Pages

Monday, September 11, 2017

Tentang Status Duda

Hi 

Lepas tulis pasal hubungan cinta tanpa restu, satu satu soalan lain lagi makin berepisod ekeke. Macam mana i bagitau my mom and dad pasal status husband tu. hihi. Pastu ramai gak yang terkejut, laaaa duda ke suami dia. Ingat single. pheww lega i dah come clean. hehe. Actually i tak kisah pun duda ke janda and i tak faham kenapa ada yang pandang serong kat duda or janda. Rasanya diorang tak minta pun keadaan jodoh tak panjang. Sebab lepas kahwin then only kita tahu serasi atau tak serasi and how far we can tahan dengan partner. If tak tahan sangat maka terpisah. Family i okay je status tu, i yang cuak lebih. Kawan2 semua tak tahu, kawan rapat je yang tahu pun. 

Sebelum kahwin i dah blur dah macam mana nak beritahu sebab seingat i on 2006, i bagitau kakak kedua i je pasal status husband tu since i tahu husband i duda sebulan lepas i kenal husband . Then berita tersampai sampai tapi selama 6 tahun berkawan dengan husband ayah i buat rilex je cuma ada la dia tanya, umur berapa, ok tak , dah berpisah berapa lama, dah official belum etc etc. Tik tok tik tok sampai la dah tiba hari nak nikah. Tapi my mum and family lain x tahu pun. Gila sikit. dont try this at home. 

Tapi if flashback, memang nampak air muka husband dulu dah  pernah kahwin. Cuma dulu i tak reti tengok, so bila dah makin dewasa, dah pandai scan. Dan dan je. ekekeSee , memang susah  hubungan tanpa restu, macam2 possibilities and banyak hati nak dijaga. Nak bagitau, takut keadaan lagi rumit. Diorang okay je, i yang jenis fikir lebih and takut sangat. Sampai dah selesai nikah, pun masih i tak inform. Tik tok tik tok sampai dah kahwin masuk 5 tahun ..anak husband pun ada datang kerap and the sulong one stay with us now .

Jadi i fikir sampai bila nak sorok. I mean, takde niat nak sorok tapiii i dont know how to tell. Kang gi Mydin je terserempak kang, lagi gigil gigil i nak bagitau. Jadi awal2 tahun i saja2 la upload gambar kat instagram with hashtag #theishams ...gitu kasi hint. Lepas tu muka anak2 dia pun sebijik suami je pun nya adui nyaa. Hope sedara mara yang nampak post instagram it rajin2 lah buat terkejut and tanya2 mak i and i hope they  will perasan lahh hashtag tuuuuu bluekkk. Ada la i heard yang noticed then tanya2 . Of course la terkejut, diorang okay je cuma pelik whats up with the hashtag luls sebab i tak beritahu pun. 

Jadi setibanya satu hari i di rumah mak i on 2017....( tak plan nak bagitahu pun tapi saja cabar diri tak tentu hala sebab i rasa seolah tak hormat jika tak beritahu, saja mencabar diri fear factor )

me: maa, adik ada benda nak bagitahu ........ni.....

ma : haa apa dia ? pasal apa , siapa ?

me : pasal esham....dia....

ma : kenapa dgn dia ? 

me : dia emmmm......

ma : naik pangkat ke ?

me: hahahhh

ma : apa dia ?

me : esham sebenarnya...dia....

ma : nak kahwin lagi satu ????

me: hahaa

ma : apa dia ? dia kenapa ? kena transfer kerja ??

me : haaaaa...dia dia sebenarnya dah ada anak anak dia besar dah !

ma: yakaaa..

me: yakaa ? aah 

ma : ma dah agak dah pasal depa duk tanya2 ( phew berkesan rupanya hashtag i bluekkk ) 

I tengok ramai yang keliru siap tanya macam mana suami i kurus cepat sangat. Muka memang sebijik. Masa i tengok mula2 i cam terketawa, why so same one. 





 Anak sulong




Anak kedua .Yang kontot dua orang tu semua dah maklum dah Adam Noah hehe



Mak tiri alaf baru. Dera anak tiri ikut event. 


Juga dera suruh makan ayam for McD advertorial. ekekek. Nasib umah i takde labu ke tikus ke, nanti Lukman jadi Mr Cinderella dah lari cicir kasut kaca,  mak tiri dera ikut buat job. ekekek. 

then i perasan banyak keywords ni masuk. maybe orang ingat i dah ganti suami baru. 



End of story. Lega. Lega la sebab kira macam watak baru la dalam blog ni. Kalau nak update blog, senang nak cerita . Sebab semua dah tahu. bluekk. Bluekk tu jelir lidah bluekkk. I yang cuak lebih, family memang okay terima je. Senang bila semua dah tahu, so kalau raya ke apa takkan la i nak sorok diorang kat rumah then i pergi beraya. T_T . Jadi tahun ni officially i bawak je anak husband beraya sekali.Family  tapau kan nasi lemak lagi . Kenapa untuk i tak ditapau ? Beriya ayah i call suh bawak lukman datang umah nenek got nasi lemak for him, untuk i tak mention pun cheeeseee. I yang macam kena cari labu dan tikus skang ni.   harharr. Family pun nampak suka and sayang kat anak husband since my mom pun dari keluarga yang separated juga so yeahh . Phewww. Settle. oh by the way,  suami i tak buat plastic surgery , takut jarum sangat nya pun apa lagi nak kena potong sana sini. 

Toodles. Gitu la ceritanya. Soalan next pleaseeeeee. 







26 comments:

  1. yeah, terjawab sudah segala teka teki ..
    time nampak gambar Nami makan McD dulu tu kat blog,
    terus tertanya, eh ni siapa pula ni?
    oooo, maybe kazen kot .. atau kawan kerja ...
    ekekeke, ok la tu, anak tiri pun sporting ....

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..keluarga redha..Namee bahagia dan gembira syukur..anak sekaligus jadi kawan..

    ReplyDelete
  3. Napa i tengok u husband macam still bujang lagi nih?Jangan marah ar..:)..

    ReplyDelete
  4. status apapun janji jaga kita dengan baik.

    ReplyDelete
  5. comey saja bila ada anak ala2 perangai nak sekapla. hihuhihu .. tak sabar nak tunggu the boys membesar dan jadi geng sekapla

    ReplyDelete
  6. Salam namee, ri tue bila u mentioned yg u ada ank tiri mmg i terkejut sbb i baca dlm blog u... u mentioned husband u bujang..gigih i bukak satu2 gmbr kt insta nak tgk ank diri u..and baru i sedar yg i nie kepochi gak..bhahahahaha sibuk jer kan..

    ReplyDelete
  7. kali pertama nampak pic anak namee kat event legoland...duk fikir adik esham..hahahaa.. apa pun tahniah namee ada anak besar boleh dera macam-macam ni.. hihiiii

    ReplyDelete
  8. i was wondering toooo...haha terjawab akhirnya...mesti debor² kn masa menaip ni..lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Em sorry..cm tak fhm..namee kira kawin baru la eh?

      Delete
  9. baru tau..dulu tertanya2 la gak sape tu...untung ada anak tiri sporting

    ReplyDelete
  10. Bestnye kena dera.. nak juga... dpt mkn free... hihi..

    ReplyDelete
  11. nameee...kalo anak tiri u kawen..then u jd mak mertua tiri yg hot dan gojesss..hahahah....tergugat bakal menantu u nt....

    ReplyDelete
  12. terfikir nk tnye siap tu, tpi mls nak menyibuk huhu

    ReplyDelete
  13. Halo,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Henrietta Fernando, pemberi pinjaman pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan kepada sesiapa yang memerlukan sebarang bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 2% untuk individu, syarikat dan syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan difahami. Hubungi kami hari ini melalui e-mel untuk memohon dan mendapatkan pinjaman segera: (henriettafernandoloanfirm@gmail.com)

    ReplyDelete
  14. dah besar2..semoga terus bahagia namee..muka diaorg mmg nampak sma

    ReplyDelete
  15. sama dgn akk namee.. pon ada anak tirissss.. ponn dah besar! siap ada yg nak kawen dah pon.. 'akk' ni pun tak la tuerrr mana..hahahha.. baru 37(baruu??).. sokkay namee, mana2 pun ada kurang lebih. kawen bujang pun tetap ada masalah , duda pun sama...waima jadi 2nd,3rd tu belebih2 lagi la dogaannya. mana2 pun ada bahagian ujian masing2. Apa kita leh buat, kita yg kena sesuaikan diri.. matahari tetap turun dan naik pada masa dan paksinya. kita yg kena sesuaikan dgn turun naik matahari tu. be tuff.. kita hanya buru bahagia dan berkah Allah. bukan buat salah. pisnowo! ameen

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah namee.. moga namee terus bahagia dgn family..

    ReplyDelete
  17. hahhaha. macam-macam. apapun namee still nampak cool. comel je tgk mak tirinya ni. dah la muda , dera anak tiri suh makan ayam n ikut pergi event. seronok depa. haha

    ReplyDelete
  18. Tak kisah apa status janji hidup bahagia sepanjang hayat ......

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah..tumpang happy utk namee, at least skrg bila semua dah tahu sng bole bawak kesana kemari semua skali hehe..and since namee tanya next questions..kite nk tanya..mcm mn penerimaan your step son..and mcm mn uols build relationship..

    ReplyDelete
  20. kak namee memang rare... sangat2 rare! hahahah

    ReplyDelete
  21. Mak tiri alaf baru hehehe. Ni ala-ala Mak Iti la kan. Semoga namee sekeluarga terusssss bahagia. Tak kesah anak apa pun, yg penting we respect & love each others :)

    ReplyDelete
  22. Do you need free Twitter Followers?
    Did you know that you can get them AUTOMATICALLY & ABSOLUTELY FREE by getting an account on Like 4 Like?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...