Pages

Sunday, April 23, 2017

Setiap Tahun !

Hi

Tahun ni is tahun kedua I join McDonald's CSR event, partnering with RMHC. Tahu tak RMHC tu apaaa? Bagi sesiapa yang tak tahu, RMHC tu stand for Ronald McDonald House Charities. Setiap tahun pun akan ada event untuk meraikan home's kids ni. Meraikan anak anak yatim and anak2 rumah istimewa. 




I suka join event camni sebab,  bila tengok wajah budak2 ni korang akan rasa kasih and untung korang ada family and love yang korang ada tu share dengan golongan2 begini. Jadi hargai lah family selagi boleh. I selalu join event camni since zaman university lagi. Salute usaha McDonald's untuk event macam ni.

By pukul 10,  I dah sampai TGV One Utama dah. Tahun lepas pun buat kat one Utama juga. Meriah. Boleh nampak wajah2 home's kid ni happy and excited nak tengok Smurf The Lost Village. 








Pandai, semua sabar tunggu. 



Of course la I bawa Adam and Noah sekali. Akan terus bawa datang event2 charity macam ni. Dengan abang Luqman dia sekali I bawak.




Awal2 dah beli popcorn dah hehe. Weekend jela time untuk spend time dengan family. 






Masuk cinema dalam pukul 11.00 macam tu. Tapi sebelum movie start, diorang buat ceremony penyerahan cheque untuk home's kid ni. Ni antara photo during ceremony.

















Yayyy, then semua dah happy2..





 Nampak budak2 ni semua tak sabar dah tengok movie Smurf The Lost Village.  



Ni dalam cinema. Bertahan la dalam 35 minit juga budak2 ni. Lari sana lari sini amik popcorn orang hehe. Tapi happy la dapat bawa diorang event charity ! Sampai besar pun i akan galakkan diorang join event camni.








with Ronald McDonald hehe!


Lepas movie settle, semua orang turun pergi McDonald's with all the home kids untuk ambil Happy Meal and McValue Meals. Yayyy. Seronok tengok muka budak2 ni semua. Thank u McDonald's!





Kalau nak tahu lagi program RMHC ni boleh terus ke official website diorang https://rmhc-malaysia.my/ . Boleh donate juga tau !






2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...