Thursday, April 17, 2014

Husband & Wife : Penat dan Buang Masa

Hi

Cemburu. T_T

Last week dapat satu email pasal cemburu. Cemburu ni banyak jenis. Ada yang cemburu yang relevan and ada cemburu yang sia-sia. Serious, cemburu ni memenatkan. Saya pun pernah ada perasaan cemburu kat partner. Macam saya tak pernah bersalam tangan dengan lelaki lain. Pegang laki lain, kongsi air minuman ke, tangkap gambar laga2 bahu ke memang tak pernah. Sebab tahu Isham cemburu tapi kalau dia tak cemburu pun saya memang tak terdedah dengan benda begitu.Tapi kalau kat tempat kerja husband, pompuan hulur tangan ? 

Cemburu memang penat tapi ada yang worth sebab itu tanda kita sayang. Tapi ada juga cemburu yang sia-sia dan memenatkan . Ada 2 cemburu yang sia sia kan kehidupan . Pendek kata buang masa.

Cemburu dengan masa silam pasangan
Masa silam is masa silam. I bet semua orang atau kebanyakannya memang ada beberapa kali putus cinta sebelum kahwin. Betul tak ? Masa bercinta of course la bermain cinta, sweet sweet tapi bila putus semuanya phoff lesap macam tu je. Lama2 memang hilang rasa sayang terus.Then bila bercinta dengan orang baru, perkara sama juga berlaku .Berkasih-kasih. Putus hilang sayang. and benda yang sama berlaku dengan orang baru.

So kalau suami/isteri kita sebelum kahwin dah couple dengan 10 orang..larat ke nak cemburu dengan 10 orang masa silam tu ? T_T  . Saya bukan la orang pertama buat suami saya ,ada la beberapa gadis yang dia syok sangat dulu tapi saya tak cemburu sebab tahu tu kisah silam.  Walaupun isham ni lelaki pertama and the only lelaki dalam hidup saya...sounds macam tak aci kan . bahaa.

For me, selagi partner tak contact balik dengan kisah silam dia tu..no need to cemburu. Sebab tu kisah silam dia.Kalau partner gatai nak contact tanya2 khabar dengan gaya menggedik main tarik2 tali balik..hah itu ye boleh keluarkan perkakas senduk. Chopstick pun keluarkan, kalau takde, pergi beli.Cucuk mata partner. behee


Cemburu dengan artis
Banyak sangat artis kat tv or personality kat tv. Yang masuk tv pulak semua makeup and nampak very fine je kat tv. Kita yang depan mata ni pucat tanpa secalit makeup.Rambut pun kejung je lepas mandi tunggu kering sendiri. Yang dalam tv,rambut blow and set. Beza ya hasilnya rambut yang dikeringkan dengan cara blow and dengan cara biar kering sendiri.Rambut kalau keringkan dengan hair dryer, rambut akan lebih berbentuk and flowy.Sebab saya dah cuba. ekekke

Banyak sangat yang lawa and yang kacak dalam tv. Kalau nak jealous pun tak larat nak jealous. Contoh, my husband pernah cakap  Claudia Schiffer tu lawa. Kalau saya cemburu, dah lama dah pergi jumpa bomoh hantar santau kat Claudia Schiffer tuh. Tengah sedap2 catwalk atas stage Claudia Schiffer tu tetiba herot2 muka sebab santau dah delivered ! dengan resit tracking number sekali sampai.ekekke


ni Claudia Schiffer ..supermodel tekenal. Kalau nak compare dengan saya,,saya ni apa ?

Kalau nak cemburu, memang nak naik angin je.Tapi kalau dengan artis takyah cemburu.Tahu kenapa ? Sebab bukan artis tu syok kat dia pun .and dia boleh dapat ke artis tuh.T_T hihiih. suami saya takde Ferrari tapi Claudia Schiffer pun kaya gila..Ferrari pun dia tak heran. Tapi kalau minat tahap menggedik tuh   ,boleh keluarkan senduk. Kalau minat takat kata lawa tu..takyah la cemburu.Penat.T_T 

Kadang2 mai jugak rasa cemburu tu,tapi selalu saya lupa2 kan je sebab nanti tak boleh buat kerja lain duk memikir. Bila cemburu, saya lawa kan diri saya. Naikkan keyakinan diri. Pastu dah tak cemburu.behee. Kadang2 tetiba rasa down and rasa diri hodoh la apa la...tahu2 esok tu PMS. Biasa la perempuan. behee

Eh tapi kalau masuk suratkhabar Claudia Schiffer tetiba herot2 atas stage macam kena santau tu..bukan kerja saya tu. Bini orang lain la tu cemburu. behee


Toodles

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Perla Chocolate Milk : Serbuk Mutiara

Hari tu nampak Fynn Jamal cuba produk ni ,katanya berkesan n nampak kesan.So saya pun sibuk cuba. 




Nak putihkan kulit ni banyak cara.Samada cara suntikan , telan pil atau bleach kulit. Cucuk and bleach tu, dua dua  cara yang menyakitkan. Sape berani , boleh cuba. Kalau tak berani,kita tahap telan2 pil jela. Telan pil pun ada yang rasa leceh sebab kadang2 lupa and pil kecantikan kadang2 punya lah gedabak nak telan. Berapa gelen minum air pun, tak tertelan lagi.

Pandai siapa yang buat produk kecantikan berunsur liquid ni. Lagi best dengan flavour yang sedap.Susah nak telan pil gedabak ? Saya lah tu. So saya skang prefer produk yang berunsur air. Air berperisa. behehe. Kalau tengok saya depan, muka saya agak dull and gelap.Tapi dada and lengan lebih cerah. Entah kenapa. Orang kata kalau pemakanan dalam perut tak jaga, muka akan dull. 

Saja nak cuba juga. Hot chocolate. Kadang2 buat ice blended chocolate juga guna Perla  Chocolate Milk ni.  Kandungan serbuk mutiara sangat tinggi. Serbuk mutiara ni adalah rahsia kecantikan maharani cina zaman dolu dolu.


Seronok buat ice blended. behehh

Basically product ni untuk pemutihan ! Siapa berminat untuk cuba boleh usha 


10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


Monday, April 14, 2014

Husband & Wife : Career

Hi

Tak tau lah salah ke tak di sisi undang2 , mengadu pasal boss kat blog. T_T

Dalam hidup, banyak benda kita tak jangka. Sama la juga bila saya dapat pekerjaan baru ni. Tak jangka. Dah 3 bulan lebih dah dengan career baru ni. Sangat busy since dapat offer kerja baru ni. Tak plan pun nak apply kerja ni tapi dah rezeki.Alhamdulillah saya terima . Bukan senang nak dapat kerja sekarang ni. Cuma sangat busy. Sebab tu lama tak update blog. Dulu before join career ni, banyak juga time.At least a week boleh la 2-3 times update blog. Sekarang terkejar2 sangat hoihh.

Baru nak buka laptop, nak cuba update blog...boss mesti bising2 marah2 .Kalut sangat boss tuh ! So far best career baru ni. Tapi hectic gila. Terkejar2 sikit . Bukan sikit , sangat terkejar2 sebenoranya. Tak boleh malas2. Belum habis satu kerja,dah boss kasi kerja baru. Tak boleh nak rehat sikit. Sebab nak kejar dateline. Dateline ya bukan sehari dua tapi immediate submission.Kalah kerja kat firm architect lah camni. T_T 

Dapat pulak boss yang tegas. Tegas tahap tegas maximum la. Tak boleh silap buat kerja, dia mengamuk terus. Sampai dapat yang macam dia nak baru dia happy. Selagi tak okay, saya kena usaha la sampai dia puas hati and happy. 

Dapat pulak boss yang cerewet. Salah buat air minuman pun, dia amuk terus. Kalau air minum dia tak cukup warm macam yang dia suka, terus mengamuk. PErnah sekali dia tendang juga. sobs T_T .Boleh buat report ke perangai boss camni ?Nak report kat jabatan mana ?Sebab ini dikira aniaya ni !

Dapat pulak boss yang jenis semua benda nak on time.Tak boleh lewat sikit, confirm kena marah. Tapi takpela, bagus la punctual. Baru la kita dapat buktikan ni bukan janji melayu. Boss pun melayu,muka jemacam cina.Tapi nak on time, wah bukan main ! sob T_T

Selalu jugak OT. Sampai pukul 3 pagi pun boss cari lagi. Husband pun marah jugak kat boss  tu cuma dia tak masuk campur sebab ni urusan boss and pekerja. Dalam hati sabar je dengan boss. Sabar dapat pahala. Tak boleh resign sebab dah sign contract . 

Serba salah pulak mengadu perangai boss kat sini.Agak2 boss terbaca ke blog ni.Tak kot,blog ni bukan famous pun.Kalau dia baca habis lah ! Mengadu kat blog pasal boss is very unprofessional tapi dengan korang jela saya boleh mengadu. Kalau boss terbaca ni agak2 kena buang kerja ke ? hoihh :O


-

-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-


Boss bengis

Pekerjaan : Mommy to Adam
Gaji bersih : Kasih sayang .
KWSP :  Simpanan kasih sayang untuk masa tua.
Income tax : Potongan waktu tidur


Boss dah amuk. bye.


T_T

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Review : Tips Kurus Lepas Bersalin

Hehe, bila badan dah naik kena diet kan ? Tapi bila diet , rasa lapor pulak kan ? Selalu salahkan hantu raya pulak. Kata eh mungkin ada hantu raya ni sebab tu haku kuat makan. Padahal memang diri sendiri kuat makan tak kenyang2 pun. Hantu raya pula difitnah. Serious, masa pregnant and lepas bersalin..saya memang kuat makan gila.Terbawak2 perangai mengidam tu sampai lepas bersalin. Padahal memang jenis kuat makan hobi mengunyah.

Tak sedar badan gendut.So trick baru yang saya cuba untuk kuruskan badan. Saya makan ini ! Bila saya lapar macam hantu raya nak merasuk tu saya minum ni !


Cillia ni macam nestum ! Minuman kesihatan dalam bentuk nestum. Saya akan minum pagi lepas gosok gigi tu terus minum.Sebab bila minum ni saya kenyang.Tak rasa lapar. Selalu breakfast makan roti  6 keping pun tak kenyang2.Pergi dapur belek2 biskut pulak,coklat pulak, roti second round pulak.

So lepas dah start minum Cillia ni, dah tak kena rasuk hantu raya aaa. Pastu timbang, berat memang turun. Sebab dah kurang makan makanan lain. Setiap kali lapar saya minum nestum Cillia ni dulu. Then bila nak makan benda lain, at least terkawal sebab perut dah alas dengan Cillia. Tak macam kena rasuk.

Tu salah satu tips saya kawal makan. Memang tak sedar badan naik mendadak lepas 
bersalin.Sebab habit makan tu susah nak henti. T_T . Produk ni under produk Fellina beauty tak silap saya.Minuman  kesihatan yang untuk kecantikan jugak. Untuk tegangkan kulit, bagi tenaga etc.Tapi saya aim untuk kurus. behee.Minum sebab dia sekat diri kita dari menggelupur lapar.

Saya dapat dari kakak kat blog ni...




10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...