Pages

Friday, May 3, 2019

Supplement Kurus dan Kulit .

Hi 

Supplement untuk kurus dan kulit. Sorry tapi i memang tak amik banyak jenis. Each satu je. 

Selain cerita hantu langsir kt rumah i , hahaha dm pasal supplement is a top list . Sorry sis lewat. Cerita hantu pun tak up up lagi. soon ok. Hantu pun dah x kacau i skang ni so i dengan gumbira boleh keji hantu nanti . Ok back to supplement. Just a quick update la. I jenis tak banyak consume suplement. Untuk kulit 1 jenis, untuk kurus 1 jenis. Sebab jenis tak boleh nak makan banyak benda. Lagi nak habiskan 1 litre air pagi lagi. Muntah lah sis.





Kulit

Kulit i jenis yang dry . Pernah masa form 1 i kena penyakit kulit tak tahu lah penyakit apa tu tapi macam katak puru lah jadi nya biji biji and texture skin tak rata . Kalau raba dengan tangan rasa la gerutu gerutu bila raba tu gerutu sound effect scrappp papp pappp papp. astaga. haha.

Ok untuk kulit i pernah cuba banyak jenis skin supplement tapi i balik pada yang ini. Dari umur 18 tahun memang dah guna dah. Pastu ada la here n there tukar2 dalam 3 ke 4 jenama yg lain tapi i balik pd yang this one. Yang ni yang bagi i kesan yang positip banyak. It may be effect lain2 lah tapi kat i mmg ok.  


Ini  . Ada dua jenis tak silap. Satu warna oren, satu pink. I cuba yang warna oren x sesuai dgn my skin..so i guna pink dari umur 18 tahun lagi sampai skang. Time pregnant stop lah. Kalau breasfeed anak, pregnant ke ada penyakit ke jangan la amik. Focus anak dulu, cantik kemudian kejar. 





 One thing yang i tak berapa suka...size pill dia besar nauu tapi nak cantik kan haha sis telan jela .  Dulu i telan 2 biji pagi 2 biji malam pastu fikir banyak sangat dose nya pun. Now i take 2 biji pagi sebelum breakfast dan 1 litre air setiap pagi . Kalau skin dah ok, boleh je take 1 biji sehari. Tapi i jenis obses sikit ahaha so sampai skang take 2 biji pagi . 




Kulit and kuku cantik takde kopek2. I perasan kuku i masih ok la even after deliver baby kan collagen dah berkurangan..so i consume Total Image yang jenis ni my skin ok. Tak mudah gatal atau parut sangat. Tepi2 kuku semua takde kopek. 

Jimat beli yang pack mcm ni. so like 3 bulan sekali kot baru i beli lg. Beli yang pack 3 terus kalau korangd ah cuba n serasi sebab jimat. 


Beli kat mana ? Kat pharmacies ada, kat Watson, Guardian ke and pharmacy berdaftar semua ada je. 



Kurus

Ok kurus . Semua minta sekaligus nih . Orang kata sebab nama dia Bikini Body sebab tu macam nak cuba. Boleh ke camtuh ahaahaa. Bikini Body ni dulu detox tea i consume since 2015 . Masa lepas bersalin dari berat 68kg to 58kg dah mula consume dah. Tea yang jenis detox poop poop punya. So dari 58kg drop tu 52kg . Lepas tu dah kurus stop consume, then time susah poop and berat dah naik balik mula consume balik. Now 45.3kg  . 


Now dia dalam bentuk detox shot dia panggil. Yang shot ni lagi cepat kesan. Lepas tu kesan poop dia tak kerap sangat. Takde la cirit birit je kerja nya.  Macam natural nak buang air je. Pagi bangun mesti auto nak buang air. Pagi take 1 sudu with air suam. Then malam sebelum tidur sekali. Rasa buah buah. Bangun pagi akan poop tapi tak memulas sakit sangat. so sis onz !


Now my weight dah drop to 45.3kg so i stop dulu lah. Maybe kalau yang jenis kuat makan nasi boleh amik continously. Macam i jenis makan nasi sekali sehari pagi je so dia drop berat so now dah 45kg better i stop dulu. Kalau time puasa take lagi maybe i dah cengkeding sgt dah. For now i stop dulu. Tapi dari 2016 , BBR punya type tak cirit birit. Yang detox shot ni poop smoothly gituu. Time makan banyak tu memang i amik balik hahaa. Takut berat cecah 50kg balik. 




 Rasa buah buah . Yang i perasan, kulit putih sekali maybe sebab one the kandungan is kunyit and berries . So untuk skin sekali. Bibir pink and skin putih. Ingat kunyit tak sedap, ni kunyit sedap punya. Natural ingredients. I tak boleh certain detox punya, jadi dup dap dup dap debar2 maybe tak sure la maybe sebab tak sesuai dengan i. Yang jenis detox shot BBR ni okay, salah satunya sebab natural ingredients. Bila poop skin akan nampak putih. Bibir pink sebab toxic terbuang maaa. 

Beli kat mana ? Dulu boleh get offline , now diorang dah mula go online dah. Kat instagram  
.










Semalam. Repair keta tunggu berjam jam tetiba ingat pasal nak update supplement. Snap ! ni kuku and skin sekarang. Ok la ekk takde la scrappp pappp pappp sangat !

Buat masa ni , 2 supplement je i take . skin i takde la sempurna sangat tapi better . Sebab jenis genetik sensitive skin and cepat kudis parut. so take supplement ni ok .


Total image ni , bikini body and air kosong 1 litre in the morning. Skin ok n takde masalah. Now lebih glow dr sebelum . Pendek sangat ke pos ni ? hahaa sure la u guys nak tahu barang je kan. Details xnak tahu percentage collagen ke apa nak tahu kee. hahaa  details i bebel kat ig story jugak later ok. 


Next ? Cerita hantu la tu. Onz !






21 comments:

  1. Terima kasih atas perkongsian. Selalu tgok di guardian n watson total image punya produk tu. Tapi tak pernah terbeli. Selalu beli yang collagen kinohimitsu tak pun lennox. Boleh masuk list untuk try.
    Btw, dah alang2 ni nak ucapkan selamat menyambut ramadan dan selamat berpuasa!

    ReplyDelete
  2. ooo...total image. selalu juga usha2 di farmasi...boleh la nak try nanti

    ReplyDelete
  3. Excellent content and thank you so much for share your knowledge
    For know more related details can you click on below activated links
    laser hair removal in hyderabad
    If you want to check details about skin details and
    tattoo removal in hyderabad and best skin clinic in hyderabad , hair transplantation in hyderabad and get more updates
    check here

    ReplyDelete
  4. Tinggi awak brape eh? Saya rasa kalau saya berat 45kg tak nmpak cm awk kot, sedang elok je tak gemok tak kurus sgt. Cer share skit tinggi so takde la org yg terasa bajet tinggi mcm sy ni tak ter-aim berat yg tak sesuai hahahahahaahahaahahhahahaahahahahahahah .. tak tau kenapa gelak, anyway duk tunggu entry baru, tak masuk2 pun

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum..
    Salam ukwah dari saya untuk anda..

    Jom follow blog https://www.iyaseo.id/

    Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
    Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
    Komen yang baik2 sahaja ye..
    Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

    ReplyDelete
  6. boleh juga try nanti ni.... macam best jer ni...

    seo

    ReplyDelete
  7. Kalau supplement nak gemuk takde ke. Penat dah kena label papan ni 😂

    ReplyDelete
  8. nak try tapi kadang risau long term effect. Tapi bila kak namee sebut jga pngambilan air tu so konfiden sikit. hee

    ReplyDelete
  9. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com



    Cerita Sex Saling Memuaskan Dengan Cara kami Sendiri

    cerita cerita hot, Cerita Hot, cerita kentot, cerita mesum nyata, cerita sekk, cerita ngesex, cerita sekk, cerita sekz, cerita sesk, cerita tante, cerpen hot, cerpen hot terbaru, kisah hot, kisah ngesex



    cerita cerita hot, Cerita Hot, cerita kentu, cerita mesum nyata, cerita ngesex, cerita sekk, cerita sekz, cerita sesk, cerita sx, cerita tante, ceritasek, cerpen hot, cerpen hot terbaru, kisah hot, kisah ngesex

    ReplyDelete
  10. sis mmg dah cantik pun..dri dulu maintain..hehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo lumi.jpg