Pages

Monday, May 14, 2018

Tetamu Paling Tak Diundang

Hi

Sobs sobs. I jenis manusia yang bukan skin korea. Yillek. Nak kena jaga betul2, then baru dapat kulit bersih bebas jerawat parut ( kalau ada titik2 tu means i tak displin).   So far i dah experiment selama i hidup ni, nak jaga skin bagi bersih simple je...


Begini.....


- mesti dapat skincare product yang memang sesuaiii dengan skin korang. Once dah dapat yang serasi jangan gatal nak tukar2 tau. Kalau taknak setia, means sendiri amik risiko. gulp.   nikmat apa yang ku dusta kan . entah.


- bangun pagi, jangan leka buat benda lain. Terus cuci muka dan apply skincare korang tu. Tahu tak kenapa ? Sebab masa kita tidur, kulit rembeskan minyak yang berlebihan kat skin so minyak brlebihan boleh buat tumbuh jerawat. . Bangun pagi terus cuci muka ok jangan sibuk scroll ig dulu. hehh


- dah makeup , kena cuci guna makeup removal. 


- sebelum tidur, wajib cuci muka dari kotoran dan cuci makeup dengan bersih dan apply skincare kita.


Tu je la cara i. Kalau time sekarang i ada jerawat2 tu maksudnya i tak displin . Ada la terbabas terlelap tak apply skincare. 



Salah satu jenama yang i selalu dengar feedback positive adalah Hiruscar ni sebab memang diformulasi kan untuk masalah jerawat. Paling takut ada jerawat dan mimpi ngeri jerawat belum reda lagi dah perlu risau pasal kesan selepas jerawat pulih. Parut namanya. Tetamu tak diundang dua dua nya.


Oleh sebab itu lah, Hiruscar bijak keluarkan produk yang focus secara rapat dan teliti untuk 'anti acne' (semasa acne timbul) dan 'post acne' (selepas acne ) .


Dua gel yang paling laris by Hiruscar.


- HIRUSCAR Anti Acne Spot Gel

- HIRUSCAR Post Acne Gel




Kenapa ada dua gel ? 

1) HIRUSCAR Anti Acne Spot Gel

2)  HIRUSCAR Post Acne Gel




1) HIRUSCAR Anti Acne Spot Gel

Acne ? Benda pertama yang i fikir bila ada acne is please please please harap tak lama la u datang. Sila go away, bila ada acne timbul titik2 merah...segan nak cakap tengok muka orang . Rasa macam orang perhati jerawat i nasi putih tersembul. hahaa . So untuk yang jenis ada acne bintik kemerahan , boleh guna Hiruscar Anti Acne Spot Gel. Apply kat bintik2 acne, then biarkan kering. Boleh makeup macam biasa no problem sebab texture gel cepat serap untuk kerjakan acne tu.  Kesan boleh dilihat seawal 2 hari . Dalam masa 2 hari je boleh nampak jerawat merah mula kering and kecut.


- mengecutkan jerawat
- mengurangkan kemerahan jerawat
- mengelak jerawat dari menajdi parut 
- mengelakkan dari jerawat baru timbul



 Ini lah dia Hiruscar Anti Acne Spot Gel tu. Gel untuk menghapuskan acne bintik bintik merah yang kita paling benci.





Texture dalam bentuk gel. Gel jernih .



Ni lepas i ratakan gel. Terus serap masuk dalam kulit ! Bagusnya is bila guna gel ni, jerawat baru takkan tumbuh lagi kat tempat yg sama. Mengelakkan jerawat yang ada tu meninggalkan parut. Benci parut kan !





2)  HIRUSCAR Post Acne Gel

Lepas ada acne, takut apa lagiiii ? Parut lah of course ! Bila ada parut , macam2 masalah lain lagi. Nak makeup susah, muka nampak semak je bila ada parut lagi2 jenis parut yang gelap. Nak cover guna makeup pun perlu apply makeup yang tebal. Sigh.

Maka dengan itu, sebab tu adaaa HIRUSCAR Post Acne Gel pulak. Gel untuk selepas acne pula ! Pudarkan parut yang sedia ada dan cela2 jerawat baru . 


- pudarkan parut lama
- elakkan parut baru dari jerawat baru
- hilangkan bintik2 hitam 










 Dalam bentuk gel dan mudah serap !



Senang bila ada gel yang mudah serap dalam kulit. Tak banyak pantang larang. Masih boleh makeup macam biasa. Boleh digunakan bersama skincare kita yang dah serasi. Bila makeup pun, tak nampak macam kita ada sapu krim jerawat atau kesan melekit. Padahal di sebalik makeup tu, Hiruscar gel tengah buat kerja merawat jerawat dan parut hihihi !


Formulated for sensitive skin !

Happy kan  bila dah pernah dapat kesan positive dari produk Hiruscar . Excited bila dengar Hiruscar dah ada set skincare lengkap ! 

Tambah lagi dua produk by Hiruscar. 


- Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Cleanser
- Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Serum 





Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Cleanser
- membersihkan wajah dari kotoran dan cela !









Hiruscar Anti-Acne Pore Purifying Serum 
- serum yang membantu untuk menghaluskan pori dan melembap kan kulit ! Apply dua kali sehari !















See , simple kan set skincare Hiruscar ni ! Tak payah apply banyak benda. Sesuai untuk golongan busy. Kalau skin banyak masalah kan, kena apply macam2. Tapi fir Hiruscar tak perlu. Setiap item dari Hiruscar ada power tersendiri !





Kalau berminat nak cuba, boleh dapatkan produk Hiruscar di seluruh farmasi yang berdekatan !


Toodles !



3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo lumi.jpg