Pages

Monday, September 10, 2018

Sekarang Sis Over Confident !

Hi


Sure ke korang and family korang cukup zat ? Macam i sendiri jenis hemoglobin low . kalau nak increase hemoglobin, bersedia lah untuk pelahap makanan yang full with iron. Tapi cabarannya is susah nak estimate berapa banyak iron yang betul2 berkualiti dan cukup yang i dapat dari food yang i makan tu ? Doctor nasihat i supaya take banyak makanan yang tinggi kandungan iron bersama dengan vitamin c sebab iron mudah diserap dengan kewujudan vitamin c. Cabaran kedua pulak adalah khasiat/zat makanan mudah hilang semasa dimasak adui la pulak. Eh pening sis. Dah hemoglobin low jadi makin low pulak,  sis pening . 






Sebab tu lah wujudnya supplement , lagi golongan macam i tak reti nak estimate jumlah iron kot masak terlebih masak ke habis sudah zat dari food i ciss. Supplement as makanan tambahan untuk mencukupkan zat dan nutrient untuk tubuh kita. See easy breezy betul dunia modern nih. Makan supplement . 

Supplement yang diyakini 100% berkualiti dan halal. Mana nak cari ? Pernah kecoh pasal issue supplement tak halal kat facebook. Lagi zaman social media, news cepat tersebar , info mudah tersebar..pengguna makin bijak untuk memilih. Ramai jugak ragu2 nak take supplement sebab tak sure tentang status halal. Tu la, ingat makanan harian je ke nak fikir halal sembelih tak sembelih , supplement pun perlu fikir pasal halal jugaa . Pernah masa tahun 2009, sebanyak 100 produk diuji oleh Universiti Sains Malaysia , 30% dari produk yg diuji rupanya  tak halal . capsule diperbuat dari gelatin yang tak halal. See so scary . 

Bab-bab produk farmasi dan supplement halal ni senang jeeee .....korang refer produk tu distributed by who ? Kalau produk yang under CCM Duopharma korang boleh tarik nafas lega seleganya sebab  CCM Duopharma adalah organisasi yang dikenali globally dan sentiasa memastikan semua produk keluarannya halal dan proses penghasilan produk dari awal sampai akhir CCM Duopharma mematuhi standard yang telah ditetapkan Kementerian Kesihatan Malaysia , Jakim dan Halal. 

Tengok..ini antara produk by CCM Duopharma . 

Macam mana nak tahu tu produk CCM Duopharma ??? 



Tengok ni ada logo kecik comel CCM ...



All products distributed by CCM Duopharma is halal dan selamat. Apa2 supplement atau ubatan dari farmasi ....sila terus cari  by CCM DUOPHARMA   dulu. Then terus lega ambik masuk troli hihi. Ada logo halal yang sah juga. Since produk by CCM Duopharma adalah supplier yang diyakini semua dan famous dengan kecerewetan tentang status Halal yang mengikut standard KKM, Jakim dan Halal. Mesti la cerewet and strict sebab nak consumer yakin dapat produk yang terbaik. 



Mata i juga ingin dibelai . Eh! . Sebelum belai2 mata i, buktikan cinta u keturunan CCM Duopharma dulu. Oh nasib baik. Checked. Boleh belai mata i sekarang. tehee .  Nampak tak logo CCM tu :)





Semua ada logo CCM...










Even non-muslim sekarang pun titikberatkan pasal issue halal ni. Halal ni bukan issue kandungan supplement  je atau sembelih capsule tu hoihh  tapi proses pembuatan dari awal sampai akhir dari segi kebersihan jugak ! Halal dalam standard CCM Duopharma sangat titikberatkan tentang kebersihan, selamat, pemprosesan yang halal dan menepati standard KKM, Jakim dan Halal. So sebagai organisasi yang dikenali globally . CCM Duopharma only supply produk yang natural, pure dan safe untuk consumers. Lega i nak telan hehe.


Bukan produk supplement untuk i je, produk untuk anak2 pun sama lah mata i besar kecik besar kecik je tengok label kotak manufactured by siapa ni ? Nak  by CCM Duopharma , taknak  curang . 

Nak tengok senarai produk ubatan dan supplement under CCM Duopharma boleh refer kat sini...


Usha2 website tu so nanti nak beli apa2 ubat ke supplement ke takyah la mata besar kecik besar kecik je tengok label hehe. Asal keluaran CCM Duopharma ok onz terus masuk troli dan bayar. Boleh telan supplement dengan gumbiraaa . 


Toodles:)





1 comment:

  1. Tengok Champs Vitamin Chewable tu tetiba rasa nak pergi beli sekarang pulak.. bukan untuk anak tapi untuk MakBudak.. hahaha..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo lumi.jpg