Pages

Wednesday, November 1, 2017

Untuk Adam & Noah !

Hi 


Everyone deserves a healthy skin. Now untuk penjagaan body skin i cuba Cetaphil for cleanser n moisturizer. Since okay for me, then i try jugak untuk Adam & Noah. Adam jenis sensitive skin but Noah's skin is sangat okay tahan lasak. Brand Cetaphil ni actually bukan untuk sensitive skin je..for normal to sensitive skin. So skin yang tak sensitive pun boleh try. 


Tak tahu kan Cetaphil ada for babies ? Serious bagus gila. Nah Cetaphil for babies and toddlers. Skin baby lagi lah halus and lembut, tak boleh guna sabun sembarangan. 


Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash 
Cetaphil Baby Daily Lotion





Dah i guna Cetaphil , terjebak pulak guna Cetaphil baby bila tahu Cetaphil ada for babies !





Ibu ibu, bapa bapa yang busy kerja...cuba recall balik bila je masa kita betul2 focus kat anak ? hehe. Kadang hari biasa pun balik dah petang but then busy busy dengan kerja rumah pulak. Jemput anak dari taska pun at 6 kan. Macam i punya jadual lah. So masa mandikan jela its like me & baby time . Time mandi and pakaikan baju la betul2 focus kat them. Belek belek bonding time. 



Macam ini lah hari hari...




fun time jyeahh !


Time mandi mesti excited lebih sebab nak main air hergh . Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash . Lembut and lembap je kat kulit. Kalau lepas mandi memang segar je kulit Adam & Noah. I suka Cetaphil ni sebab tak mengeringkan kulit . Tear free, soap free and hypoallerganic formula.  1/3 dari kandungan dalam Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash ni is aloe vera .  Senang boleh guna untuk top to toe ! Plus time mandikan anak la  multisensory experience & classroom for baby & mom




Cetaphil Baby Moisturising Bath & Wash 


Petang after balik sekolah tu akan mandikan la , biar tidur badan bersih je. Tidur pun lena !


Cetaphil baby ni sesuai untuk baby sampai toddlers . 
(0 – 24 months)






Lepas dah mandi, apply lotion pulak ! Kalau dulu masa Adam and Noah masa baby i rajin la urut sebab baby massage  kan boleh kurangkan kembung perut !









Cetaphil Baby Daily Lotion


Gently hydrates and nourishes baby's skin 
Hypoallergenic formula
Contains glycerin and shea butter to moisturise and protect skin
Leaves skin soft and healthy 


 




 Suka both. Sangat gentle and moisturizing. I guna Cetaphil for adult memang sangat2 okay so yakin nak try kat Adam & Noah pulak !  Cetaphil best since memang no paraben, no colorant . Kulit rasa sangat bersih. 



Paediatrician sendiri yang recommend kan Cetaphil since diorang ada buat online survey .Total of 200  dermatologist and paediatrician sendiri setuju and recommend kan Cetaphil ni.

Banyak perbezaan . Selalunya bila Adam berpeluh dia akan gatal skin tapi since guna Cetaphil baby ni skin dia banyak okay than before ! Akan stick to Cetaphil je lepas ni. 


Kalau ada baby, bonding time memang sangat penting. Time mandikan and boleh buat masage with lotion ! Massage untuk baby boleh prevent colic , just so u know ! So takdela kembung perut . Dulu masa Adam Noah baby i rajin la massage. 




Kalau ada baby, u try massage camni. Puas hati guna Cetaphil Baby !



i amik dari google tapi masa Adam baby i massage macam ni mmg kurang la berjaga malam. Maybe sebab rasa tenang je.  Cuba lah ! Guna Cetaphil baby sekali ..best !

Toodles !










8 comments:

  1. will try it soon ...
    ramai yg bagi review ok utk product ni... so nak cuba juga coz 2nd son jenis kulit sensitif...

    ReplyDelete
  2. Anak sedara yang ada ekzema pun pakai Cetaphil ni, sesuai lah dengan dia

    ReplyDelete
  3. tak pernah try lagi produk ni.. macam menarik jer tuk anak cuba

    ReplyDelete
  4. kita taknak komen pasal adv..ahhaa..kita nak kata..kenapa noah tu makin besar kemain nak mengKacak?? pakal tadak anak pempuan..huuhu

    ReplyDelete
  5. baby kita dah besar... tapi boleh juga nak cuba

    ReplyDelete
  6. seronoknya,jemput singgah ke laman http://www.pokucu.com/ , sekian terima kasih ...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...