Thursday, January 12, 2017

Musim Perayaan Lagi yahoo !

Hi 

Alaahaii kejap je dah masuk bulan January . Dah nak dekat chinese New Year. Tahun ni tahun ayam jantan kan. Bila time time ada musim perayaan ni lah, iols histeria jugekkk menyibuk nak shopping time SALE musim Chinese New Year ! Tak kira la sambut ke tak, yang penting time festive season ada banyak harga runtuh macam website http://www.nile.com.my .


Ayam ialah kesepuluh dalam zodiak Cina. Setiap tahun adalah berkaitan dengan tanda haiwan mengikut kitaran 12 tahun. Tahun Ayam termasuk 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, dan 2029. 

Sempena menyambut tahun ayam jantan ni, .. dengan murah hati http://www.nile.com.my nya menawarkan FREE DELIVERY dari 26.12.2016 - 10.02.20017 . Time ni la nak shopping banyak2 since FREE DELIVERY untuk seluruh kawasan semenanjung ni huihhh  with minimum purchase RM48 . Megasales sedang berlangsung dari 11.01.2017 - 24.01.2017 . 


CNY2017 Sales price: RM16.90 
Date: 16/01/2017 
Time Start: 2.00pm 
Time End: When limited quantity sold out
 Limited Quantity: 240 units only




CNY2017 Sales price: RM15.90 
Date: 16/01/2017 
Time Start: 4.00pm 
Time End: When limited quantity sold out 
Limited Quantity: 160 units only




CNY2017 Sales price: RM13.50 
Date: 17/01/2017 
Time Start: 12.00pm 
Time End: When limited quantity sold out 
Limited Quantity: 360 units only




 CNY2017 Sales price: RM23.90 
Date: 17/01/2017 
Time Start: 4.00pm 
Time End: When limited quantity sold out 
Limited Quantity: 190 units only





CNY2017 Sales price: RM22.90 
Date: 18/01/2017 
Time Start: 12.00pm 
Time End: When limited quantity sold out 
Limited Quantity: 300 units only






CNY2017 Sales price: RM19.90 
Date: 19/01/2017 
Time Start: 12.00pm 
Time End: When limited quantity sold out 
Limited Quantity: 200 units only






CNY2017 Sales price: RM21.90 
Date: 20/01/2017 
Time Start: 2.00pm 
Time End: When limited quantity sold out 
Limited Quantity: 250 units only





 CNY2017 Sales price: RM17.90 
Date: 23/01/2017 
Time Start: 2.00pm 
Time End: When limited quantity sold out 
Limited Quantity: 350 units only






CNY2017 Sales price: RM29.90 
Date: 23/01/2017 
Time Start: 4.00pm 
Time End: When limited quantity sold out 
Limited Quantity: 450 units only






CNY2017 Sales price: RM24.90 
Date: 24/01/2017 
Time Start: 12.00pm
 Time End: When limited quantity sold out 
Limited Quantity: 96 units only





CNY2017 Sales price: RM23.90 
Date: 24/01/2017 
Time Start: 2.00pm 
Time End: When limited quantity sold out 
Limited Quantity: 169 units only

Cepat2 tick calendar kalau nak dapat semua item ! Ni few hours launch japgi licin dah ni. 

Item2 yang sale up to 90% semua ada kat sini




Happy Chinese New Year and GONG XI FA CAI.





Friday, January 6, 2017

Tips Ajar Anak Gosok Gigi

Hi

Ramai yang tak sedar tentang penjagaan gigi. Dulu kakak i nyaris2 nak hilang nyawa disebabkan oleh bakteria dari gigi dia yang rosak. Ada juga parents kurang aware tentang kepentingan jaga oral dari seawal usia 6 bulan. Since we pernah ada bad history in the family , I mula penjagaan oral dari Adam and Noah dari 2 bulan lagi tapi i lap guna kain and air je dulu. Tapi mula 6 bulan i dah mula guna toothpaste since dah mula tumbuh gigi walaupun tak penuh hehe. Plus umur 6 bulan dah mula makan solid food , memang dah perlu extra pembersihan oral.



Dah makan makanan macam2. 



Actually kena mula dari awal usia 6 bulan dah tapi ramai yang masih belum start gosok gigi anak dari awal usia 6 bulan. Ada je jual toothpaste untuk baby umur 6 bulan cuma kena pilih brand. Kalau cari produk yang FREE from Gluten , Parabens , Aromatic Allergens , 
SLES , Soap and Colorants , korang boleh try brand SensiTeeth Kids . Ada produk untuk seawal umur 6 bulan. 


Yang i suka brand SensiTeeth Kids ni, dia ada produk yang berbeza ikut kesesuaian umur budak. Selalu i tengok toothpaste for toddlers ada satu jenis je. Tapi SensiTeeth Kids ni ada jenis2 ikut peringkat umur. Sangat bagus !


Apa yang i suka pasal SensiTeeth Kids ni is dia mengandungi calcium - fluoride formulation untuk double protection. Kandungan SensiTeeth Kids clinically proven untuk mengelakkan tooth decay and kuatkan enamel. 


1. Calcium-Fluoride formulation for double protection. This ingredient is clinically proven untuk mengelakan pereputan gigi dan menguatkan enamel . 

+ Calcium 85% 
+ Fluoride binding 37.5% 
- Caries development 24% 
2. EU tested for superior safety 
3. FREE from Gluten , Parabens , Aromatic Allergens , SLES ,Soap Colorants . 





SensiTeeth First Teething , 6 months above without fluoride.


Umur 6 bulan kan dah mula makan solid food, so memang dah perlu untuk bayi umur 6 bulan mula guna toothpaste. Yang jenis atas ni is FLUORIDE and CALCIUM FREE sebab di usia 6 bulan ni masih belum sesuai untuk gunakan kandungan fluoride. SensiTeeth First Teething ni ada Xylitol 8% and stevia. Selamat kalau tertelan pun hehee.



I dulu beli berus gigi jenis ni masa anak i umur 6 bulan. Letak toothpaste SensiTeeth tu kat berus and gosok. hehe. Plus its a blueberry flavour. Baby mesti suka punya !










SensiTeeth Tooth Paste 50ml , Fluoride 500 ppm :  For 3 years above 
See, kan dah mention before yang SensiTeeth ni ada beberapa jenis untuk ikut kesesuaian umur. Yang jenis ni untuk umur 3 tahun ke atas dan ada kandungan fluoride 500ppm. Di usia 3 tahun dan ke atas dah perlu ada fluoride. Tapi kuantiti fluoride masih minimal dan sesuai untuk umur diorang. 


- perlindungan dari karies. 
- menguatkan enamel 
- membersihkan oral dengan kandungan active yang sederhana. so tak bahaya for kids. 
- blueberry flavour









SensiTeeth Kids Tooth Paste 50ml , Fluoride 1000 ppm.  : For 6 years above  


Untuk jenis ni ada extra fluoride. Lagi la di usia 6 tahun ke atas ni anak korang makan2 makanan macam2. Manis manis semua. Mengandungi kandungan Flouride 1000ppm dan  calcium bagi mencegah dari berlakunya karies gigi.








SensiTeeth Epismalto , natural enameling 1450 ppm 
Khas untuk kanak2 yang mempunyai masalah kaviti atau karies. Jenis ni mengandungi Fluoride 1450 ppm dan calcium yang berfungsi untuk kuatkan gigi susu diorang.








SensiTeeth Kids Mouthwash 250ml 
Comel . Ingat dewasa je ke ada mouthwash ni. Budak pun ada dah. Sebab tu i suka brand SensiTeeth ni since all product designed mengikut kesesuaian umur kanak2. So x payah risau kalau bahaya atau tak. Yang ni boleh digunakan dari usia 3 tahun. Kalau umur 3 tahun, kumur dengan setengah cawan saja. Kalau 6 tahun kumur dengan secawan. Mengandungi 1000ppm Florida dan calcium.




Noah dah pandai gosok gigi sendiri. Lagi2 rasa SensiTeeth ni blueberry memang hari2 la excited nak gosok gigi. Setiap hari gosok gigi 2-3 kali. Pagi selepas bangun dan malam sebelum tidur. For Noah since he is less than 2 years old i guna yang SensiTeeth First Teething ! Tak pernah malas gosok gigi since i guna SensiTeeth For Kids ni.
















My tips 
- dari usia baby lagi korang gosok gigi depan diorang so that diorang belajar dari melihat. Sebab budak belajar dari melihat. Bila melihat nanti dia nak cubaa. 

- Make it as a routine. Pagi dan malam setiap hari , jangan skip. So that diorang faham itu routine keperluan. Macam mandi , kan hari2 kena mandi so diorang memang kena mandi. hehee 

- Pilih toothpaste yang berperisa so that dia tahu memberus gigi is something yang yang best dan sedap hehe. Bukan rasa ubat. Thank God SensiTeeth ni rasa blueberry. Anak korang confirm suka ! 

- Beli berus gigi yang comel2. nanti tiap kali nak berus gigi mesti excited. 

- gosok gigi sama2 terutama before go to bed. Make it as a fun routine. 

hehee, i cuba cara tu dari Adam sampai Noah. Setakat ni tak pernah skip berus gigi atau malas. 
Tapi thanks to SensiTeeth juga ! Plus rasa blurberry tu, anak i memang suka. All SensiTeeth products are FREE from Gluten , Parabens , Aromatic Allergens , SLES , Soap and Colorants .So tak payah risau bahaya ke apa. 

Products SensiTeeth ni boleh dibeli di Guardian, Guardian E-store atau farmasi-farmasi yang terpilih. Boleh tengok2 kat page facebook diorang juga. 








Tuesday, January 3, 2017

Bahagian Paling Mahal !

Hi

Dalam2 banyak bahagian badan, Paling semangat nak nampak muka dan berpakaian cantik sepadan. Paling ambik masa untuk mix and match. Tudung nak padan dengan baju, handbag nak padan dengan kasut. Kalau makeup warna lipstick nak kena padan dengan eyeshadow dan mood . Sekecil2 bahagian daerah wajah semua nak teliti. Dari lukis kening , eyeliner , mascara, tepek foundation, eyeshadow, blusher...apa lagi ? Cuba sebut. 

Tapi dah cantik2 berseri berpakaian kemas cantik warna matching tu....miss V jaga juga ke tidak ? Bahagian paling tersorok dan topik paling malu untuk dibualkan secara terbuka. aishh. Paling2 berani tanya pun pada mak hehhh.  Kalau tak reti makeup, boleh tengok youtube je. Jutaan  video tutorial tersedia. Tapi kalau bab miss V bahagian terpaling mahal , tahu tak caranya nak jaga miss V kita?

Nah guna ni ! Dari zaman remaja lagi i dah berjinak2 dengan Lactacyd feminine wash ni. 


Pencuci miss V yang paling lemah lembut untuk penjagaan miss V. Bahagian miss V tak boleh guna sabun sembarangan sebab pH bahagian miss V lain tahu tak adik2 dan kakak2 sekalian. Kalau tak jaga , nanti mula lah gatal dan jangkitan. Lactacyd ni berunsurkan milk essence ( susu ) . Dalam susu ada lactoserum dan lactic acid yang memang naturally ada pada bahagian miss V kita. Pastu milk essence ni membantu mencerahkan bahagian miss V kita . Macam mandi susu lerr, miss V pun nak jugekk.


Setiap wanita ada keperluan yang berbeza untuk miss V. Sebab Lactacyd datang dalam banyak jenis. Kena pilih ikut kesesuaian lifestyle korang. Patutla Lactacyd ni jenama no 1 feminine wash kat Malaysia . Kalau tengok kat pharmacy, jenama Lactacyd yang paling berderet sekali kat rak kedai. Banyak jenis untuk dipilih. 


White Intimate – For the Stylish 
Benefit: fairer skin within 4 weeks

Revitalizing – For the Cheerful and busy women in need of relaxation 
Benefit: Use 2x daily for smoother and firmer skin in 12 weeks; 80% experience skin firming

All Day Fresh – For the adventurous 
Benefit: Specially formulated with extra herbal essences for long-lasting freshness

Soft & Silky – For the Ultra Feminine
Benefit: Enriched with 10% extra milk for extra moisturisation to nourish and smoothen V

Feminine Hygiene – For the Practical Lady 
Benefit: Give your V natural care and protection for extra-care days with a balanced pH level, 24/7. Keep itching, irritation and odor away with delicate care and protection

Cool & Fresh – For those who are on the go and sporty
Benefit: Stay and energized with the cooling freshness of natural non-drying menthol essences


I guna Lactacyd feminine hygiene ni . For the practical lady..yeszaaa. Natural V care and protection. 


Terpaling i suka, sebab Lactacyd feminine wash ni ada few sizes 250ml, 150ml and 60ml. Kalau kat rumah i beli yang paling besar 250ml boleh tahan untuk 100 cucian. Lactacyd ni pekat , so 2.5ml setiap cucian cukup dah ! Kalau pergi keluar rumah, travel i akan bawa yang 60ml je in my MUST HAVE KIT .





Dah siap sedia dalam toilet. Memang tak boleh lupa atau tinggal. Setiap kali penggunaan , tuangkan 2.5ml kat tapak tangan. Lactacyd feminine wash ni like the only brand yang guna milk essence to maintain lactoserum dan lactic acid kat miss V kita.






Dalam my MUST HAVE KIT bawa yang size 60ml. Memang tak boleh tinggal. Lagi2 kalau buang air kat public toilet yang diguna ramai boleh imagine tak berapa banyak bacteria yang ada. Tak selesa rasa kotor . Baik bawak siap2 ! Lepas tu boleh teruskan shopping hehehh. 

So far this is the best feminine wash yang i pernah guna plus susu dalam Lactacyd feminine wash ni mencerahkan miss V. So far i tak pernah kena jangkitan. Silalah jaga miss V anda sebagaimana anda menjaga penampilan okayy ! Bahagian paling tersembunyi dan paling mahal untuk wanita.




Sekarang boleh beli Lactacyd feminine wash dengan potongan harga 20% di Giant and kalau beli Lactacyd 150ml dari Watson akan dapat charms. Harga murah je . Sangat mampu milik. Korang boleh dapatkan sample dari website Lacatcyd untuk cuba. Tapi confirm korang akan pergi beli lepas try sample. 

Dapatkan sample kat website ni....click untuk dapat sample percuma !

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...