Tuesday, May 16, 2017

Hidup Saya Sekarang. Lama Senyap, Pergi Mana ?

Hi

Seriously sekejap sangat masa berlalu. Tahu2 je berkurun i tak update blog kekekeke. Mula2 beranak satu , pastu mengandung Noah lagi then suka duka stress tunggang terbalik semua i share kat blog ni. Tiba2 tebiat i baca blog sendiri bila ingat  especially journey i as a mother. Dari zaman single taknak anak, sampai dah beranak dua. wow wow wow sangat, tak boleh bayang life kalau takde Adam Noah. And macam tak sangka i boleh jadi sekuat ni and sayang Noah Adam endlessly. wow wow wow 

Bila baca balik blog tulis yang lama rasa whadehel gila. Apa kau tulis ni namee, tapi suka ah baca journey i jadi mak. Sendiri tulis, sendiri baca balik ..masuk bakul angkat sendiri sangat iols. Rasa mak mak sangat then berubah banyak lepas jadi mak ah. Dah lama tak sebut babi oink oink i mish u miss piggy ekekek. 

So apa cerita sekarang ni ? Al maklum dah lama tak update blog, so ni acah macam nak berkenalan balik lah kekekkeke. banyak benda dah berubah pun. Tapi di saat ni i akan menulis balik . ye ye je. 

Adam n Noah dah sekolah ! Dari payah nak amik keputusan hantar anak sekolah, now i dengan senang hati hantar diorang sekolah. Adam umur 2 tahun lebih i hantar sekolah. Pastu tengok Adam okay, then Noah umur setahun lebih pun i hantar dah . Mula2 Brainy Bunch kata umur 2 tahun baru boleh, then i cakap takpe we cuba dulu as i sangat yakin Noah ni lain and berdikari. Masa nak anta Adam dulu ya ampun lamaaaa i fikir sebab risau tak tentu hala. Dulu hantar Adam sampai kul 1230 je, pastu dah tengok cam okayyyy je pastu i kena rasuk then hantar sampai 330 pulak kah kahhh. Sebab i kerja kat office dah, sekarang tengok Adam Noah doing okay meleret nak hantar sampai 630 full day plak eekekkekekekekek kahkahh.  Melampau padahal dulu meroyan je fikir banyak sangat . Tak sedia nak anta anak sekolah. Sekarang i sangat happy la susunan hidup camni. Dulu time Adam dulu, i siap sebak2 pehal entah padahal i tak period pun time tu. Sumpah. Pad pun dah habis tetiba. hahaa

Officially takde maid. Finally after 2 years bibik berkhidmat dengan i, dari Noah umur 6 bulan sampai Noah dah 3 tahun...finally i made a decision.."ok i think i dah tak perlukan maid lagi !" . Ramai tanya mana i dapat daily maid kan, ramai email tanya tapi i tak jawab2 lagi sorry ekekek nanti jawab next entry. Bukan sombong taknak jawab tapi nya plan nak tulis kat blog so that semua orang boleh tahu masalahnya i tak update2 gulppp.  Nanti i cerita dalam entry lagi satu. Now officially i takde maid dah. Satu nya sebab anak dah sekolah then i plan nak hantar package yang full day sampai 630 petang kekekeke type '630' pun rasa kejam dah kkekkeke since i rasa kerja rumah tak berat langsung pun i can do it sendiri daily. Buat la kerja rumah 'sikit2 lama2 jadi bukuit' bak kata David Teoh. Nak sebut , gigi kena buat jongos sikit ala David Teoh. mihmih . Rindu juga kat maid i ni, kelako dah la kadang suka batu api tauuu . hahaa

Business. Asalnya amik maid dulu sebab business tengah develop and anak2 masih tak school . Dulu handle sendiri semua benda, sekarang dah ada staff yang bantu . dulu ingat boleh buat semua sendiri tapi sebenarnya perlu pembantu . since i sepatutnya tak perlu dah buat benda yang remeh. Sekarang pun masih sedang develop bagi lagi teratur and new project. Kalau tak dulu berangan je konon boleh jaga page semua sendiri. Skang semua i upah orang je buat. I focus benda yang i suka and boleh buat. Salah satunya termenung ekekke. 

3/4 working mom 1/4 housewife . Pagi kerja, petang sampai malam mother and wife. Takd e maid ni, maksud memang kena susun hidup dalam kertas la. Buat jadual siap2 and follow jadual hari2 so that tak penat dan semua kerja rumah tersusun dan tak miss. Husband suruh juga amik maid sebab takut i stress, jatuh sakit, kusam tak berseri rilek la pakai Luminous mesti la berseri  ekekke but i rasa i tak perlu maid pun jadiiii demi membuktikan i boleh...memang susun la hidup betul2 then senyum je tak bagi nampak muka penat so takyah ah isham risau . Kerja rumah buat hari2 sikit sikit lama2 jadi bukit jadi tak la berlonggok. Tak terasa sangat buat harian. 

Hilang 3kg. Ni nanti i share. ekekkekeke punggung kempis . Kena jawab satu satuu. Sekaligus nanti kome pening. 




Jadi lepas ni i akan jawab la mana i dapat daily maid, macam mana sekolah Adam n Noah okay ke tidokkk, macam mana i hilang 3 - 4 kg. Satt satu satu i jawab. hehe

Toodles. 










11 comments :

  1. lama menyepi ya
    rupanya bz ngan kehidupan harian

    ReplyDelete
  2. Lepas ni takdela citer tentang maid namee yang kelakar tu. hehehe Cepat je dah besar diorang. hehehe Tak sabar nak baca yang lost 3-4kg tu. hehehe

    ReplyDelete
  3. Update tetiap hari taw. *amboi*

    ReplyDelete
  4. Huargh tak sabar tunggu next next entry ituuuu

    ReplyDelete
  5. yayyy i've missed you! looking forward to more posts

    ReplyDelete
  6. tapi u masih hot mama.

    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  7. Wahhh terinspirasi dengan cerita u.. :)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum namee..wahh hilang kilogram, kurang inci, bestnya. Cepat2 share ye

    ReplyDelete
  9. Hello sis!.lamanya menyepi, welcome back!..hehehe..rindu gila nak baca blog sis ni, jangan lupa update blog sis!..take care.

    ReplyDelete
  10. Nak tau yg lost 3kg tu.. i is hazabnya la hai nak hilang 1kg pun...

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum, looking good for mak beranak dua, you look gorgeous :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...