Pages

Monday, July 2, 2018

Raya Pertama 2018

Hi

Kisah raya 2018. Valid lagi ke nak cerita pasal raya, eh masih onz je korang semua upload gambar open house kan. So onz jela bluekk. Macam biasa lah raya setiap tahun memang raya pertama i kat Seremban dan KL , raya kedua kat Melaka belah husband. Yang sedihnya tahun ni, iphone i boleh tak detect password okayyy makanya kena reset lah iphone i ni habis semua gambar. Gambar backup takde ke ? Ada rasanya tapi malas nak fikir hewhew. Amik saja la gambar dari orang lain ekekke. Selesai masalah.


Mula2 gi rumah mak bapak i yang 2 minit je dari rumah i . ngehh. Nak dengar lagu ho ho ooo balik kampung pun tak habis eh dah sampai kampung nya hihi.
Tahun ni theme warna cream ye. Adik beradik i memang awal2 dah keji "namee mesti sesat warna lain jauh gila" . Tak tahu lah sumpahan ke apa tapi i memang akan selalu terwarna lain . Tu la setiap kata2 adalah doa tauu . Tu doa adik beradik i lah tu asyik duk cakap "namee mesti sesat warna lain jauh gila" ...doa tuuu. ekeke.  Tahun ni pun i TERwarna lain oppsss stailista ! hahaaa maaf zahir batin la yeee.


Adik no 5, mama and adik no 4. Eh betul la diorang cream betul. Serba salah pulak ekekeke. Besar dah adik i, takleh tipu dah kata manusia diperbuat dari tepung. 



Next destination is rumah my nenek belah ayah. Rumah nenek kat Paroi je. Nenek i famous dengan nama Rozi karipap pusing, tak pun kuih koci. hihi . Tahun ni anak2 husband dua dua raya sini . Selalu yang sulong Luqman je raya sini, tahun ni adiknya Nazirul raya sini sekali. Boleh nampak happy muka ayahnya semua anak ada.



Tak cream ke warna baju i dan anak2 ? Ekekke. Baju Adam n Noah tu i bersyukur gila pergi KLCC nak cari baju melayu diorang in Parkson ke apa terus terjumpa in Isetan baju jenama QUTN ni . N baru tahu ada butik besar kt Bangi. Next year akan sambar brand ni lagi. So far suit terus size anak2 i. Takyah nak potong ke apa. Kemas and kain tak panas. Iron pun sharp je tajam gituuuuu. Yang penting seluar ada line tengah sharp tu ekekekke. Kasut loaf Adam n Noah pun beli kat Isetan brand Poney tak silap. Suka gila tengok budak laki pakai loaf. Kemas. Formal sesuai, casual pun sesuai. 


Gambar dalam rumah nenek all habis hilang dah since iphone i restore dah. haiihh. 


Lepas rumah nenek , terus gerak ke Cheras rumah aunt pulekk. 

Anak2 i dah salin dah, kesian pulak nak bersampin semua. Salin jela . Sempat la tidurkan diorang kejap kat rumah sebelum bertolak ke Cheras. 


Family. Tengah2 duduk tu my nenek. Ni semua family belah mama. 



Tengah2 tu maklong tuan rumah. 


Family.



 Singgah rumah maklong kejap je lepas tu balik dah hehe since dah petang. Balik Seremban . Sebelum balik sempat la ootd ekekek. 



 Adik bongsu i. Gambar penuh dengan adik beradik semua memang takde la since semua datang asing2 and lambat. Noah kat belakang tu dah naik angin jeles mama ootd dengan uncle dia ni. 



Hihi itu sajalah kisah raya pertama 2018. Second day ke Melaka pulekkk.

By the way, selamat hari raya yaa korang maaf zahir batin. Maaf salah silap terkasar tulis ke apa. Muahh !

Toodles :)

Wednesday, June 6, 2018

Cousin Kahwin .

Hi 

Saat yang dinanti akhirnya tiba haha. Dalam adik beradik mama, mama yang paling awal kahwin then mak long. So kitorang adik beradik jela yang tua n besar sob sobs. Cousin yang lain semua kecik2 kontot sebab makcik pakcik kawen lambat. Mak i kawen paling awal dalam adik beradiknyaa gitu lag ceritanya. Pastu maklong kahwin. Maklong tu my mom punya kakak lah hahaa . So anak mak long pun yang dewasa juga lebih kurang umur kitorang.

Part best dalam family bila dapat berkumpul ramai2 jela . Tertunggu2 kenduri kawen. Selalu tanya mak i , sape lagi nak kahwin ni. Seronok sikit meriah2. Time kenduri kawen family semua mesti ler ada. Last 7 years turut2 adik beradik i kawen. Mula2 kakak sulong i pastu , kak kedua then i kawen. Lepas tu adik lambat la kawen sebab beza umur i dgn dia 5 tahun dah. so skang ni target anak mak long jela kawen. 

Finally ! Suka majlis kawen. hahaaa tapi kawan kawen xde pulak datang semua. bluekk.


Yang pengantin laki tu la anak sulong mak long. Arif Kashani . 2 beradik je tetiba i teringat Adam Noah dua beradik je camne la i kalau diorang kahwin.  Kira masa kecik2 sama kat kampung, i jadi ketua gangster la bawa arif n akmal ni main bakar2 daun  sampai pokok pisang i bakar hahaa. Ahkak taiko la dulu zaman tomboy then i paling tua dalam geng of course i lead mereka ke arah yg benar. harhar



Ni semua cousin la ni. Kontot detected. hahaa semua cousin i kecik2 lagi. Nak tunggu turn depa kawen i dah mereput dah. Kena mula makan collagen 10 biji sehari ah nak vogue di majlis kawen diorg nnti.


Haa ni makcik2 i. Yang belah kanan n paling kiri tu lah yang bela i masa kecik kat kampung. Ajar i makan guna spoon n fork. Ajar goreng telur mata kerbau. Rindunya kampung. Seronok weyh sukati i je nak lepak panjat pokok ke tu yang sampai terlepas bakar pokok pisang. heeeeee yang makcik belah kanan tuuu pun rapat dengan ktorang. Makcik2 ni calon juga la sign report card dulu. hihi.




Kontot detected again. Ni semua cousin belak mak lah. Kecik semuanya. Nak gossip membawang pun bawah umur lagi. Cantik pelamin i suka. Suka korang ye duk kat pelamin. Kahwin lambat lagi. Tapi memang rasa masa cepat gila. Tetiba uncle2 aunt2 yang rapat dengan i yang rajin layan bawa keropok Rota tetiba dah ramai anak. Tiada lagi keropok Rota perisa udang kelihatan. 



Dulu i kawen tak mampu ada photobooth haha. Time kenduri orang lain lah caras lebih sikit. Sekarang ni i tak sure pergi mana gambar ni punya nak sorok dari Noah. I print 3 tamak haloba. 



Tangan adam kot halus je kulitnya . I pun tak sure. haha yang penting bukan tangan i. Makan sedap.



I dah agak i akan balik awal. Sempat lawat pengantin time pengantin nak makan. Tahniah Arif n Ika !



Dari jauh saja lah. Anak meriba tak dapek nak kehulu kehilir. 


Mama and maklong



Cepat betul masa berlalu. Tetiba adik i dah besar . Dah takleh tipu sunat potong and jahit guna mesin jahit. hihi..dulu adik i tanya manusia dari apa. I jawab buat dari tepung pun dia percaya. tak sangka percaya. Ingat buat manusia macam cekodok manis ke ke cekodok udang. 





Dua dua ni nanti lepas kawen duk dengan mama tauuu. Dua je anak kita. Husband i tak bagi diorang duk sama2 kata nanti mereput bawah tiak i. Emm anak i dua je pun, mudahan dapat menantu yang bff dengan i. Jangan risau, mertua mu insyaAllah okay saja.





Papa, macam nak kahwin lagi je bluekk.  and adik Nine. Nama zulqarnine plak masa dia lahir plak tengah hot Phyneballerz ( yeke eja camni)  ke apa group melayu tu. Kan main vocalist dia Nine tu . tu yang i pun nine nine kan adik i. Lekat sampi skang. Rupanya dah tinggi dari i, nampak kenit je. Muka nak sama i, sibuk saja. 


Tengah2 tu my nenek. Haritu nenek ajak bual pun i x dapat duk lama. Baru nak layan makan cendol dgn nenek , anak2 dah memanggil. hihi...

Habis dah. Gambar habis cerita habis. Gambar semua i caras orang punya. haha. I tak sempat nak snap sangat. Everybody is happy. Tengok muka pak long lagi la bunga2 happy dapat menantu. Pasni cucu . 

Yayy siap satu blogpost haha

Tahniah Arif n Ika. Cepat2 dapat babyy.  Pasni i target anak makngah pulak kahwen. Paksa anak orang kahwin, asalkan i nak merasa lauk kenduri.
wewewewe.



Iklan
ORDER SEBELUM 11 JUNE , SEMPAT DAPAT SEBELUM RAYA.

Nah, jangan terlepas hehe !

Nak order boleh terus whatsApp

016 250 9143




Toodles. 









Wednesday, May 30, 2018

Ramai Nak Dua Dua

Hi 

Namee Roslan Cosmetic express makeup kit dah terjual second batch. Luminous pun dah new packaging n improved formula.

Then ramai request nak cuba dua duaaa. adudu













Jadi dengan itu...


Nah, jangan terlepas hehe !

Nak order boleh terus whatsApp

016 250 9143






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 photo lumi.jpg