Pages

Tuesday, October 17, 2017

Zoo Negara with Adam & Noah

Hi

Awal2 dulu excited lah Sabtu Ahad nak bawa Adam Noah jalan pergi mall pun happy dah. Then after sometime tetiba trend terperuk je . Sian Adam Noah , so yeah then setelah berbincang buat kata putus mula 2017 hehhhh kira azam tahun baru la...sebulan at least 1 kali mesti bawa Adam Noah keluar jalan. Em all the best to me. hihi

Semalam dah berkuatkuasa dah akta bawak anak jalan setiap bulan at least satu kali, no excuse . Jom bawa pergi Zoo . I pun tak sure i pernah pergi zoo ke tak but since Adam so minat at animals, bawa la . Adam sangat suka animals, kalau haiwan laut ke lagi la excited . Noah pulak minat vehicles, masak2 pulek. Adam and Noah memang rupa totally lain, minat pun lain. Seronok tengok different character of them. Tapi bab suka buat sepah memang same. hehhh



Dah la sampai2 dah terik. Baru nak feeling Kardashians dengan sunglass i , dah Noah caras dah. Usher sangat. 


Tiket 

Adult RM44
Kids RM16


( gambar kaunter tiket nya tak ada haha tak sempat nak snap gambar sangat pun busy kejar Usher )





Dari awal sampai, gini jela dia nya. Taknak stay dalam stroller, nak tolak sendiri. I beli stroller ni kat Toys R Us, dalam RM199 x silap. Takyah beli stroller ribu2 anak taknak duduk. herher,then lipat senang. Babyzen yoyo paling best sebenarnya and mudah lipat and like very ringan , portable gila....so bagi yang mengidamkan babyzen yoyo kureng bajet beli yang jenis i beli je hehe. Ni senang lipat la . 




Giraffe. Excited Adam tengok zirafah live ! Macam korang tengok concert Justin Bieber, camtu la Adam punya excited tengok zirafah depan mata . Korang kalau nak pergi zoo, better go pagi la sebab tak panas. I plan pun cam apa je hahaa, sampai2 tengahari dah.




Hihi, bukan pemalasss tapi panas nak jalan. Naik ni je, transportation...


RM15 for adult
RM8 for kids

Naik transportation ni nanti dia bawa kita turun ke bawah so takde la menapak jauh sangat nak turun. Dia akan turunkan sampai ke bawah then kita turun la and jalan sendiri tengok binatang . Dia ada station to station. Ticket untuk naik kereta kecik ni boleh guna the whole day. Tapi kena naik dari station takleh tengah jalan sesuka hati tahan macam tahan taxi ehehe.





I ingat flamingo rupanya burung apa entah. Katanya ada fly dr Australia ke apa. Yang i dengar driver ni cakap lah.



Datang tengahari , banyak animals tengah kenyang tidur je. Macam kita la lepas lunch terus rasa nak kroh2 kan . So if datang tengahari diorang menyorok tengah berdengkur. Sian Adam , nak tengok tiger tak nampak. 


After nampak Tiger . Same like in youtube kan Adam. 


where got lion meh ?


Tapir tengah sedap tidur. Lunch apa tadi ni, nampak kekenyangan sangat. 














Ni nak tengok Panda. Panda kat dalam tempat sejuk. Takleh bising nanti panda takut, nampak tu ada sign ssshhh. Nak snap photo taleh ada flashhh panda takut. 











Ni dah ponek face. 





Camel camel ...musykil macam mana bantal tu terlepas bawak....




 Dah penat , lets go to the station. Malas nak jalan lagi. Guna tiket sama je . Adam dah cranky dah. taknak tengok haiwan dah alaa shian. 









Ni dia. Em kalau pergi sini and nak naik keta kecik ni, jangan bawak stroller yang gabak la sebab nanti nak lipat naik atas ni kan. Kalau time tak ramai orang boleh nak angkut stroller besar naik tapi time ramai tu macam makan space la. herherr










Gitu la ceritanya. I pun tak tahu nak cerita apa. hahaa animals pun banyak tdo. Al maklum tua dah menulis pun macam kerepot dah. Collagen dah berkurangan. 







Tips pergi zoo..


- pergi pagi la syok sikit tak panas. 
- pergi pagi syok animals active shuffle , gymnastic semua. Kalau pergi tengahari kan binatang baru makan then semua ikut sunnah rest tidur. ekeke macam korang la lepas makan kat office tu sendu je kan nak baring.
- bawa stroller senang lipat mudah nak naik transport tu. 
- bagi baby pakai selesa
- makan siap2 . sebab nak jalan2 explore kan better kenyangkan diri dulu. Nanti singgah2 cafe dalam ni beli kudap2 cam burger ke okay ah.

Tu je.  Toodles.




4 comments:

  1. Alahai comelnya budak berdua ni^^ Btw Noah ada bibir yang cantik, ikut Namee

    ReplyDelete
  2. Ever wanted to get free YouTube Subscribers?
    Did you know you can get them AUTOMATICALLY AND TOTALLY FREE by registering on Add Me Fast?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...