Pages

Tuesday, December 26, 2017

Macam Mana Nak Rambut Kekal Lembut dan Bersinar !

Hi

I sejenis manusia yang simple. Can see dari gaya pemakaian. Makeup pun satu look saja. 
 Pendek kata jenis manusia yang suka routine sama dan paling minimal. Nak cantik dalam cara yang pantas ( ke pemalas ). Jadi apa kena mengena perihal saya manusia simple dengan anda ? hahaaa.

Nak bagitahu, nak cantik tak semestinya perlu complicated . Contoh kalau nak rambut bersinar terurus ? Adakah perlu pergi salon hari2 atau perlu kepitkan rambut dengan eletric iron setiap hari untuk kekalkan rambut on sleek ? Merosakkan rambut lagi ada lah . ish ish ish. Bersinar sementara , tapi lepas mandi kembang. Taknak. 

Cara i is shampoo dan conditioner hari2. Ramai ingat hanya perlu guna shampoo, tapi tak ! Sebenarnya conditioner pun sama penting macam shampoo juga. Shampoo membersihkan rambut dan kulit kepala while conditoner helps untuk mengekalkan kelembapan dan kekuatan setiap helaian rambut !

Kalau rambut jenis kering bercabang macam i, boleh cuba TRESemme' Keratin Smooth's gentle formulation ni. Nama shampoo pun sebut Keratin ! Selalu kalau pergi salon , hair stylist kata Keratin treatment ni is a miracle way untuk menyinarkan rambut . Skang tak payah pergi salon pun, dah boleh apply sendiri kat rumah. Jimat masa, kos dan wang ka-ching of course. TRESemme' expert selection launch dua jenis which is TRESemme' Keratin Smooth's and TRESemme'  Platinum Strength (Total Salon Repair) . Since rambut i dry , so i cuba TRESemme' Keratin Smooth's !





TRESemme' Keratin Smooth's gentle formulation.



Lagi2 yang jenis suka ubah2 gaya rambut curl to straight to curl then tukar2 warna ( ikut trend punya pasal ) yang end up mengeringkan rambut lagi. Sebab tu perlu nya conditoner hari2, lagi2 regime yang ada kandungan Keratin ! Sekelip mata je rambut lembut dan bersinar. Tak caya, cuba sendiri. You will thank me. hewhewww sebab i memang jarang ada masa untuk buat treatment kat salon..2 bulan sekali kottt hahaa memang tak boleh commit since busy kerja and weekend with babies. So memang akan shampoo and conditioner  hari2 dari rumah . Yuppp jangan lupa TRESemme' Keratin Smooth's .



See my dry hair.  Gambar bawah ni memang sangat dry, if guna filter pun tak boleh cover punya. hahaaa











Tadddaaaa !


I banyak kali jugak tukar warna rambut, jadi rambut memang jadi frizzy and dry.  Tapi dah tak dry macam gambar atas kan ! After dapat sentuhan keratin. Excited masa dengar Tresemme' launch shampoo yang ada kandungan keratin of TRESemme' Keratin Smooth's gentle formulation . Paling i suka sebab dia kurang kandungan sulfate yang menggalakkan pengeringan rambut. Ingat ya, kalau rambut tu dah frizzy, rajin2 la baca label product tengok kandungan sulfate. Pilih kandungan sulafte yang rendah untuk elak rambut lebih dry .



TRESemme' Keratin Smooth's shampoo , membersihkan rambut dan kulit kepala and restores protein. 

TRESemme' Keratin Smooth's conditioner , restrores protein and kekalkan kelembapak di setiap helaian rambut. Setiap helai dapat kelembapan sama adil.



Hari2 boleh perasan macam treatment  and blow rambut kat salon . hihi padahal buat sendiri je ! Actually product TRESemme' ni pun digunakan kat salon gak.







say hello to salon gorgeous hair everyday yayy ! Rambut bersinar tahan up to 48 jam. 


Harga sangat mampu milik product TRESemme' ni. Boleh dibeli di drug store , pharmacy and beauty store yang terpilih. I selalu nampak kat supermarket jugak ! Senang nak beli .


Toodles !

2 comments:


  1. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

    شركة المثالية للتنظيف
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام
    شركة المثالية للتنظيف بالخبر

    ReplyDelete
  2. waahh tips terbaikk !!

    https://www.petuarambut.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo lumi.jpg