Pages

Thursday, December 21, 2017

Nak Bagi Hamper FREE Bernilai RM270 ! Nak Tak ??

Hi 

Dah lebih 2 bulan i guna both Cetaphil Gentle Skin Cleanser and Cetaphil Moisturizing Cream. Skin i ada part yang dry and ada part yang lembap. So demi memudahkan hidup, guna brand Cetaphil je senang sebab Cetaphil balance kan skin. So far skin memang balance dah tak sisik dah especially part tangan . I pernah review brand Cetaphil before ni, Cetaphil for babies pun ada !







Simple je produk Cetaphil . Boleh guna both for face and body. Lagi2 kalau yang jenis time sangat limited, dua item je Cetaphil Gentle Skin Cleanser and Cetaphil Moisturizing Cream cukup.   Plus jenama Cetaphil ni recommended by dermatologist lagi. Clinically proven keadaan kulit bertambah bagus. I mean kalau kering, boleh nampak skin tu balance. Deeply cleanse tapi tidak mengeringkan. 



Cetaphil Gentle Skin Cleanser
Walaupun deep cleansing tapi tak mengeringkan sebab Cetaphil Gentle Skin Cleanser tak membuang oil dari lapisan kulit kulit. Lepas mandi rasa lembap je skin , tak menyumbatkan pori. Fragrance free and non- soap ! Pastu i pulak jenis kalau cuci makeup guna makeup removal pun x cukup clean lagi. So i double cleanse guna Cetaphil Gentle Skin Cleanser tapi kulit xkan rasa kering pun. Bagus !Takde la tersumbat pori dengan makeup and jadi jerawat !

 - boleh bersihkan makeup tanpa keringkan skin
-  balance kan pH skin
- boleh apply with or without air
- tak pedihkan mata
- takkan keringkan kulit. Seriously akan rasa moist je skin!
- no paraben
- fragrance free






Cetaphil Moisturizing 
Dengan cuaca yang panas terik skang ni, i really really need thisssss. Dari pagi sampai ke malam lembab and lembut je skin. Walaupun i dah cuci tangan ke apa, kulit tetap lembut sebab skin absorb moisture dari Cetaphil Moisturizer tu plus mandi kan dah guna Cetaphil Gentle Skin Cleanser .

- kulit jadi lembab sebab ada sweet almond oil !
- x melekit
- mudah serap !




Dua dua item penting untuk kulit . Tak caya korang try, best. Kalau dulu time tak minum cukup air, dengan cuaca panasnya....skin akan sisik. Tapi now apply Cetaphil both Cetaphil Gentle Skin Cleanser and Cetaphil Moisturizing Cream  rasa beza sangat. 







Sesuai untuk semua jenis kulit ...from normal to sensitive skin ! Korang ingat Cetaphil untuk sensitive skin je ??? Nope ! SEMUA jenis skin sesuai since Cetaphil balnace kan pH our skin. Yayyy !

Rupanya Cetaphil dah 70 tahun dah wujud globally, nyesal tak guna dari dulu. hihiiii. Tak tahu serasi with Cetaphil. 


Now Cetaphil ada buat giveaway sempena 70th anniversary globally. Haaa tu dia dah 70 tahun since 1974 . Cetaphil ada buat giveaway 70 hamper bernilai RM270 sempena anniversary Cetaphil yang ke 70th ni . Nak tak ?

Cetaphil nak bagi hamper Cetaphil free ni.......Cetaphil nak bagi hamper Cetaphil free ni.......Namee tau hamper Cetaphil ni bukan sahaja ada Cetaphil Gentle Skin Cleanser dan Moisturising Lotion, ada juga produk for babies yang korang perlu try!

If nak, cepat2 komen bawah kisah kulit anda dan bagaimana Cetaphil boleh membantukan anda? 
Cerita tulen paling menarik berpeluang menangi hamper Cetaphil! 

Lajut FB Cetaphil www.fb.com/cetaphilmalaysia untuk dapatkan T&C. Free free je dapat produk Cetaphil yang bagus ni !

#CetaphilMy #IdealCleansing #MoisturizeMoisturizeMoisturize #Cetaphilturns70

17 comments:

  1. Kalau bagi free memanglah nak hiks!

    Kulit muka kering tapi berminyak kat T zon.
    Naklah cuba guna cetaphil ni.

    ReplyDelete
  2. I have eczema and itchy skin. I dah cuba mcm2 product dah. Usually, if I stay hydrate and put a lot lotion okay dah. But there are times yang it's not working dan dia mula rasa gatal2 and naik bintik2. Stress sebab malam2 gatal2 takleh tidur n pagi pedih kulit. Kulit pun jadi tak cantik berparut. Sabun pun kadang-kadang bagi kering kulit.

    Pastu hari tu I nampak centaphil travel set for body wash and body lotion kat drug store so I try. Eh okay pulak. Tapi tak boleh beli botol yang besar lagi sebab I kene budget bulan ni. Centaphil ni kann bleh tahan mahal. Tapi kene beli sebab dia bagus. So kalau I dapat hamper ni, bleh la I simpan duit tu untuk next restock Centaphil. Huhuhu..

    ReplyDelete
  3. 'Komen bawah dan ceritakan kisah kulit anda dan bagaimana Cetaphil boleh membantu? Cerita tulen yang paling menarik akan berpeluang memenangi hamper produk Cetaphil bernilai RM270.


    Cetaphil

    Selalu nampak posting famous blogger tentang produk Cetaphil dan bila baca memang nampak macam produk Cetaphil ni terlalu lah bagus dan sedikit sebanyak kita jadi terpengaruh. Adakah disebabkan blogger terpilih tersebut memang dibayar untuk membuat promosi produk atau produk tersebut sememangnya sangat-sangatlah bagus?

    Sekiranya diberi peluang, memang nak sangat menang produk Cetaphil! Ini kerana saya mempunyai masalah kulit muka yang senang mendapat ruam-ruam halus pada muka apabila berjogging dan membuat aktiviti luar yang berpeluh. Sebagai seorang yang aktif, kulit saya juga terdedah kepada cahaya matahari dan memerlukan perlindungan. Mungkin produk Cetaphil dapat membantu masalah saya. Bantulah saya Cetaphil =)

    ReplyDelete
  4. Hai namee..masalah kulit muka saya ialah kulit tak sekata dan kelihatan kusam. Pastu lately dah nampak bintik-bintik hitam kelihatan. Please help me. Saya pernah guna produk yang tak selamat now nyesalnya. Harap Cetaphil dapat bantu masalah saya sebab saya yakin produk cetaphil selamat untuk kulit.

    ReplyDelete
  5. Hi Namee,
    Since i pregnant for second baby, kulit i jadi kusam dan sangat kering.. sering menggelupas..takut nak try other products since i pregnant. Hope i dapat try Cetaphil utk i and my baby too.

    Thank Namee.

    ReplyDelete
  6. Saya nak menang cetaphil hamper sebab saya sangat keberkesanan produk cetaphil dengan kulit saya.Saya gunakan produk cetaphil salah satunya Cetaphil Oily Skin Cleanser..sangat berkesan..jerawat berkurangan dan kemerah merahan dekat kulit saya pon semakin pulih kerana kulit saya sensitif..Dalam banyak produk yang saya guna cleanser ni paling selamat dan non-comedogenic..I love cetaphil..

    ReplyDelete
  7. Hai kak namee!

    Dulu i pernah suffer kulit break down teruk after guna one branded skincare ni. Lepas tu i stop kejap untuk few months untuk naturalkan balik kulit even terpaksa tahan malu depan kawan-kawan muka break down teruk.

    Then try laa guna a few products, gel aloe vera laa, cleanser itu ini, tapi semua tak pakai gak. Masa i duduk asrama, masa tengah mandi ada ternampak sorang kawan i ni pakai cetaphil botol kecik tu. So i tanya laa dia apa benda tu. Dia jawab tu cleanser. Tapi i tanya laa kenapa dia tak berbuih? She told me, yang tak berbuih ni laa yang elok. Lagi pun cetaphil ni memang dipercayai ramai doktor katanya.

    Tapi masa tu tak terasa nak beli lagi sebab bila check kat watson harga dia mahal gila berbanding skincare yang i pernah guna dulu. But then once i pergi guardian dengan mak i (which is in 2017) before i masuk universiti, ibu pesan, beli laa barang mandi + skin care siap2. Ibu bayar. So that tak tau kenapa masa tu i pergi grab cetaphil hahaha (sebab mak i belanja kan). Terus grab yang paling besar set dua botol pulak tu.

    So satu i tinggal kat rumah, satu i bawak pegi hostel. At first ada laa gak rasa macam menyesal kenapa laa ambik cetaphil yang mahal gila nak mampus ni padahal tak sure if it is work on me or not kan. But until now and so far, i dah tak rasa menyesal pakai cetaphil yang gentle cleanser tu.

    Kulit i makin bersih and kurang jerawat. Anddddd yang paling penting dah tak break down macam duluuuuu!!! And one more thing, cetaphil yang i kata mahal ni sebenarnya jimat je. Tak tau kenapa sampai sekarang bottle besar gentle cleanser yang first time i pakai tu tak habis-habis lagi and i still guna sampai sekarang hahaha.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Namee
    Saya ada masalah kulit kering dan berminyak.Kurang jerawat tapi ada masa singgah jugak tiap bulan mcm period dah.
    Saya nak cuba produk Cetaphil sebab tertarik dgn review dari pelbagai individu yang telah menggunakan dan mengamalkan Cetaphil.
    Saya nak kulit yang sihat..tak floles takpe janji kulit muka sihat.
    Nanti,kulit muka dah sihat,nak mekap cantik,x mekap lagi cantik..
    Harapnya saya terpilih sebab memang x pernah gunakan mana-mana produk keluaran Cetaphil

    ReplyDelete
  9. kathy..
    sy kan sebenarnya takde masalah kulit, tp selepas beranak terus naik gatal2 kat pelipat, siku, leher gatal ya amat sangat, kenkadang tak tahan sangat garu paki sikat sampai berdarah & luka.. mcm2 iktihar dah cuba dari ubat hospital sampai la petua macam2 dah try, still tak berhasil..nti berair bila garu merebak kat tempat lain pulak.

    sejak setahun yg leps sy try produk cetaphil ni smpai sekarang, maintain guna.. kulit makin sihat dan gatal berkurang.. tu la asyik dengar org bercerita tentang produk ni bagus, now dah cuba memang berhasil elok.

    anak sy yg sulong pon kena macam sy kulit sensitif, tak boleh kena habuk, berpeluh sikit naik ruam, kalau sabun tak sesuai boleh gatal satu badan, now family pakai produk Cetaphil ni dari mandian sampai cream.. memang elok.

    ReplyDelete
  10. Anak saya Ana Nabila dilahirkan pada 30 Ogos 2017. Nabila tiada masalah kulit semasa bayi tetapi selepas hantar ke Taska terdapat perubahan pada kulit muka dan badan anak saya. Pada 18 Disember 2017 badan dan muka anak saya menjadi merah-merah dan kering. Bila merah-merah dan kering anak saya akan cakar dan menggesek-gesek mukanya dan saya terpaksa memakaikan mitten untuk elak muka menjadi teruk. Sebelum jumpa doctor, saya try & error dengan mencuba dan membeli pelbagai lotion, cream dan oil. Saya mencuba aqua cream dan kulit anak saya semakin merah. Kemudian saya cuba minyak organic iaitu minyak kelapa dara. Hasilnya kulit anak saya lembab tapi tidak dapat mengurangkan merah-merah di muka dan badan. Kemudian saya mencuba produk baru untuk bayi di kedai baby dan sales person maklum sesuai untuk bayi dan saya terus beli dan mencuba pada anak saya dan keesokannya muka anak saya menjadi bengkak dan merah menyala pada kedua-dua belah mata. Keadaan menjadi serius, saya bawa anak saya berjumpa doktor pada 23 Disember 2017 dan doctor mengesahkan Nabila Mild Eczema. Saya panik dan saya minta pandangan doktor apa yang perlu saya buat. Doktor menyarankan dan senaraikan jenama-jenama sesuai untuk bayi yang boleh dapat di farmasi. Saya terus ke farmasi untuk mencari jenama produk yang disarankan. Semasa mencari-cari, saya terpikat dengan jenama Cetaphil kerana Cetaphil ada range baru untuk BABY. Saya terus beli set Cetaphil Baby Value Pack ada Bath & Wash dan Lotion dan harga pun berpatutan. Pulang ke rumah saya terus mandikan anak saya dan sapu lotion satu badan. Saya kerap sapu lotion pada anak saya. Alhamdulillah tanda-tanda merah dan bengkak pada muka anak saya beransur pulih dan badan anak saya juga tidak kering dan mengelupas selepas menggunakan cetaphil for baby ini. Bath & wash Cetaphil saya beli extra untuk saya letak di rumah, di taska dan standby untuk travel. Saya bersyukur kerana saya bertindak awal dengan menyelamatkan kulit muka dan badan anak saya daripada serius eczema. Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Allah sekarang kulit muka anak saya sudah normal dan kulit badan beransur pulih. Pertama kali menjadi ibu apabila anak kurang sihat dan mengalami masalah kulit membuatkan saya bersungguh-sungguh untuk mencari penawar untuk anak saya. Terima kasih Cetaphil.

    Yang benar,

    Nur Hazwani binti Samsudin
    wanie_1983@yahoo.com
    ig : bebsamsudin

    ReplyDelete
  11. Guna juga cetaphil. For oily skin. Memang kesan yang terbaik :D

    ReplyDelete
  12. ramai yang cakap produk cetaphil ni bagus , ada kegunaan untuk dewasa & untuk baby juga

    ReplyDelete
  13. I've always heard about Cetaphil and how good it is but I was a little skeptical because it does not seems to be a beauty counter brand. However, just recently I got to know that one of my friend uses it ans she swears by it and would not use anything else saying it would jeopardize her skin. I have always had unstable skin condition which suddenly gives me a lot of acne and suddenly just calms down but I never really figured out what is the problem. I really wish to try Cetaphil and hopefully it's the solution to my skin! <3

    tenshichn@outlook.com

    ReplyDelete
  14. masa zaman sekolah dahulu, setiap hari selama 5 tahun saya berjemur balik jalan kaki bawah panas pergi ke stesen bas. kesan daripada terdedah kepada cahaya matahari dan habuk, muka saya berjerawat dan berbelak /tona kulit tidak sekata (depan gelap, di sebalik tudung putih). dan sampai sekarang kedua-dua isu ini masih menghantui dan membelenggu diri saya sudah hampir 13 tahun lamanya. berbagai produk yang saya gunakan sampai ke produk yang harga beratus ringgit tetapi kebanyakkannya tidak memberikan kesan yang berpanjangan. saya akan merasa gembira di awalnya kemudian kembali hampa apabila produk2 tersebut mula tidak memberikan kesan kepada kulit saya. zaman belajar di universiti dulu saya pernah pergi ke sebuah klinik pakar kulit terkemuka untuk mendapatkan rawatan. memang berkesan, kawan2 semua puji muka saya semakin baik,licin dan cerah. tapi, kos untuk membeli ubat terlampau mahal, tiap bulan saya kene berbelanja hampir rm200-rm300 untuk membeli ubat di klinik berkenaan. masa tu kaya dengan duit ptptn, bila dah hujung-hujung semester, duit ptptn dah hampir habis, langsung tak dapat beli terus jerawat2 naik balik. hampir 2 semester duit ptptn saya habis untuk mendapatkan ubat di klinik berkenaan dan akhirnya saya berhenti membeli kerana saya memang tak mampu untuk terus membeli dan bergantung kepada ubat kilinik berkenaan lagi.

    lepas dah banyak kali dengar dan baca mengenai cetaphil akhirnya hati saya tergerak untuk mencuba. itu pon punya lah susah cari cetaphil gentle cleanser tu. saya pergi ke 7 drugstore semua takde stok, yang ada hanya yang oily sahaja. end up saya terfikir untuk beli secara online, nasib ada stokk itu pon lambat jugak sampai dekat saya :) sekarang saya bekerja di site (sama macam situasi zaman sekolah dulu everyday duduk bawah panas dan berdepan dengan habukk :(( dah hampir sebulan saya pakai pencuci cetaphil. alhamdulillah, semua jerawat dah susut, kesan2 jerawat pon ada yang dah pudar, slow slow saya nampak positive effects cetaphil terhadap kulit saya. yang penting saya nak pastikan muka saya bebas daripada jerawat, kesan2 jerawat dan segala cela baru saya boleh fokuskan untuk pastikan warna kulit saya menjadi sekata.

    saya harap sangat cetaphil adalah penyelesaian terakhir bagi masalah yang membelenggu saya selama hampir 13 tahun ni. semoga cetaphil dapat menjadikan kulit saya bertambah sihat dan segar. HAPPY 70TH YEARS ANNIVERSARY CETAPHIL!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo lumi.jpg