Saturday, June 25, 2016

Disney, The Lion Guard !

Hi

Korang ingat  cerita Lion King tak ? Legend betul cerita Lion King zaman i sekolah rendah lagi. Kalau kanak2 90's mesti tahu punya. I baru perasan ada cartoon baru kat  Disney Junior , Disney The Lion Guard. Patut la familiar dengan cartoon Disney The Lion Guard ni rupanya sambungan dari cerita Disney Lion King tu. PAtut la bila Adam and Noah tengah tengok je i macam eh ni macam watak cartoon zaman i kanak2 ni. But now i dah tua la of course heh.



So watak dari movie Lion King pun ada la dalam cartoon Disney The Lion Guard ni macam Simba, Nala, Zazu, Mufasa, Timon and Pumbaa. Kira diorang ni senior la dalam cerita The Lion Guard nih. Sakang Simba pun dah ada anak kedua nama Kion. Dalam Lion King kan Simba ada satu anak girl named Kiara dalam movie the Lion King 2 , baby betina la kalau dalam bahasa animal hehe. Korang ingat tak ? Ke lupa sebab masing2 dah ada anak sendiri kan skang masing2 dah tua hehe. ala The Lion Guard ni yang lagu dia Zuka Zama Zom Zom Zom !


Ni watak2 baru dalam Disney  The Lion Guard ! Ada 5 watak baru !



Kion ( The Fiercest) , Bunga ( The Bravest), Fuli ( The Fastest) , Beshte ( The Strongest )

Ono ( The Keenest of sight )

Bagus watak2 cartoon camni . Sebab dia macam ajar apa2 benda pun kau boleh jadi hehe. But dari watak kat atas of course paling fav is BUNGA THE BRAVEST tu. Suka tengok watak Bunga sebab dia ni adventurous ! Dia punya tagline lagi la "Zuka Zama" ! Maksud is "Get up, dive in ! in Swahili !

Bagus cartoon The Lion Guard ni, ada unsur2 family, lawak and ajar budak2 good moral values and berani untuk jadi apa2 yang diorang suka. Tak mustahil !

Korang boleh tonton The Lion Guard di Disney Junior channel, 9.30 pagi setiap hari minggu.


Soalan:
Siapakah watak dalam The Lion Guard yang anda paling sukai and kenapa?

Jawab soalan di atas,, dalam ruangan comment je. Jangan lupa include email korang sekali so that bila i pilih pemenang, i nak email senang !

Contest berakhir pada 26 Jun 2016.

5 pemenang bertuah akan dipilih ok !!


Toodles !








Mix & Match

Hi..

Korang dah cari baju raya ke belum ? Macam biasa kalau raya mesti nak ada baju raya yang vogue sikit and yang casual jugak sebab raya kedua tu dah casual2 dah . Selalu i beli baju tak mahal sangat. entah la, rasa macam tak worth nak beli yang harga ribu2. Setakat ni la takde shopping beli yang mahal sangat . Ok je nak beli yang harga beribu tapi kalau nak pakai lagi baju tu untuk event lain then ok. I terperuk je dalam rumah hahah so takyah ah baju datin sangat. 

Beli yang sederhana saja and boleh dikatakan murah. Kalau nak survey baju murah, survey online je tak penat, tekan2 then compare harga dengan online shop lain. Takyah lenguh lutut nak pi butik satu2 survey harga mihmih. Selamat lutut iols. 

Web yang banyak jual barang murah is nile.com.my



Serious barang dia banyak murah. Blouse dia ok kain selesa. Ni antara barang2 dari nile.com.my


LOOK 1
Pallazo Chiffon Palazzo- Blue <click to buy
 Bag Korean Style Elegant Shoulder Bag <click to buy
Kasut Thick High-heeld Woman Shoes <click to buy


Sukaaa... sebab senang nak jalan ekekke. Beg tu letoppssss i likee. Kalau nak element glam, masukkan warna gold sikit. Macam i suka pakai handbag gold kalau nak nampak glam. Tak nampak melebih sangat , tak nampak kusam sangat. Gituuu.







LOOK 2
Kasut Thick High-heeld Woman Shoes <click to buy


Glamour hehhe . Bag tu korang hati2 la i takut sold out je sebab serious lawa detailing bag tu. 










LOOK 3
Necklace Multilayer Pearl Long Necklace <click to buy
Kasut Fish Head Design Elegant Heel <click to buy


Baju kurung mesti ada maaa, paling cantik kot. Baju kurung kat atas ni kain dia best, tak panas then yang bahagian warna hitam tu ada texture ropol2 macam effect 3D gituuu hehe









LOOK 4

Peplum Top- Light Blue <click to buy
Kasut Thick High-heeld Woman Shoes <click to buy


Paling suka look yang ni hehehe. sebab pallazo stripes ni cantik gila....serious sangat cantik kalau pakai dengan blouse !! peplum memang my fav sebab boleh nampak kaki panjang ekekke.










LOOK 5
Kasut Fish Head Design Elegant Heel <click to buy
Bag Retro Elegant Shoulder Bag <click to buy

Simple je baju kurung ni tapi lawa. Element bunga dia tu yang buat i pi click add to cart hahaa sebab nampak sweet baju kurung modern ni ! Pinggang dia cutting cantik , nampak terletak je. 










LOOK 6

Bag Elegant Flower Ladies Bag <click to buy 
Kasut Thick High-heeld Woman Shoes <click to buy




Biasa lah dah nama shopping kat web nile.com.my ni mesti la kelaut. Segala benda nak beli. Nampak HANIYA SPECIAL SPLIT TOP BLOUSE ni terus add to cart serious lawa gila. Stylo habis tiba2 ada cut kat tepi tu acah2 skirt pramugari belah ! hahaa . Bag tu sangat cuteee. Kalau pakai baju plain and jeans,,,can tambah letops dengan bag atau accessories yang floral atau bercorak !










LOOK 7
Necklace Necklace <click to buy



Kalau jenis tak suka nak pakai baju kurung jeee . Boleh try beli blouse and mix & match dengan skirt. Skirt atas ni sangat cantik and selesa. Bila sarung, dia ikut bentuk hips kita, so flowy tu cantik je mengurai2 camtu. Eh betul ke ayat i hahaaa. My tips is kalau yang jenis suka nampak mahal..maybe boleh beli long skirt murah macam ni, then top korang beli yang ada element glitter atau labuci atau manik2 penuh. Takde sape pun akan tahu long skirt korang ni harga bpe puluh hinggit. ekekke. Yang penting nampak letops. 









LOOK 8
Accessories Golden Tassels Necklace <click to buy
Bag/clutch Fashion Hollow Designed Shoulder Bag <click to buy


Jubah cantik2 pun banyakkk !!






Lagi lah kelaut dah belek2 blouse, ternampak pulak long cardigan ni aisshhh memang beli lahhhhh








Banyak blouse murah2 juga...aish .Macam biasa of course tekan add to cart...








 Haa memang gila kalau dah masuk website nile.com.my
Lagi ni siap FREE DELIVERY sekali ok for Semenanjung with minimum purchase of RM48 dengan penghantaran POSLAJU DARI 30/05/2016 sampai 18/07/2016 ! Tapi masa nak checkout tu jangan lupa pilih delivery POSLAJU tau !!


Mesti akan rasa nak add to cart semua benda sebab satu murah , then cepat sold out. so yeah sebelum i terkenang nasib sendiri, add to cart dulu hehe. Blouse dia letops2 ok ! Kalau nak cari clutch ke untuk pergi dinner try cari kat web nile.com.my jugak sebab sana banyak je bag lawa2. I jenis camtu, kalau nak pergi event ke tak semestinya semua benda top to toe nak mahal....beli yang murah tapi cantik then maybe baju mahal sikit . Kasut murah puluh2 ringgit je. Camtu la style i hahaaa.

Selamat meroyan ! 






Friday, June 24, 2016

Shopping Online Je Senang

Hi

Tak lama dah nak raya. Tahun ni rasa cepatnyaa masa berlalu omaigod. Baju raya ke apa i survey online je. Memang xde masa nk keluar , lagi la dengan anak kecik 2 orang ni. Macam mana nak shopping sambil tolak 2 stroller , dengan traffic nya. Malas okay nak drive. Isham plak kerja je memang xde cuti. Since last year kitorang smua baju raya caca merba sebab last minute preparation punya pasal. hahaaa satu family pakai baju warna lain, tak sedondon. Kelakar je. 




See tak sedondon langsung hahaaa kejap biru kejap hijuauu


For this year, mesti nak sedondon la!! Preparation kena buat awal lah. But untuk tahun ni kita shopping online je sbb senang nak tengok barang . Sambil baring and duduk riba Adam and Noah pun boleh shopping. Shopping online pun dapat jimat masa and at te same time I boleh buat keje umah skit. Cakap pasal online ni, I suka guna handphone untuk shopping. Korang ada tak dengar pasal satu app ni nama Shopee? Rasanya mesti ada kan? hehe


Ingat tak app Shopee yang i duk sebut selalu tu. App Shopee ni is a platform untuk menjual dan membeli pelbagai jenis barang. Contoh kalau korang ada small shop kan macam Instagram atau Facebook, payah nak jual interact dengan whatsApp kan ? Boleh guna app Shopee je. Kalau ada preloved item atau produk baru ke nak jual, upload je dalam account Shopee korang. Platform ni free and takde claim commission. 



Kalau korang jual baju harga RM10, maka RM10 la yang korang dapat. Shopee bukan platform yang jenis claim commission. Senang jual kat Shopee sebab semua barang tersusun ikut category. Kalau category beauty, dalam satu category je so orang senang nak cari and shopping. Yang nak beli pun senang, even i kalau cari barang2 rumah pun akan search kt Shopee je.

Macam bottle Tupperware ni. Kalau kat luar memang mahal. Kat Shopee siap ada diskaun lagi tu.



Alang-alang dah online, tengok jugak langsir untuk rumah. Hehe.


Sekarang pulak ada campaign #ShopeeShipsFree oleh Shopee, kiranya shipping free. Free shipping ni ialah satu kerjasama antara Shopee dengan Pos Laju. Memang best la! Beli apa2 pun shipping free, so akan jimat kat shipping fee. Bagi penjual tak perlu bayar 
kos penghantaran manakala untuk pembeli pulak pun sama. Bolehlah shopping puas-puas.

Tengok sampai kuar paper kat Mingguan Malaysia.

Sebagai penjual pun untung la sebab korang boleh announce yang kalau sape2 beli dari Shopee korang akan dapat shipping free tapi kos shipping tu Shopee yang tanggung. Tak rugi apa2 pun. hehee . I pun sebagai peniaga, customer memang suka bila ada benda free free ni hehe.


Ni kedai I kat Shopee, dah kira lama jugak la I jual kat Shopee sejak tahun lepas lagi. I jual barang Lumious I kat situ baru sbb busy skrang kan so tak sempat nak tambah stok.

Korang boleh dapat info lebih tentang free shipping campaign kat sini http://goo.gl/8Ap2Vi 


Selain tu, dalam app Shopee ni kan, kalau korang ada nampak lori hijau ni maknanya barang tu tiada kos penghantaran.



Nampak tak lori tu? 

Nak enjoy free shipping tak? Cepat download Shopee kat sini http://goo.gl/BtBCri 


Selain itu, kalau korang nak jadi penjual kat Shopee tapi tak sure macam mana nak start jangan risau sebab Shopee ada tawarkan kelas untuk korang joing secara FREE. Nama kelas tu ialah Shopee Uni dan kat situ korang boleh belajar asas untuk menjadi seorang penjual menggunakan app tu. Salah satu sebab Shopee ada kelas ni ialah untuk memberikan peluang kepada semua orang untuk menjadi seorang usahawan. Tunggu apa lagi, join la kelas tu kat sini > http://goo.gl/yj9yYP




Sebenarnya macam2 ada kat dalam Shopee ni. Dari baju baby ke barangan dapur. Memang senang la nak shopping kat app tu pastu senang pulak and takdenya nak risau pasal order kita sebab ada Shopee Guarantee. Memang macam2 la i nak bagitahu. Tengok ni, sekarang ada promosi untuk Raya sampai barang baby diskaun smp 50% best la! 


Cakap pasal barang baby ni kan, Shopee akan launch something yang exciting 28 June ni khas untuk para ibu di luar sana. Nak tau lebih kenalah tunggu I pun asyik tertanya-tanya apa la benda tu. 


Tak lupa juga kepada para wanita yang minat produk-produk kecantikkan, sekarang ni Shopee ada satu set khas Beauty Box. Box tu ada dalam 4-5 produk and korang just bayar satu harga je. 


Untuk minggu ada set ni kat Shopee.




Harganya sekarang RM15.80 (sebelum diskaun RM19.80). Promosi Beauty Box setiap hanya dari Isnin – Jumaat je tau. So jangan lupa download app Shopee and standby. Hehe. Korang kena tengok banner Beauty Addict yang dalam app Shopee 

Anyway, cakap pasal Beauty Box tu kan, haritu kan boleh redeem free Aloe Vera gel kan. Tapi skang ada 'Beauty Box' redemption pulak. Dalam Beauty Box ni ada beberapa produk kecantikkan yang korang boleh guna. Redeem for free ok tapi khas untuk pembaca blog Namee Roslan je la hehehe. Dalam beauty box akan dapat macam kat bawah ni...



Ada face wash, face mask and beberapa produk lagi. Boleh lah buat spa kat rumah. Haha. Harga Beauty Box ni RM38.50 tau tapi I kasi free kat korang semua!



I dah redeem dah...now is your turn :)




Ada face wash, face mask and beberapa lagi lah. Boleh lah buat spa kat rumah. Haha.

Nak redeem senang je..
1) Download the Shopee app from Google Play or App Store at http://goo.gl/BtBCri
2) Search 'ShopeeTreats' ..
3) Cari product 'Shopee Beauty Box' ...
4) Tekan BUY then masa nak checkout masukkan code “MYBEAUTYBOX”

Lepas tu tunggu je untuk Beauty Box tu sampai kat korang, hehe free tak payah bayar ok kalau nak redeem. Khas untuk pembaca blog Namee Roslan and untuk pengguna baru Shopee je .


Best semua barang ni !! 

Tu je tapi kena cepat lah sebab akan cepat habis ooohhhh.

Cepat2 download app Shopee... http://goo.gl/BtBCri







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...