Friday, April 14, 2017

Sedap Sangat !

Hi

Pernah tengok iklan Ayam Goreng McD tak yang bunyi kriukk kriuk crunch crunch tuu? Pastu tertelan air liur gulp gulp? Setiap kali. Yes sangat annoying bila teringin tapi takde depan mata oi. Cinta tak kesampaian. Selagi ada kemahuan disitu ada jalan. Jadi I pun start enjin kereta nak menjalankan kemahuan I di McD terdekat hahaa. Sebab teringin. Menggoda betul. 1 minute drive dari rumah je dah sampai McD nya pun, yadaaa yadddaa cawangan McD ada kat mana2 je pun. 


Jyeahh sexayyy, finally kami berjodoh. Pernah cuba Ayam Goreng McD yang versi dulu tak? Kalau dulu rangup, sekarang pun Ayam Goreng McD lagi extra rangup crunch crunch for both regular and spicy. Kali ni I order Ayam Goreng McD spicy dua ketul sebab I suka spicy punya. 


Em 3rd time repeat. Haritu I pergi McDonald’s sampai KL pun habis sold out. Memang menggila betul ayam goreng McDonald’s ni. Cari Seremban habis, then I pergi KL pun habis. Apakah ini. Susah betul ayam goreng sexy sangat ni. Semua orang berebut. Selalu orang nak makan something yang senang and not too heavy... boleh try Ayam Goreng McD. 



See la the crunchy. Ini baru luar, dalam belum tengok lagi tuu. Hati budi yang penting. tetiba haha. 



Ini hati budi Ayam Goreng McD is very juicy. Saja je zoom nak bagi korang leleh. Makan panas2. Sekarang ni kalau masuk McDonald’s, memang nampak atas meja rata2 order Ayam Goreng McD je. Fenomena betul. Dah la luaran handsome, dalaman pun handsome. Memang terpengaruh sangat tengok iklan Ayam Goreng McD . 




Kalau lunch time memang penuh la dengan pekerja office and budak2 sekolah. Semua nak makan benda yang mudah .








Eh mesti lah nak selfie dengan jodoh. beheee. 





Cuba lah! Sedappp, panasss panass , rangupp rangupp , dihidang segar segar lagi!

Ayam Goreng McD, rasa pedas yang bukan macam biasa!


Jom!







Wednesday, March 22, 2017

Jalan-Jalan Jepun

Hi

Dulu selalu classmate sebut2, sekali pergi Jepun , mesti nak pergi lagi punya. I was like aaaa aaaa jela sebab tak pernah pergi Jepun pun mehhh. Tapiiiii hari tuu i pergi Japan for the first time, like omaigod from the first day dah sangat suka . Serious i rasa kalau korang pergi pun akan suka. Kalau planning nak pergi Japan, boleh mula dengan Tokyo dulu. Banyak tempat best in Tokyo  !

Haritu pergi Shinjuku. Shinjuku, Japan ni kira major commercial and administrative centre, dan  the busiest railway station in the world. Memang tengok busy je bandar Shinjuku ni. Tokyo Metropolitan Government Building, the administration centre for the government of Tokyo. 

Satu benda i paling suka, senang sangat nak travel since public transportation dia sangat la bagus. Haritu i naik Toei transporation. Beli satu ticket Toei One-day pass j je harga 700 yen , dalam RM27 duit Malaysia je tapi ticket Toei One-day pass tu boleh guna sehari suntuk untuk Toei Subway, Toei Bus , Toei Streetcar ( Toden) dan Nippori Toneri Liner . Jimat . hehe

Beli Toei One-day pass kat ticket vending machine kat station. 







Ini dia. Jadi jom i share tempat2 menarik yang korang boleh jalan in Tokyo dengan ticket jimat pocket korang ni? wee wee 700 yen ajee lepas tu boleh jalan merata !




Ni antara tempat yang i visit hari tu. rindu nya lah. 



 * Shinjuku *

Memang i stay in Shinjuku masa hari pertama since Shinjuku is main commercial area kan. Kalau tengok dalam tv, bandar yang penuh building dengan lampu. Bandar yang hidup, itu lah Shinjuku. Kalau orang tanya recommendation, i akan sebut Shinjuku hehe. Kat sini nak makan ke , nak shopping ke memang best !

Shinjuku malam


Shinjuku pagi ! 





* Jizo Dori Shopping Street *

Jizo Dori shopping street ni macam tempat orang lama2. Kalau kat Shinjuku Tokyo is very very veryy busy and modern. So Jizo Dori Shopping street tempat yang tenang sikit. Jalan2 part pedalaman Tokyo. Tenang je rasa dan tak busy. Alaa macam tourist kalau datang negara kita, bukan KL je dia nak visiti kan...kawasan kampung2 pun suka nak tengok sebab culture kita berbeza. Its like experiencing new environment. 







Best jalan2 dalam Jizo Dori Shopping street ni . Macam rasa dua bandar Tokyo yang berbeza. Dalam Jizo Dori Shopping ni ada temple untuk visit. Syok jalan2 cuci mata hehe. 



Ada temple, singgah tengok. 




* Toden Arakawa Line * 

Pastu dah jalan2 Jizo Dori shopping street , boleh naik Toden Arakawa line untuk view kawasan perumahan pedalaman Tokyo pulak. Eh tadi kan ticket harga 700 yen, jalan la merata2 sampai puas nak risau apa . Bukan selalu dapat pergi Jepun jadi manfaat kan lah ticket tu. 

samseng. Masa pergi Jepun haritu, cuaca memang sejuk la. Menggigil jugak ah hehe. 



Toden Arakawa line. Pun guna Toei One-way ticket juga. 












* Roppongi Hills, Mori Arts Center *

Kat Roppongi Hills, Mori Arts Center ni untuk tengok Tokyo citi view and dalam tu ada display artwork2 dari designer. 









Lawa kan Tokyo tower . Clear sky. Tu tall building warna oren tu la Tokyo Tower. Kagum tengok bandar Tokyo, sangat luas. 









* Tokyo Tower *

Dah ada kat Tokyo ni takkan tak pergi Tokyo Tower kot. Sama la macam pergi KL tapi tak pergi KLCC hehe. So jom naik. Dari Tokyo Tower ni pun boleh view bandar Tokyo. 















* Tokyo Skytree *

Nak tengok view Tokyo malam2, jom Tokyo Skytree! Ada broadcasting, restaurant dalam Tokyo Skytree. 

Gallery komik2  .





Masa i kat Jepun tu, memang berjalan je sepanjang hari. Kat Jepun seriously sangat la senang nak pergi mana sebab public transportation dia superb dan meluas. Macam Toei transportation. Lepas tu free WIFI . cuma perlu download apps TRAVEL JAPAN WIFI je then dah boleh guna free wifi. 






Overall, i suka la Japan. Memang akan repeat walaupun xtahu bila. Rasa kalau korang pergi pun, akan jatuh cinta juga. 


Nak tengok ticket prices and subway line boleh tengok kat link ni











Friday, March 17, 2017

Buang Lemak dan Bentukkan Badan

Hi

Ugh. Dulu selalu dengar perempuan mengeluh sbb susah turun berat badan and still got fat here n there lepas bersalin. I ingat i selamanya kurus keding tapi na'ah la jyeahh angkuh. Sakit jiwa jugak nak dapat berat masa zaman before bersalin . Dulu 45kg , now 49kg..nak turun 4kg je pun susah tapi memang now suka makan pun hehhh. Main factor is bcz metabolic rate dah decline. Jadi segala lemak yang korang telan tu, dapat kad ic merah maustatin . 


Ni ah pemilik kad merah maustatin. 


Jadiii dengan itu, marilah cuba teknologi 2nd generation of Cryo-Lipolysis pulak. Sebab Cryo-Lipolysis ni bakar lemak and bentukkan badan skali ! Contoh, kalau pinggang korang jenis xde curvy, boleh la cuba ni ! Bagi curve body sekali okay. Pernah dengar tak Cryo-Lipolysis ? It is a combination of Zimmer Z Lipo and Z Wave. 


I buat treatment Cryo-Lipolysis kat The Life Clinic , Lot 6-2A , Jalan Batai , Damansara Heights , 50490 KL .

Benda pertama yang orang tanya...sakit tak Namee ? tak pun, treatment ni sesuai untuk orang yang jenis manja mengada2 nak lawa tapi xnak sakit eh macam2.  Boleh cuba treatment Cryo-Lipolysis ni since tak sakit dan tak menggunakan heat pun. Rasa macam kena cubit sikit je. 



Ini lah machine nya. 

Device Cryo-Lipolysis . Device suction cup ni la yang akan sedut lemak kita nanti . hewheww






tutup sikit nampak perut hehh. Ok cam i takde fat sangat cuma i request untuk curve kan lagi kat waist. Soalan kedua  yang paling orang suka tanya ...kesan seawal berapa lama ? Rata2 akan nampak beza ketara dalam masa 3-4 bulan. But ada je yang dalam 3 weeks nampak dah. Macam i pun result cepat, saja buang tebiat tengok cermin, nampak waist lagi kecik. hihi


Ni masa proses pasang device suction cup.


Tapi suction device tu bukan letak direct kat skin. Akan alas dengan one layer gel sejuk . Jangan risau rosak kulit ke apa okay. No worries . Mula2 sedut tu rasa la macam kena cubit sikit tapi lama2 dah tak rasa apa dah. Tapi tak sakit pun hewhewww. Ni treatment sesuai untuk gadis manja takut sakit. 


Lepas Cryo-Lipolysis , proceed dengan Z WavePro Treatment ! Proses ni untuk pecahkan fats pulak. 

Ni dia..mesin untuk pecah2 kan lemak. Mesin ni akan diletak kat area proses Cryo-Lipolysis tadi tu. Z WavePro Treatment ni actually proses impak pada tisu2 collagen, dan the skin connective tissue and melancarkan perjalanan darah. Proses ni akan menggalakkan pembentukan collagen , nanti akan rasa skin yang lembik2 tu extra firm. Ramai je yang kurus pun tapi ada lembik2 sikit tu kan boleh try. 

Z WavePro Treatment ni focus on ...
- perbaiki texture skin
- improve skin firmness
- menggalakkan pembentukan collagen
- improve skin elasticity

Kalau nak try buat, try dua dua Cryo-Lipolysis and Z WavePro Treatment sekali sebab kesan lebih mendadak. Boleh cuba once a week. Haritu i buat sekali kat pinggang, kurang 1 inche dah. Jadi pinggang lebih curvy. 

Yang i paling suka pasal Cryo-Lipolysis and  Z WavePro Treatment ni sebab dia cold therapy. Tak suka heat therapy. Cold therapy ni sangat famous now !


The Life Clinic , Lot 6-2A , Jalan Batai , Damansara Heights , 50490 KL .


Toodles :)










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...