Pages

Monday, April 9, 2018

School Trip With Adam ,Noah

Hi





I tak tahu pun A Famosa ada resort ke , Safari ke apa benda . haha. Bila sekolah Adam Noah buat school trip ohhh "Puan kita ada school trip ke A Famosa " . I pun ye ye jela ok i join tanda support and saja nak Adam Noah happy2 . hihi Ingat A Famosa yang Alfonso De Albuqurque tu je alaaa seretttttt kakiiiii. Rupanya ada resort and safari theme park sekali. Best wey A Famosa Safari tu...bagi i best la sejenis manusia simple cam i ni. Masa nak masuk tu tak excited mana la sebab expect macam zoo jela ada binatang hehhh. Get ready for the smells what the rock is cooking je la. heeeeee


Adam Noah masa sampai pun takde mood. Yang Noah muka malas layan je .Yang Adam tak sabar nak masuk. Tak sabar sampai bad mood ahahaaiii la Adam ni.





Satu benda i suka the most, tempat dia bersih . Bau kurang sangat. Eh lupa, PALING suka sebab tempat dia shaded dengan pokok2 so tak la panasss i tak la hitam terbakar haha. Eh bagus la tak panas, anak tak la peluh teruk sangat n meragam .

Bersih . kurang bau bauan. Yela semua najis pun of course berbau tapi kalau jaga kebersihan takdela bau sangat. Gitu. Begitu la perumpamaan A Famosa Safari ni. Kurang bau. 



Ni melawat ayam. Hek eleh ayam je pun kann...tapi bila tengok banyak jenis ayam rupanya. Ayat negara Arab lain. ayam mat saleh lain. Dada macam pergi gym ayam mat saleh. 



Baru nak puji ayam ni, baiknya tak larii anyonyonyo...pastu nampak kaki kena ikat. Patut la hehhh. Tarik balik pujian .


Wow segak u gi gym ke . 











 Lain negara lain ayam nya. So mak pun jakun lah tengok.



 Ayam pun tahu masa pukul berapa ? Tak payah Gshock Daniel Wellington...auum.






Ni tempat reptiles . Segala jenis reptilia dalam ni. Kecik je tempat yang bersangkar macam ni. Takpe kecik asal bersih and banyak pokok2 nak jalan tak panas. pheww takdela anak nak balik copek nanti. Sebenarnya i yang nak cepat balik kalau panas dan berbau. heeeeee




 Ni apa... buaya eh ? 




Tidur je keja. Buat la strip dance sikit.



Eeee comel. Yang duk berkumpul dalam bakul tu geram tengok. Rasa nak picit sekor sekor.



Anak ayam. Dalam bahasa omputih chick kan anak ayam ? Banyak. comel. Kalau pijak tak pasal. Ingat takleh masuk rupanya bolehh.Boleh bg makan sekali.


Adam kalau dia ada toy memang dai treasure sayang betul2. Bawa and simpan dalam beg nak bawa g mana2. Kadang kalau tertinggal ke cicir ke memang sian tengok..sedih bebenor.
Sejak2 i cuba ajar beli Mc Donald Happy Meal asyik laaaa ajak i pergi Donald Happy Meal Toy...tak larat dah beginiii nak explain kenapaaa tak boleh get happy meal everyday . Nak explain dalam nada lembut tapi tegas so complicated last2 i berlakon nangis je wewewewe Nah nak sangat happy meal toy .....amik nah!




Pastu boleh tengok2 arnab . I suka concept A Famosa Safari ni , boleh feed animal tu. Macam arnab ni boleh la tengok dia keluar dari lubang tempat dia tinggal . So budak terus boleh belajarr oooooo begituuu beginiii. 





Lepas tengok ayam, pergi tengok gajah perform pulak. 




Punya la besau gajah. Adam dah la takut gajah tapi layan jela ekk Adam. Mama dah bayar tiket jangan nak macam2. wahaaa



Noah macam biasa...very bossy one.



Agaknya camne la diorang train gajah gajah ni. Diorang siap buat sketsa lagi gajah tu berlakon mati lah. So bila scene gajah mati, elok pulak gajah tu baring berlakon mati pandai gila. 




Tengok ni siap pegang ekor masing2 seiring dan sejalan. 


Habis performance, main2 sembur air pulak kat audience. amboi biasa dia tu .




Kalau tengok  binatang yang kecik2 and tak ganas ...area nya kecik je . Yang best nya bila naik truck ni. Bawak merayap tengok kawasan tiger, lion, rusa and binatang2 besar la macam kerbau ke apa benda. Tapi tengok kawasan bersih and memang terjaga.


Well planned gituuu.




Ni dalam truck la. Naik truck best dah cuma nak beratur laamaaa kalau budak mesti x sabar nak beratur. Lama gak la tunggu and ada budak dah amuk2 tak tahan sabar dah last2 tak jadi naik. Ni je kot yang i rasa leceh sikit.,



Tapi dah dapat naik truck happy lah. 




 Singa wanita. Boring la tu kena kurung.




I suka tempat dia. Macam dalam cite Jurrasic World gitu....nak masuk kawasan binatang bahaya...ada gate semua. Canggih. ekeke . Memang design macam habitat binatang ni lah. 


Tiger .




Ni rusa ke ? Nak cepat2 snap photo sebelum truck jalan. Nah amik lah view bootylicious. 



Dalam truck.




Flamingo . Eh ? haha i pun  tak ingat. Yang i ingat Diana Danielle and Farid Kamil kawen kat hotel flamingo ampang heeeee





Dalam truck . Suka tengok budak2 ni happy. Senyum banyak manissss.

Dah settle pusing naik truck..kita berjalan jelaa...



Kambing. Omeyy. Rasa nak peluk. Jinak betul dah macam kucing persian. Sondol2 kita. Ada booth jual  sayur potong nak feed binatang . Seronok la boleh bagi makan anyonyonyooo. 



Adam mula2 berani lepas tu terus raver




Manja. Geram tgk kambing ni duk sondol2. Rasa nak sedut perut dia .




Noah dah play safe dah hahah memang kejung je kat stroller tu .






 anyonyonyo...






 Nak bagi tapi kambing tak sabarr....naik takut Adam haha.



Biasaa dia tuu.



 My sister and her daughter . I masuk sekolah baru ni sebab kakak i suggest la. Tapi tengok mmg Adam Noah banyak sgt development. lagi2 bab speech !






 Cikgu2. hehe



Em tu malas berdiri sebelah kakak i. i nampak gabak. Orang selalu ingat i tinggi padahal tak pun hahaa. Memang dikelilingi oleh manusia2 tinggi 150 cm less than 156 cm. 


Ni panggil apa entah..macam ada show laaa. 


Sayang Adam. Sayang Noah cuma pic Noah tak banyak. Dia sibuk main stroller dia je. 

Baru mengumpat Noah kt caption atas haha sorry Noah cukulat. 







Ok dah Anak i dah cranky gila dah padahal ada lagi 2 aktiviti best . Banyak lagi tapi sebab diorang dah penat i balik je.


Nah bawah ni harga tiket and aktiviti yang ada. 





ADULT (Age 13 & Above)
  • Safari Wonderland : RM49 (RM88)
  • Water Theme Park : RM38 (RM58)
  • Old West (Cowboy Town Carnival) : RM30 (RM59)
  • Safari Wonderland + Wild Combo : RM63 (RM107)
  • Water Theme Park + Wet Combo : RM53 (RM77


CHILD (90cm - Age 12)
  • Safari Wonderland : RM35 (RM76)
  • Water Theme Park : RM33 (RM46)
  • Old West (Cowboy Town Carnival) : RM26 (RM48)
  • Safari Wonderland + Wild Combo : RM53 (RM95)
  • Water Theme Park + Wet Combo : RM49 (RM65)

Inclusion
Safari Wonderland
• Elephant Encounters
• Multi Animal Fun Time
• Color of The Bird
• Wild Wild West Show
• Safari Adventure
• Monkey Island
• Farm House
• Walk Thru Area
• Orang Utans of Borneo
• Reptile House
• And More ( Capybara, Flamingo island, etc)

Water Theme Park
• Arabian Village
• Kids Aventure Pool
• Family raft
• Wave pool
• Sandy beach
• Lazy river
• Hula Hula
• And More 
Old West 
• Carnival
• Red Indian Show
• Firework
• Children theme park

Safari Wonderland + Wild Combo
• 1day pass to Melaka A'Famosa Safari Wonderland with inclusion of meals and drink


Toddles :)

9 comments:

  1. Namee...kenapa up byk sgt gambar A Famosa ni...dah tergedik gedik nak pergi juga...bestnya...anak anak pernah juga cerita..kawan kawan dia pergi A famosa masa cuti...best katanya...dan kalau macam ni...mmg la tersaaangattttt la bestnyaaa

    ReplyDelete
  2. wah best nya. tak pernah la pergi sini. boleh masuk list nanti

    ReplyDelete
  3. Dah dekat sangat dengan kampung mak akak.. hehehe.. tiap kali balik kampung mesti lalu dekat A Famosa ni..

    ReplyDelete
  4. Best rupanya kat a famosa ni. Selama ni tak pernah heran nak bawak budak2 ke situ 😂

    ReplyDelete
  5. Seronok plak school trip boleh sekali mak ayah ikut. Kalau buat school trip budak2 saja pergi, memang tergedik2 tunggu cikgu update gambar. Macam ni lagi senang, mak ayah sila tengokkan anak masing2. hehe..

    ReplyDelete
  6. Wahh bestlah tempat ni, hari tu ada PR dari sana contact minta saya datang bila-bila .. tapi sayang sekali masa agak terhad dan jauh pula. Mungkin nanti nak adjust balik la .. seronok tengok.

    ReplyDelete
  7. saya yang duduk dekat dengan Melaka pun belum pernah sampai. tak kena pergi juga nanti ni.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo lumi.jpg