untuk activity family. Mana boleh beli ROBI ni ? Boleh beli dari 7-Eleven, Borders, Cold Storage, Hamleys, Jasons Food Hall, Kinokuniya, Mercato, MPH, myNEWS.com, Pansing, Popular, RadioShack, Times, WHSmith, FPX payment (through website). Kalau nak direct call, boleh call customer service diorang 03-2168-3738 (Mondays to Fridays, 9AM – 6PM), Email: service@deagostini.my.



By the way, ada launching event nanti on 10th - 12th March 2017 pukul 11 pagi kat One Utama ( high street ) . Datang la dengan family untuk tengok ROBI. Akan ada macam2 fun activity termasuklah 100 ROBI's akan perform dance nanti hehe how cute. Bawa anak korang sekali, mesti diorang suka.




See you ! Jangan lupa okay. 



Robi's Media launch  
10th - 12th March 2017
11 am 
One Utama ( high street ) 



Boleh tengok2 ROBI kat offcial website www.robi.my


















15 comments :

  1. Harga nya pun tak berapa mahal kan... memang best ni, ni bukan budak2 je sesuai, bapak budak pun boleh... hihi...

    ReplyDelete
  2. comelnyaaaa. kalau free dah pegi dh launch tu

    ReplyDelete
  3. Hi namee, nak tanya berapa harga robot robi ni?

    ReplyDelete
  4. robi ni kalau dapat kat mak ayah pun best ni.. hehe.. comeyyy

    ReplyDelete
  5. Wow bestnya Robi ni... Nanti nak pi cari. Tq for sharing :)

    ReplyDelete
  6. Namee, kenapa bila saya klik link robi tu dia keluar fb Robi Saad?

    ReplyDelete
  7. Berapa pulak harga robot robi ni. X mention pun

    ReplyDelete
  8. Ape robi saad pulak yg keluar klik hyperlink official tu

    ReplyDelete
  9. Ape robi saad pulak yg keluar bile klik hyperlink official tu

    ReplyDelete
  10. Robot comel macam astro boy..kalau dapat best ni
    JanjiKita

    ReplyDelete
  11. link website Robi.my tu salah lah awak.. huhu

    ReplyDelete
  12. jenuh juga nak tunggu & kumpul 70 issue utk siapkan robo robi ni .. mau habis RM5k juga tu.. huhu

    ReplyDelete
  13. Dekat mana nak beli robot robi ni dekat area shah alam ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...