Saturday, January 31, 2015

Napkin

Hi

Macam mana la tak meroyan masa mula2 dapat tahu pregnant lagi dalam masa yang terdekat lepas bersalin Adam. Paling yang i risau, macam mana lah kalau sorang nangis, lagi sorang pun nangis. Pastu sorang nak dukung, at the same time lagi sorang pun Mesti haru biru hijau purple kelabu hitam kuning. Macam mana la orang yang kahwin banyak. eh tetiba. kekekke.


 Pastu teringat sorang kawan dulu ada 10 boyfriend dalam satu masa macam mana la dia duk sayang2 semua. eh tetiba lagi. Jauh iols fikir sampai benda yang tak terbabit termasuk sekali. kekee. Macam mana nak bahagi kan masa dan kasih sayang. Boleh ke i nak sayang sekaligus. Masa pregnant Noah ni, asyik lah susah hati. Pastu fikir Adam boleh tak sayang adik dia. Main2 tak dengan adik. 


Mesti rasa serba salah kan kalau dua orang sekali nak dukung tapi i mampu nak dukung sorang je. . Yang lagi sorang mesti rasa tersisih. Aihh banyak fikir sangat rasa macam nk tampar diri sendiri. Padahal rezeki tau anak ni cumanya sebab terlalu rapat sebab tu iols susah hati. Tapi apa2 pun kena hadapi ! Kena biasakan Adam dengan Noah . Yang penting Adam kena biasakan dengar Noah nangis sebab Adam ni cepat stress kalau orang bising. Dia bising takpe. T_T hehh.

Haritu saja je test market, nak tengok macam mana respond Adam ,. 

Adam ni gila napkin je, duk la belek napkin adik dia. Tapi beli napkin adik dia corak lain. Adam punya haritu corak mickey mouse tu. Noah punya corak tapak kaki..nampak macam bentuk mickey mouse..

eh ni bukan corak napkin aku yang mengiurkan tuh.. 




Pastu Adam sedar yang napkin Noah tu bkan corak napkin yang dia gilakan selama ni...terus dia tak bernafsu. suruh sayang Noah tapi tak mau. Jual mahal. 

Ok takpe. Adam sombong taknak membelai adik Noah kannn.

Satu benda je yang Adam gila penuh nafsu hahaa, corak napkin mickey mouse dia tu la. Pastu i saja tukar bedung Noah dengan napkin Adam. Dengan harapan ingin menggoda Adam supaya membelai Noah.




bahan ujikaji telah disiapkan...

Adam nampak je terus lari kat Noah...hahaa. tapi dia macam pelik ah kenapa napkin dia ni berbentuk begini. 
ok meraba dulu untuk pastikan corak yang digilai selama ini

 sah memang corak napkin yang digilai!

 lepas tu Adam pun bertenggek sebelah Noah.





kerana napkin....sanggup buat apa saja...




   

Bengkung untuk bersalin czer

Haaa haritu ramai kan tanya bengkung apa i pakai masa bersalin czer haritu. Ingat bersalin czer xde bengkung khas ke..eh adaaa.


Bila bersalin ceaser ni, otot2 rahim memang akan sakit lah. Nak jalan tu rasa perit sebab bila dah mengandung dah beranak rahim n perut kan melendur.  Luka bedah dalaman tu yg buat sakit bila nak jalan tu. Sebab tu jadinya jalan membongkok2 untuk elak sakit. Ada hospital jenis tak supply pun bengkung khas untuk czer ni. I nasib baik sebab hospital memang awal2 dah bagi bengkung khas czer.

Ini dia penyelamat. Ramai kata bersalin czer nanti perut buncit sebab tak dapat bengkung dan bertunku kat perut time pantang. Zaman udah modern, sekarang czer pun ada bengkung khas. 

Bengkung ni bantu kempiskan perut and yang paling utama support rahim kita . Memang membantu banyak lah bengkung khas czer ni nak nak masa awal lepas pembedahan tu. Bila nak jalan sakit , tapi bila pakai bengkung ni memang kurang sakit.




Seriously sangatt sangattt membantu bagi yang bersalin czer. PErut pun cukup habis pantang memang dah tak bucnit. Rahim pun kecut leper kembali and dah masuk dalam ruang asal balik. Ni memang tas nasihat doctor ye saya pakai bengkung czer ni. Lagipun untuk kurangkan sakit belakang.

"Amalan memakai bengkung selepas bersalin pembedahan 
(cesarean) tidak dicegah" 
Dr Hamid Arshad (Pakar Sakit Puan)

Kalau nak beli, boleh beli dari ..

wassup/telegram : 0148371485
Facebook : Bengkung Modern Ceaserean


                                              


Friday, January 30, 2015

Ganjaran Untuk Semua !

Hi

2,100,100. Mari nak sebut seketul seketul digit tu....Dua juta satu ratus ribu pengguna sejak pelancaran bulan Februari 2014, I antara yang lambat dapat tahu pasal  GALAXY Life app ni. Gila ketinggalan zaman . T_T . Total pengguna 2,100,100 tu adalah dari bulan Februari 2014 ?. Sekarang dah masuk 2015 pun, dah berapa juta pulak pengguna dah download GALAXY Life app ni sampai hari ni. hewheww. Eh download free je dari PlayStore siapa tak mahu hewhewww. Typical human download free eh mesti lah nak. 

Setelah digodek2 walaupun I sangat lah terlewat tahu cool app camnih, asyik lah ketagih. T_T Hari2 capai smartphone mesti buka app GALAXY Life ni . herghh. Why u did this to me wahai GALAXY Life. Bagi yang belum tahu lol lambat nya korang lagi lambat dari I kekkekek , GALAXY Life app ni is aplikasi yang offer deal best. Dari restoran sedap2, hotel2 ke, spa ke, shopping voucher2 syok , ticket wayang segala boleh cari kat sini. Siap ada ticket wayang free..redeem untuk 2 orang begitu sahaja wah wah. 

Ni antara yang I sempat redeem haritu hewwwheww.

 Voucher RM50 untuk tenangkan diri di Embun Day Spa hewhew. 

 Deal beli Dominos pizza New Incredible Meal 1 , dapat beli chocolate lava cake dengan RM1 je weyhh. Harga asal chocolate lava cake tu RM9.80 . See betapa penjimatan kat situ. mehee


 Sempat merasa ice-cream Haagen-Dazs for free untuk saat2 Jumaat terakhir di tahun 2014. Sekarang dah masuk tahun 2015, deal ice-cream free dah berlalu. hewhew. So lain kali sila cepat ye..


TAKEN 3 movie tickets untuk 2 person. Bukan selalu dapat free ticket camnih. heheee. tu la I kata, kena cepat kan dah terlepas.

Siap ada free underarm wax. FREE ok, worth RM49 . Kalau kita belum tentu nak pergi wax, kalau free terus berpusu. hehee

Lagi scroll down lagi lah berbunga2 hati. Banyak sangat deal best2 weyhh !! Ni dia haa app Samsung GALAXY Life khas untuk pengguna Samsung hewhew. Memang best sangat initiative Samsung GALAXY Life ni yang jaga pengguna Galaxy..best2 belaka ganjarannya.

Paling best deal terbaru Samsung GALAXY Life ialah 3 taxi rides FREE worth RM20 untuk setiap kali perjalanan. Terima kasih Easy Taxi and Samsung GALAXY Life app! Haa..kalau nak sila cepat ok, deal ni sampai 31st Januari 2015 ye.

See, macam macam ? Macam mana I tak ketagih untuk terus godek. T_T . Boleh download dari Playstore , search GALAXY Life ! Sila menggila.Hari2 mesti ada deal baru. Pengguna-pengguna Galaxy cepat2 la download sebab Samsung GALAXY Life app ni memang dibina oleh Samsung untuk menghargai customer-customer mereka yang banyak memberi sokongan.

Untuk maklumat lanjut bolehlah layari http://www.facebook.com/samsungmobilemalaysia atau ikut je hashtag #mygalaxylife.


*Brought to you by Samsung Malaysia Electronics







Miliki Kecerahan Pada Miss V Dengan Rumusan Susu Semulajadi !

Hi


Perempuan. Memang lumrah manusia. Benda luaran je yang semangat nak rapi. 
Muka sebenar iras hantu kak limah, takpe. Kita cover saja dengan makeup. Bibir yang pale boleh calit lipstick, pipi yang suram boleh tepek blusher, lingkaran gelap boleh sorok pakai dengan concealer. Then wallah dari pucat terus berseri2.

Yang mana gempal nak nampak kurus dengan pakaian pun dah senang . Sebab ada teknik2 nampak kurus atau nak nampak gemuk. Pakai bunga corak besar2 untuk nampak gemuk, dan pakai baju corak2 kecil untuk nampak kurus. Ewah.Pakai baju corak jalur melintang untuk nampak berisi , pakai baju corak jalur menegak untuk nampak kurus. Ewah.

Rambut yang tipis boleh volumize guna hari curler untuk nampak tebal. Ewah.Nampak je tebal padahal hanyalah teknik volumize. Mata yang kecik, dengan teknik eyeliner boleh nampak besar. See, betapa banyak teknik2 untuk advance kan kecantikan luaran. "LUARAN" ye . hewhew. Kalau bab luaran , ramai yang semangat sebab orang luar nampak ewah ewah boleh tunjuk2. Hanya perlu google , berderet tersenarai tutorial. Heheww

Tapi bab yang tersorok siapa yang peduli ? Bahagian V, aihhh malu kitewww. Nak google apatah lagi. hewhew. Dengan mak dan family je yang kita kurang segan untuk bertanya.  hewhew . Macam mana nak jaga bahagian 'V' ? 'Jaga' tu jaga macam mana ? Curah2 dengan air je ke ? Luls

Camnih. Kalau nak bahagian V tu terjaga gebu dan kulit terpelihara, sila lah guna pencuci V yang berunsurkan susu. Alaahh konsep dia macam mandi susu dalam bath tub untuk putihkan kulit tu. Macam tu juga lah untuk miss V . Susu. 


Macam Lactacyd White Intimate ini. Dalam susu ada Lactic Acid and Lactoserum. Lactic Acid ni lah yang seimbang kan pH miss V nanti. Bukan boleh sesuka hati guna sabun buku apa lagi sabun basuh baju ekkekeke. Lactoserum pulak bantu miss V untuk tambah Asid Laktik whenever perlu. Sebab tu la perlu jaga miss V dengan produk unsur susu.



Siapa yang gerun nak wax dan kerap kali shave...memang miss V berpotensi untuk gelap.Kalau nak cerahkan miss V, boleh cuba ni. Dalam masa 4 weeks, akan lebih cerah. Lagi guna lama , lagi cerah. 

Lactacyd Revitalize

Kalau nak untuk firming hewhew boleh cuba botol kuning Lactacyd Revitalize. Yang jenis Lactacyd Revitalize ni ada tambahan Vitamin E and collagen untuk firming dan buat kulit miss V lembut. See untuk miss V pun ada unsur collagen dah sebab miss V pun perlu dijaga macam mana kita jaga kulit luaran . Ingat miss V tak perlukan collagen keee ? 

Nak nak bagi yang dah kahwin , boleh cuba Lactacyd Revitalize ni. Tapi sekarang ada great deal. Kalau beli Lactacyd Intimate Whitening 150ml (botol biru ) , bakal dapat free Lactacyd Revitalize 60ml . hewhew

Sila la jaga bahagian yang tersorok, tersembunyi, terkepam tu macam mana anda jaga penampilan anda juga ok. Eh kalau dah kahwin lagi lah kena jaga. T_T kecantikan adalah kebersihan adalah kecantikan.




Eh lepas lawat tandas, tak lap ke ?? Jangan lupa standby ini dalam handbag masing2 ok ! Boleh dibeli di Watson seluruh Malaysia. 

Tak bersih. Tak cantik.

Kalau uols berminat nak try out, bolehlah layari http://bit.ly/1BaimjL untuk dapatkan pek percubaan Lactacyd Revitalize 60ml bernilai RM9.90 secara percuma dengan pembelian Lactacyd White Intimate 150ml bernilai RM17.90 di Watsons seluruh Malaysia okay!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...