Pages

Monday, July 10, 2017

Bawa Adam Noah Tengok Wayang .

Hi


Benda paling best yang i rasa bila ada anak ni is nak bawa diorang jalan sana sini and explore. Banyak kali je bawa bercuti, kadang excited nak bawa jalan and new environment sampai tahap checked in hotel 3 malam kat KL pun jadiii lah . haha. Benda yang i paling nakk sangat bawa Adam Noah, is tengok wayang. Tapi selalu masih tak berani, tahu tak kenapa ?

Sebab cinema gelap . Nanti anak i menjerit takut then meraung2. Then sound system wayang kan kuat , budak kecik cepat terkejut.sigh~



Seriously i baru tahu yang TGV Cinemas memang dah provide Family Friendly Cinema wey. Rupanya dah setahun dah cuma ramai je yang tak tahu ada kan !! Haritu first time la i bawak Adam Noah tengok wayang dalam TGV Cinemas Family Friendly ni ! 





Boleh imagine tak cinema yang lengkap dengan tempat diaper changing and all . Pastu cinema yang tak gelap, sound system tak kuat sangat bersesuaian untuk babies and kanak2. Macam anak i Adam Noah tu suka merayap. Jadi if dia nak jalan2 dalam cinema hall tu takde masalah la since lampu tak gelap sangat. 





Ready for Despicable Me 3 movie  !


Excited nak bawa anak2 tengok wayang hewheww. Nampak tak semua parents dengan anak dah ready nak watch movie. Takde la dengar anak sape2 nangis ke apa, rasa sebab hall dia tak gelap dan tak menakutkan. 







Siap ada nappy changing table, then boleh park stroller sekali ! Takyah worry, memang boleh bawa sekali stroller anak korang tuuu! Memang sangat membantu la ada nappy changing table ni. 


Wayang sudah mulaa ! Duduk focus jap. Tapi biasa la budak2 mesti tak boleh duduk diam, kejap2 pergi jalan. Tapi i suka sebab TGV Cinemas Family Friendly ni terang sikit cinema dia. Takde la anak tersungkur !







See , anak i nak merayap kat tangga pulak. Kita duduk sini duluu hehe. Tak risau since lampu terang jugak, senang nak tengok jalan.

Tapi kalau nak watch movie in TGV Cinemas Family Friendly , kena ada kids . Kalau xde budak kecik taklehhh.  hehe

Try bawa anak korang, mesti diorang happy ! Nak bawa baby pun memang xde masalah sebab crying babies are allowed. Elok je haritu takde pulak dengar anak sape nangis. 
Tapi kalau nak watch movie in TGV Cinemas Family Friendly , kena ada kids . Kalau xde budak kecik taklehhh.  hehe

























-
-
-
-
-
-
-
-

-

-

-

-
-
-
Kalau you guys want to know more about Family Friendly Special Screening, boleh tengok video ni:


video








Now, Despicable Me is showing di Family Friendly, boleh bawa anak korang pergi weekend ni! Boleh beli tickets online:

Korang nk free Family Friendly tickets tak? I nak bagi free tickets to 5 lucky winners...setiap pemenang akan dapat 3 passes untuk 2 adults & 1 child atau 1 adult & 2 kids. Macam mane nak menang tiket? 


Check out my Instagram: instagram.com/nameeroslan



#LetUsTakeYouToTheMovies #TGVFamilyFriendly

7 comments:

  1. seronok lah suasananya ...tak risau anak nak bermain sambil tengok movie :)

    ReplyDelete
  2. Bestnya!!! Selalu kalau tengok movie, anak meragam, mesti kena keluaq terus sebab orang duk usha tenung semacam jeee.. huhuhu.. Thanks for sharing!

    Jemput baca bahaya Impetigo pada kanak2 : http://nurulatiqah.com/impetigo/

    ReplyDelete
  3. seronok anak2 dpt tengok movie..hihi

    ReplyDelete
  4. Bestnya tengok TGV Family Friendly ni! First time jugak tahu, pasni boleh cerita kat kawan2. Thank you! :)

    ReplyDelete
  5. dah lama nk bawa anak2 dtg sini.. in sha allah one day

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...