Thursday, October 23, 2014

Bakat Yang Jangan Disiakan . hewww

Hi


apakah bakat ku ? mungkin boleh jadi pelumba basikal terkenal sebenarnya.

Mungkin sebenarnya anda yang dah jadi mak mak dan bapak bapak orang ni mempunyai bakat menari atau menyanyi atau bermain piano atau berlakon atau memasak atau bersajak atau berpuisi dan macam2 bakat yang lain. For me bakat boleh jadi hanya sekadar hobi di masa lapang atau boleh jadi serious sebagai pekerjaan dalam kehidupan. Ahh mana mana pun, yang penting jangan kuburkan saja bakat yang ada. Paling2 cikai pun praktis as a hobby. 

Tapi tapi tapi, bakat yang ada tu anda biarkan terpendam dan terkubur saja. Maybe salah satu faktor zaman dahulu, tiada medium yang merancakkan bakat2 iteww. 

Sekarang ? Untung anak2 sekarang, dah banyak corong2 untuk serlahkan bakat. Youtube , soundcloud dan paling baru sekali program dari Dugro ni. Kempen Dugrostar ! Di mana bakat2 anak kecil (maybe salah sorangnya nya anak2 anda atau adik2 anda atau sepupu2 anda hewww)

Dah 6000 peserta yang join kempen ni since pelancaran Dugrostar haritu dan dah masuk peringkat final . 280 kanak2 dah terpilih sebagai finalist. Tahniah adik2 comelss !!

Ni adalah lokasi untuk final. Ada 7 lokasi yang terpilih .


Venue
Date
KB Mall, Kelantan
24-25 October 2014
Plaza Merdeka, Sarawak
31 October-2 November 2014
Sunway Pyramid, Selangor
31 October-2 November 2014
One Borneo, Sabah
8-9 November 2014
Mahkota Parade, Malacca
7-9 November 2014
KSL Mall, Johor Bahru
7-9 November 2014
Queensbay Mall, Penang
13-16 November 2014

Hadiah2 very the lumayan..
Prizes   :
1st Placing                     : RM5,000.00 + trophy + certificate
2nd Placing                    : RM3,000.00 + trophy + certificate
3rd Placing                     : RM1,000.00 + trophy + certificate
4th to 20th Placing          : Consolation Prizes + certificate           
So korang boleh bawak anak2 korang tu untuk join saksikan persembahan2 final ini . hewhew. During event final ni, banyak aktiviti yang ada. So jangan risau kalau anak korang boring. Silap2 dengan mak mak sekali yang join game yang ada. heh

Ground Activities      :
·         -Special Product Promotion
·         -Exclusive Dugrostar Premium Collection
·         -Product Sampling
·         -Clowns
·         -Ballons

Booth Activities :
·        - Dugrostar™ Step (Dance Machine)
·        - Dugrostar™ Beat (Music Machine)
·         -Dugrostar™ Style (Face Painting)
·         -Dugrostar™ Celebrity (Photo shoot)
·         -Dugrostar™ Jump (Giant Pool of Balls)
·         -Dugrostar™ Creative (Sand Art)

Stage Activities :
·         -Dugrostar Finale
·         -Interesting children’s performances (invited)
·         -Coloring Contest
·         -Other Stage activities

·    Kalau anak2 korang rasa nak join peraduan Dugrostar ni, masih diterima. Hanya perlu pergi di lokasi2 finale dah disenaraikan tuh. Wang tunai menanti dimenangi oleh anak-anak korang yang berbakat! Yah, peserta-peserta yang mengambil bahagian akan bertanding dengan kesemua peserta yang mengambil bahagian dalam 7 lokasi final tersebut. Penganjur akan pilih seorang pemenang daripada kumpulan 3 hingga 6 tahun dan seorang pemenang daripada kumpulan 6 hingga 10 tahun masing-masing daripada 7 lokasi tersebut untuk memenangi wang tunai sebanyak RM1000!


Pendaftaran adalah percuma di lokasi2 finale tu, jadi
tunjukkanlah bakat-bakat anak2 korang tu di Dugrostar Studio (Wild Card)!


Bila lagi nak bawak anak2 main aktiviti yang best2 !






Wednesday, October 22, 2014

2nd Pregnancy : The Drama

Hi




Macam mana I sedar yang i pregnant ? (lagi sekali). Pertama, kenapa secara tiba2 rasa susah nya nak sarung jeans padahal bukan skinny cut pun. Lepas habis pantang bersalin kat Adam, memang pinggul pinggang dah mula mengecil kembali. Tapi pagi tu rasa macam senak nya. Kedua, time mandi, I nampak symptom2 masa mula mengandung kat Adam. Tetiba size yang kecil ketara besar. Yang sepatutnya Paris hilton jadi Kim Kardashian. Kat tengkuk ada titik2 tahi lalat. Tapi ku biarkan saja sebab "Eh takkan la mengandung lg. baru jap beranak kat adam."

Mustahil weyhh !

Tapi minggu demi minggu berlalu. Rasa badan macam naik. size diameter lengan semakin kembang. apa ni ? Kan tengah diet jugak nih, kenapa lengan macam banyak isi. Final sypmtom, period tak datang weyhhh. Tapi period tak datang, kadang2 normal untuk orang yg baru habis pantang. Takde la amik port sangat.

Tapi maybe naluri ibu. Rasa macam ada nyawa yang ku kandung nih. Masa tu malam. Rasa macam nak beli upt test kat pharmacy. Rasa nak cek jugak ! Tapi time tuh dah nak pukul 10 malam pun. Tapi gigihkan diri nak pergi jugak beli upt stick tuh. Terus kelam kabut ajak adik teman sebab suruh Isham jaga Adam. Isham siap kata "tak laaaa, macam mana mengandung. kan kita protection. (natural way)" .

Naluri ibu sangat meronta2. herrr

Drive macam orang gila pergi pharmacy. Ish bawak duit sikit pulak tuh. Terpaksa beli yang murah harga RM5 kot. Drive back home pun laju gila. Setibanya di rumah, terus masuk toilet paksa diri membuang urine. Usaha sambil bermonolog pada pundi kencing..please please please..kencing ahhhh.

Letak urine kat stick tuh..emmm memang dua line.

Terus keluar toilet, mata dah berair. Bila Isham tanya, terus I pun berdrama menangis. Tak tahu nak react macam mana. Rasa mcm tak ready. Rasa macam belum pandai jaga anak, jaga Adam pun masih belum sempurna. Rasa macam baby Adam masih kecik. Rasa macam tak tahu nak handle dua baby macam mana. Rasa macam..macam macam punya rasa.

Bila Isham tengok I nangis, dia terus datang sambil dukung Adam..."jangan nangis lahh. memang penat ada anak kecik. takpe biar Isham jaga. dah jangan nangis. nanti Isham masakkan sambal udang. kita gi makan steak" But of course sambal udang and steak tak dapat redakan keadaan. Cuba sebut handbag..terus berhenti nangis. Hahahaa

My mom suruh makan makjun tuh biar darah turun. Tapi I tak rasa boleh dan patut sebab baby rasanya dah besar pun. Baby dah sebulan pun time tuh. so kira macam menggugurkan. 

My sister so happy for me sebab dia kata anak ni rezeki.

My sister sulong pun happy for me sebab dia dah 4 tahun kahwin pun masih usaha untuk dapat zuriat.

My dad macam biasa , tapi bagi dia its ok its alright. last2 nnti kena beranak lagi selagi ada rezeki . bagi dia at least 4 zuriat.

Tapi I masih x tenang until I kena brainwash dengan my lecturer. "kenapa awak nak sedih. awak tak kesian ke dengan baby dalam perut tuh. belum apa2 lagi awak dah putus asa. dalam perut lagi, mak dia dah xnak terima dia. anak ni rezeki. memang awak rasa macam susah nak handle but at the end awak boleh ! percayalah."

Dah kena brainwash, masa dalam kerete sambil drive....i fikir panjang. betul jugak. tak baik fikir2 susah padahal baby belum pun lg lahir. Orang lain usaha nak dapatkan zuriat. :'( Thanks madam sebab mencuci otak ini dengan statement yg logik akal and begitu positive. 



Ini bukan ujian, ini rezeki. Masa mengandung Adam n adik dia ni....rezeki masuk berpusu2. Rezeki anak2 kot. alhamdulillah. Banyak persediaan nak buat jugak ni dari segi safety untuk baby Adam yg nak belajar berjalan. and strategy nak berpantang .Time Adam haritu, hari ketujuh pantang dah makan Mc Donald pun. Kali ni nak pantang elok2. 
2 bulan lebih je lagi then pooofff !!

Dear baby...

mommy sorry. bukan taknak kamu cuma terkejut. plus masih biasakan diri jaga anak and sabar. takut baby long x cukup kasih sayang. macam mana nak sayang kamu lagi. but apa2 pun , masa ngandung kamu nih dah berapa ribu kali papa bawak mama makan  steak n makan sedap sbb nak bg kamu makan sedap. hewww . Mommy love u baby. Even kamu boy but jangan risau, mama akan beli baju baru jugak untuk kamu okay. tak aci aahhh kena pakai baju second hand baby long Adam je."




ESP Shaklee 
I sangat berterima kasih kat kawan I yang bg I cuba produk ni sebab dia geram tgk I komplen muka banyak minyak hari2. 

Entah la. Tak tahu nak hebahkan macam mana lagi pasal ESP shaklee ni sebab ESP Shaklee ni memang berkesan. ( lepas I makan, baru lah percaya) Ni bukan review sape2, ni memang dari I sendiri. ESP Shaklee ni minuman kesihatan. Tapi kebaikan dia terlalu banyak. Macam dari rambut banyak gugur, terus rambut takde gugur. Dari kulit muka berminyak, terus kulit jadi halus. Paling2 ketara, kulit kaki yang selalu kering dah macam lembab padahal takde masa sapu lotion. 

Nak beritahu panjang, memang banyak la positive psl ESP Shaklee ni sbb tu saya pun  minum. Itupun sebab ada orang kasi free untuk cuba. Lepas tu barulah percaya.


Pastu antara kebaikan ESP Shaklee ni...
- diet yang sihat
- berat badan ideal
- milkbooster (breastfeeding)
- tenaga berpanjangan
- rasa kenyang berpanjangan
- kecantikan 
- kulit cerah , gebu dan licin
- menguatkan rambut dan kuku. 
- menganjalkan payudara



Lagi satu, sana sini orang sebut dan beritahu kebaikan ESP Shaklee. MEMANG PON ! Orang yang breastfeed tapi kurang susu banyak dah tambah susu bergelen2 lepas minum ESP ni. I ngadu kat kawan, macam mana nak buat susu badan sikit. dia pun terus macam "wehhhhhhhh aku pun sama. memang setitik2 je susu aku sian kat baby sebab lapar. rasa sedih bg anak minum susu formula." Last2 dia kata susu dia banyak gila, siap wassap gambar dalam peti ais stock susu untuk anak dia. Penuh satu petis ais. memang takde space untuk isi bahan mentah ayam daging ke apa. haha

Lepas dia minum EPS Shaklee ni. T_T. 

Siapa nak kuruskan badan dan kenyang sentiasa. sila cuba.
siapa nak dapat kan kulit pink pink, sila cuba.
siapa yang takde duit pergi yun nam untuk lebatkan rambut, sila cuba.
Siapa yang nak tambah susu untuk anak...sila cuba .
Siapa nak awet muda..sila cuba.

Eh skang ada promotion, dapat free shaker , pillbox and diskaun RM35 ! Jimat !!



Siapa nak cuba dan bakal menggelupur lepas cuba ESP Shaklee ni sebab nampak kesan ketara..boleh call ...


Aida 0136376939






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...