Pages

Monday, February 26, 2018

Macam Mana Ceaser 2 Kali Tapi Bagi Perut Kempis

Hi

I xtau la sejak2 tua ni tajuk mereput je . dulu muda rajin aaa cari tajuk yang konon2 spookyyyy perghh tajuk macam nak kena click baca nih ! ekekekke skang tajuk direct jela tak kuasa nak seo seo search engine optimization. nak baca , baca taknak baca eh baca la jugak ! bluek :(




Dulu masa ngandung orang dah cakap2 dah beranak memang perut buncit kalau czer lagiiiiii buncit. Perkataan 'lag'i tu sebut panjang betul harakatnya. Nak tambah kan scary lagi lah tuu. Laaaaagiiiiiiiiii buncit laaaagiiiiiii boroi . Sekali i memang dua dua czer . Lepas bersalin lebihan skin mmg gelebeh la michelin. Tapi alhamdulillah pulak lepas Noah pun tak buncit lagi masih kempis..insyaAllah tak buncit lagi kot mudahann amin . Confident je sekali anak ketiga gulppp pitammmm. 

So bila orang tanya camne i tak buncit tapi czer dua kali. I rasa sebab ni...korang ingat tak masa i share kisah i bersalin dulu...i ada pakai bengkung special hospital bagi untuk czer. Tapi bengkung tu bukan untuk kurus tapi untuk support tulang belakang after czer. Sebab lepas bersalin czer memang badan automatic nak menunduk je tahan sakit . so i duk pakai benda tu la dari hari pertama pantang sampai lah budak2 ni dah besar. Bukan pakai press kat tempat bedah tu, tapi angkat perut and support so i rasa sebab i guna bengkung tu la perut i cepat shrink and rahim on point kembali. gituuu

I rasa sebab mcm waist trainer gitu then i rajin letak lotion pecah lemak / shrink kan kulit lembik malam sebelum tdo then pakai bengkung masa pantang. Malam jela, pagi x kuasa tau. Nak cantik tapi tak kuasa sangat i. Sekarang dah kempis so x pakai sgt lah. 



tapi yang i pakai atas ni more untuk orang sakit pinggang nak tegakkan pinggang. Then bila duduk kelepet la bcoz the bengkung got no tulang tu. 


pinggang dulu dan sekarang. Dulu pinggang 29 now 26..


Lotion pakai lotion sejuk mint2 punya and kecutkan fats...bakar kebabom. Macam i czer sampai skang kalau stress luka denyut2 lagi belum berani nak sit up drastik haha padahal dah lama dah bersalin. So tang perut masih ada skin la cumanya banyak kurang since i guna waist trainer and lotion sejuk.


Power ni. Guna lotion sejuk bakar lemak only after habis pantang bagi yang czer. Jgn sapu kat luka pulak. Apply kat perut area michelin je okays then guna waist trainer. 





I pakai yang jenis ni okay.. Tak panas and tak kelepet. This one...


abaikan serabai. Yang jenis ni okay.


Paling selesa and murah .


Material tak panas sebab dia macam jaring2 gitu. Yang ni pakai time tidur ok la selesa. Kalau nak kempis, pakai sebelum tidur time badan tengah rest . Apply lotion bakar lemak yang tak panas punya, kalau panas gatal kulit me dont like. Rajin guna masa tidur lah. 




Sampai skang memang i tak buncit lah shud i say alhamdulillah ? ok alhamdulillah mudahan tak buncit sampai bila tapi i rasa if guna waist trainer selalu boleh maintain tengok mcm orang zaman dulu kan guna waist trainer..wiwiwiwiwiwi If makan banyak pun takdela boroi . Skin perut i tak la 6 pax but okay ahhh. Tak tahu nak tulis macam mana sebab tak boleh selak baju tunjuk hahahh. I rasa pasal routine i yang dari awal bersalin. I guna dari masa pantang Adam sebab doctor suruh pakai bengkung support tu sebab nak support rahim so luka czer tak la sakit sangat. Menjadi . Murah je benda ni. Tak perlu mahal2 asal duduk tak terlipat dah. 

Tips kurus i...

1) Nak pelahap silakan, tapi pagi.
2) Tengahari can pelahap also but in sederhana portion.
3) Kurangkan gula . Gula la macam air manis2 cool blog starbucks ke icecream ke.
4) Minum air at least 1 ke 2 litre. 1 lire tu sumpah sekelip mata je habis.
5) Detox please. Sila pastikan buang setiap hari. 
6) Dinner before 7 . Ni kalau kes nak reduce weight mmg kena ikut rule dinner before 7. If dah kurus nak maintain boleh je cheat2 . Macam now i rasa ok lah berat skang ni tapi diri dah terbiasa no dinner after 7 unless pergi dating i makan je la. wewewewe
7) Waist trainer . Tak perlu beli yang ribu2.


Berat sikit2 turun, badan sikit2 dapat ke bentuk asal. Not 100% sama macam sebelum deliver, tapi almost sama. Actually banyak je berubah kat badan ni after ada anak . I kehilangan pinggang obviously after deliver sebab berat 58kg ...now 49 to 50 and i dapat pinggang balik. yahuuuuu.

this is not a paid advertorial. I mmg kempis perut guna kaedah di atas. sekian. czer doktor tak bagi barut yang lilit tu tapi hospital mmg bagi i supporter tu. till bersalin Noah , i perasan yang perut kempis.

The cheap waist trainer tapi berkesan and the lotion blh dapat dari akak ni... 013 716 9211


Hope membantu. 


Part 1 : Tips Kurus Lepas Bersalin Dari 68kg ke 49kg .




16 comments:

  1. Mana nk dapatkan bengkung camtu namee?

    ReplyDelete
  2. Yea.. tq namee kongsi tips ni. boleh lah kak amalkan petua ni, since kita sekrang ni dah buat major operation buang semua.. huhuhu.. harap boleh la kurus macam anak dara

    ReplyDelete
  3. hai namee..dekat mn u beli waist trainer yg u pakai tu..

    ReplyDelete
  4. hai namee..dekat mana sy boleh dptkan bengkung yg awk pakai tu

    ReplyDelete
  5. bengkung ni pakai direct ke kulit atau selepas baju?

    ReplyDelete
  6. Terbaiklah..boleh ikut nak kempiskan perut

    http://zaidilina.blogspot.my

    ReplyDelete
  7. Menariknya tips dari namee ! :) Follow me back ya :)

    ReplyDelete
  8. Michelline mek bnyk oiiii siap pakej garis garis berbunga gituu.
    So blh la contohi namee sat lagi 😁

    ReplyDelete
  9. Tq namee 4 ur interesting sharing.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo lumi.jpg