Pages

Wednesday, May 23, 2018

Masa Jadi Mangsa Skincare Mercury

Hi 

Masih ingatkan wajah ini. Ini la rupa i yang sebenar . I jenis skin yang berjerawat sebenarnya . Kalau tak dijaga memang jerawat penuh lah. Blackhead , whitehead , jerawat pasir pantai semua ada. Erghhh. So ada satu time i obses jugalah cuba macam2 produk . Kejap2 tukar and tukar tukar tukar lagi. 


Ini lah dia. Jelita  ? Angguk la pleaseee.





Sampai la satu masaaa i terguna salah skincare ni. Konpiden je pakai ...yang pelik nya, kulit i jadi berurat urat, pastu area tepi pipi berurat, atas mulut jadi berurat jadi macam misai dah aku. Sampai skang i nampak macam ada misai sebab tone atas mulut tu dah warna lain terbakar masa kena mercury dulu.  Bila stop pakai dia akan jadi macam ni...




Sape pernah jadi mangsa mercury dia tahu lah. Memang kulit jadi terbakar kluar biji2 nanah camni kan. Gatall ya amat ! Rasa nak garu kat jalan tar . Siapa pernah kena dai faham lah . And ramai gak dm i tanya pasal masa i kena mercury dulu. 



Nampak tak nasi2 putih tu rapat2. I tengok cermin mesti meremang bulu roma sebab nampak macam katak puru biji2 . Ini bukan air khatira. heh




See , kusangka kan boleh menyorok disebalik makeup yang tebal. I tengah taip ni pun masih seriau sebab biji2 rapat2 . Masa ni punya gatalllll kulit tuhan saja yang tahu. Nak garu kang luka and air nanah lagi keluar so i mampu terkenyit2 jela masa ni. 



Sangat serik. Open pore semua teruk gila. Seluruh muka pulak open pores



Sampai lah i jumpa formula Luminous skincare. Sampai sekarang masih guna. Skin mula elok lepas i guna Luminous formula ni lah. Nak nak activator gel dengan toner, memang tak boleh lepas langsung. 



Ni skin 2 minngu lebih lepas guna Luminous formula skincare.


 Aaa camni nak makeup pun senang. Masih boleh smooth. Open pori semua kecut. 

Ni my face now lah..tahun ini di saat ini...





Selfie cincai2 je haha. Ni skin without makeup langsung. 



Sekarang...With no camera 360.

Now Luminous skincare dah up with new packaging and improved formula. Semua item masih 4 in 1 . Texture semua masih sama liquid cuma kita ada tambah extra bahan and i order lebih bulk so bila order bulk i dapat murah dan boleh la sell cheaper !! yabedabeduuuuu. Dulu harga RM157 , now dah beli bulk and buat set harga RM110 untuk 4 in 1 item !


So for harga pengenalan promo raya now RM100 free postage  dapat free pouch Luminous bag gak. Sapa berminat nak cuba boleh terus order ok muahh. 



Skincare set 4 in 1 ...RM100 sahaja free pos and free pouch bag !

nak cantik2 raya ni tak. hihi


Ni muka i makeup... kira makeup tipis pun ok dah. Overall texture skin i ok dah rata tak bijian. Tengok video di bawah, maaf thumbnail video wajah selenga. 



- Cleanser 30ml
- Toner 30ml
- Emulsion 15ml
- Repair Activator Gel 15ml

FREE POSTAGE
FREE MAKEUP POUCH


Nak order boleh terus whatsApp

016 250 9143




12 comments:

  1. woww, teruknyaa guna skincare yg ade mercuri.. i pun pernah kena dengan 1 produk femes dulu, mahal plak tu beli 1 set. lps berhenti, kulit jadi radang merah, bernanah teruk giler. sampai jadi fedup dgn muka sendiri.

    alhamdulillah, lepas insof, i dah tak pakai skincare sampailah i jumpa poroduk shaklee. makan supplemen je bertahun, 2 tahun ni je baru berani start skincare balik, tu pun i ambil shaklee punya je..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah.. semakin baik kulit muka Namee.
    Dulu pernah baca dalam blog Namee juga pasal muka Namee.. ;)

    ReplyDelete
  3. nama kalau muka i gatal2 boleh pakai tak?

    ReplyDelete
  4. Bukan senang nak pulihkan semula kan.. tapi ia pasti menjadi satu pengalaman paling bermakna untuk diri sendiri kan.. ;)

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Bole hilangkn jeragat x,sy berminat ngn produk organik

    ReplyDelete
  7. Bole hilangkn jeragat x,sy berminat ngn produk organik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mary kay produk dari Botanical. jeragat tak boleh hilang sis tp boleh pudarkan je. boleh wasap sy www.wassap.my/0132022604

      Delete
  8. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo lumi.jpg