Pages

Monday, October 2, 2017

Adakah Okay Kongsi Gambar Lucah Dalam WhatsApp Group ?

Hi

Emmm issue senstive ke ni eh. Ada perkataan 'lucah' tu pun rasa dah 18sx dah ni hahaa. 18pl ke apa ni tak tahu lah. I dengar2 jela and pernah nampak issue pasal group2 wassap laki ni selalu spam gambar tak senonoh. Gambar boobs lah, gambar bontot lah , gambar merepek la . I tak tahu lah maybe sebab tu nafsu nombor 1 korang kot kan so memang normal la kot entah. Macam perempuan ada nafsu belambak lagi. Macam i suka handbag tapi takde pulak spam handbag kat group2 wassap and kawan i. heh

So far i tengok album suami takde gambar2 tu sebab i dont know sebab emmm entah maybe jenis tak keep and perjalanan hidup dah jauh dan tak excited sangat dah untuk tengok agaknya lepas tu maybe maybe sebab sebab sebab jenis tak keep lah. Tapi i tahu je ada kawan2 nya yang hantar gambar tak senonoh ada la few yang jenis suka buat lawak benda2 camni. Kadang i fikir je, nape macam nak make fun of women's body eh. Camtu jela buat i berfikir. 

Whatever it is, bukan itu issue nya. Kalau dulu masa ada adik lelaki, teruja je. Cumanya bila dia tanya soalan aneh seperti ....

'sunat tu bagaimanakah?' ..Kita sebagai kakak seronok je nak membuli dan memberi jawapan menyeronokkan hewheww . Bagaimanakah sunat jadi jawapannya adalah..

potong pastu kena baring atas ini..dah dijahit zrettt zreetttttt i siap buat effect bunyi. Lalu adik i pun cuak, lari bertempiaran lalu i pun  dimarahi mak i kata i merepek. Yela dari anak no 1 sampai ke 5 semua perempuan, sekali i dah besar panjang dapat adik baru then lelaki pulak tu seronok la. Time ni la nak fun fun maa. hahaa











Soalan kedua bila menonton cartoon berfigura lain macam..



My brother : apa yang bulek bulek (bulat bulat) tu ?

Jawapan typical i selalu nya i akan cakap tertelan durian . 

Langit tak selalunya cerah. Bila dah ada anak sendiri baru lah terfikir taknak mempermainkan perasaan budak kecik lagi herghh. Berbalik pada isu gambar tadi tu, herghhh . Kitorang jenis bagi anak tengok gadget but then ours punya la. Takde beli special gadget untuk diorang. If nak tengok, then share kitorang punya je . ( mak bapak kedekut la ni hahaa taknak belikan baru punya apa2 kena share bluekk)

Satu hari tu, tibe2 i nampak Noah buka satu gambar boobs perempuan dalam posisi yang tak sepatutnya , i dah weird and terkejut dah then i tunjuk husband. Awakk tengok noah terbuka apa ni, rupanya Noah buka wassap page husband and one of the friend baru je sent gambar tu pada dia. so yeah, if anak i dah boleh cakap dan berfikir...agaknya jawapan apa i nak jawab yang kat anak i ? Adakah masih jawapan tertelan durian . Tu kalau gambar boobs, kalau gambar yang extreme lagi . Boleh imagine tak if anak lelaki i dah boleh cakap dan fikir. 

Yang pasal laki suka tengok tu, i okay boleh adapt lah hiburan korang lah kot walaupun emm dah besar dah boleh fikir kan  tapi bila anak i terbuka tu, i rasa serious sudah serious ni bahhhh lalu i pun berpesan bolehkah pesan pada kawan jangan hantar gambar tak senonoh lagi. Dulu kalau kawan dia hantar i buat dek je, tapi i pesan kat suami awak jangan hantar spread kt orang lain tau. Sy kenal awak for 11 years and awak bukan jenis make fun of women's body pun. 

Tu baru gambar, belum lagi video. haiihh. Kalau video macam mana. Takkan sebab perangai orang lain yang suka share benda tak senonoh camtu, jadi kita kena asingkan gadget dari anak atau belikan gadget baru let him conquer and ajar dia bahawa itu milik dia . Tak boleh ke kalau nak tengok, tengok senyap2 sorang takyah nak sebarkan. Laki dan minat pada wanita berpisah tiada. Tahu je ada jenis laki yang memang jaga and taknak tengok sangat , ada yang jenis suka tengok siap buat kelakar2...eh berbagai jenis lah tapi yang sedih nya bila anak i tertengok sekali. Sudah tidak kelakar ni. Nak tengok2, tengok sendiri takyah sebarkan....

Boleh ke ?

Please. Buat senyap2 tengok sendiri je dah. Kalau rasa kelakar sila ketawa sorang2 je. 


Toodles...

10 comments:

  1. Seriously, tak pernah terfikir pun yang dalam group WhatsApp orang lelaki akan share benda-benda macam tu..

    ReplyDelete
  2. Bila tah lelaki-lelaki camtu nak matang..

    ReplyDelete
  3. akak pernah dgr ceramah ustaz... ustaz tu kata depa ni tak kira kita ustaz ke apa, dalm tpon ustaz pun ada msk gambar cam tu.... huk

    ReplyDelete
  4. Sy ada group whtsp sek yg suka post gbr mcm tu. Wpun kena donlod gbr dulu tapi masa lom donlod pun terang2 nmpk bulek2

    ReplyDelete
  5. suka-suka jadi ketagih nak tengok gambar cenggitu

    ReplyDelete
  6. ssh nk bendung kan benda ni wpn ustaz/ustzh pn berbuih mulut bg nasihat dorg tetappp dgn hiburan x senonoh xde pekdah tu...herm soh admin remove lah org yg suka share gbr x senonoh tu...klu ramai sgt, ur asben je lah leave group..klu i la akn soh buat gitu...hihi

    ReplyDelete
  7. Kkdg tu asalnya kengkawan buat gurau. Lama2 yg tak pandai post gambr cmni pun dah jadi pandai spam2 gambar gitu.tu la org ckp kawan mempengaruhi kte.

    ReplyDelete
  8. yup mmg wujud spesis mcm tu..
    sbb tu tak suka bagi anak2 pgg handfon makayah..pandai je di godeknya

    ReplyDelete
  9. I agree with you namee... apa yg i nak ckp mmg u dah tulis... masalahnya.. mcm kes my hubby... group whatsapp dia dgn kawan2 kerja, bos bos bosyg dah tua2 nak mampos.. yg bos tua2 nak mampos tu yg suka hantar gambar2 gini.... gersang sangat ape.. gggrrrr

    ReplyDelete
  10. kadang mmg ada spesis pervert dalam group whatsapp. even kalau hari khamis contohnya, hantar gambar perempuan cantik/seksi cakap pasal malam jumaat. helo, at least hormatlah ada perempuan dalam group kan. jangan jadi macam zaman jahiliah; merendah-rendahkan perempuan dengan share gambar tak sepatutnya. i read somewhere, kita kena ajar anak2 tentang private parts dari kecil, ajar mereka spy xbagi org lain sentuh sewenang2nya. ajar to say no etc. disebabkan dunia ni penuh dgn pervertslah kena ajar anak dari kecik lagi spy hati2 dgn golongan macam ni. semoga anak2 kita semua dilindungi Allah selalu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo lumi.jpg