Wednesday, August 26, 2015

Nak Pudarkan Parut Tak ?

Hi

Benda paling paling dibenci is 'parut' jerawat ! Sebab kekal ! Susah nak hilang ! Muka nampak tak kemas bila ada parut. Benda paling mencabar bila nak apply makeup is bila ada parut. Perlu apply makeup tebal tambah lagi dengan concealer berkilo kilo lagi untuk tutup scar. Payah. Sebab tu parut is musuh utama. Bila tumbuh jerawat , i paling menggelabah kalau dia akan tinggalkan parut. Cis ! Its like the end of the world. T_T Why me. 


Ramai yang ingat parut ni boleh dihapuskan dengan produk kelupasan. Kiranya apply produk yang mengelupas dengan harapan akan pudarkan scar. Padahal skin akan makin menipis then paling sedih parut tak hilang pun hahahhh. So please berhenti dari guna produk kelupasan. Takkan berjaya hilangkan parut !

The best way untuk hilangkan parut is dengan merawat parut tu. Sebab tu la wujudnya produk Hiruscar post acne gel ni ! 

Hiruscar post acne. 100% satisfaction test result. 

Gel Hiruscar post acne ni adalah anti-bacterialuntuk semua jenis parut acne dan parut gelap kekal. Yang paling best nya alcohol free ! Gel Hiruscar post acne ni membantu untuk merawat parut kesan dari acne.   Terbukti berkesan merawat dan memudarkan parut hitam atau merah. Sesiapa yang ada masalah jerawat yang potentially meninggalkan parut merah atau hitam jangan putus asa dulu, boleh cuba Hiruscar post acne ni. Parut yang bertahun lama pun boleh guna dan akan pudar !


Hiruscar post acne, formula unik 3 in 1 dalam merawat parut kesan dari acne. Antara kelebihan Hiruscar post acne gel is ...

1) Membantu untuk merawat parut gelap yang sedia ada. If korang punya parut dah bertahun lamanya , boleh cuba Hiruscar post acne gel ni.
2) Menghalang dari parut baru dari jerawat. Contoh if now skin ada jerawat, boleh awal2 apply Hiruscar post acne gel ni so that acne yang sedia ada takkan jadi parut. 





Hiruscar post acne ni dalam bentuk gel. Tak melekit langsung.

Anti bacterial Hiruscar post acne. Cara guna pun mudah je. Apply 2 - 3 kali per day pagi and sebelum tidur. Guna selepas skincare routine. Maksudnya if korang ada skincare routine pun boleh campur dengan gel Hiruscar post acne ni. 

Ni I bagi steps nak pakai. 

Apply skincare routine

Hiruscar post acne gel.

Then boleh makeup macam biasa !



See i try letak kt skin .This is my skin without any makeup. so boleh nampak texture gel Hiruscar post acne ni. 


Ni dah ratakan. Takde kesan berkilau atau berminyak langsung. Gel tu terus meresap dalam skin.  




Hiruscar post acne ni anti-bacteria so boleh dijadikan makeup based untuk kawasan skin yang berjerawat yang ada potential meninggalkan parut and area parut yang sedia ada.  Takde masalah sebab Hiruscar post acne ni meresap terus masuk skin. Tak berminyak langsung. 

- 100% anti-bacterial
- lighten and improve pimple scars and dark marks
- gets absorbed into the skin
- can be used under makeup
- light gel consistency and not heavy
- non-comedogenic
- alcohol-free
- suits sensitive skin
- doesn't cause breakouts



So yeayy ! Sangat user friendly ! 

Kalau nak cuba now boleh dapatkan RM12 off tapi kena download voucher dulu kat web Hiruscar Post Acne


Facebook page Hiruscar ni juga ada menjalankan kontest selfie sekarang. Senang je cara dia! Ambil selfie dengan Hiruscar Post Acne, post kat Facebook diaorang and uols berpeluang memenangi hadiah tunai mingguan! Hahhhhh yang berminat bolehlah layari https://www.facebook.com/Hiruscar.Gel.Malaysia untuk maklumat lanjut.
Toodles ! :)




Friday, August 21, 2015

My Preloved Item For Sale

Hi

Setelah digodek2 almari, then baru sedar yang banyak gila barang haha sampai penuh almari. Dah lama fikir nak godek and jual as pre-loved item tapi belum sempat jual sebab rasa cam leceh plak banyak sangat barang pun. Nak snap photo then nak transfer to pc then nak edit sikit banyak benda hoi.  Berkurun dah fikir nak setup satu blog khas jual barang preloved hahaa tapi sampai sekarang takde apa2 sebab malas banyak benda nak setup.

Then finally I jumpa apps Shopee ! I baru tahu pasal apps Shopee ni. Apps Shopee ni macam kedai online yang korang boleh create sendiri , and yang paling penting simple gila. Lagi simple dari nak signup social media.  I akan active jual all my preloved kat my mini shop Shopee ni ya, termasuk Luminous Skincare as ramai yang request yang nak direct online banking so Shopee app ni memang online banking firnedly.

So yeah , ini antara yang i nak jual. Baru upload sikit, banyak lagi terutama my baju ah . Sape minat nak beli, sila beli sebab i letak harga murah sebab dah malas nak tengok baju2 tu dalam almari . Ada yang tak pernah pakai pun.

Shopee app ni free je untuk semua. No hidden charges and no cimmission. Untuk pembeli, korang beli apa yang korang nampak dalam gambar tu. Untuk seller, boleh jual apa2 saja barang yang kita nak tanpa perlu risau nak bagi commission kat Shopee app. Kalau jual harga RM50, so dapat RM50. Takde jumlah yang akan ditolak ! Awesome gila.




Khas untuk jual barang2 preloved and i selit sekali my Luminous Skincare kat Shopee ! Korang boleh download apps Shopee MY, then boleh terus shopping.Boleh download kat sini  Shopee App, then boleh terus shopping dan juga jual barang preloved



Shopee lebih privacy untuk online seller and buyer. 
Senang jual guna apps Shopee ni sebab FREE pun. I rasa leceh nak jual kat instagram as nanti nak kena wassap la so nak kena reveal no phone. Kan I jual Luminous guna system IG then wassap, siap kena kacau dengan mat bangla eh. Saja call main2 bukan nak beli Luminous pun! Erghh so guna apps Shopee selamat ! No more mat bangla nak main2 kacau!

1) Pembeli and penjual boleh beriteraksi guna Chat function yang disediakan dalam Shopee app ni. Sama macam konsep Whatsapp tapi yang bagusnya no telefon tak didedahkan.So privacy for both seller and buyer. Boleh tawar menawar harga dengan pembeli, and dapatkan lebih info pasal barang yang nak dibeli tu.So biar puas hati !


Ni function chat dalam Shopee App.


Easy payment
Em ni lagi satu payah nak detect payment sebab ada yang tipu receipt. Kesian for seller. Then lagi satu situasi, kesian kat buyer jugak sebab ada yang kena bank in thru atm machine  walaupun busy. Tapi guna Shopee apps ni mudah sebab ada juga pilihan untuk EASY PAYMENT guna direct online banking .Boleh pilih nak bank mana of online banking: CIMB Clicks, Maybank2U, Hong Leong Connect, RHB Now. Terus bank in thru online banking Shopee system je. Nak bayar guna credt card pun boleh. Guna Shopee apps ni mudah sebab EASY PAYMENT for direct online banking guna ipay88 saja tak kisah korang guna bank apa. Terus bank in thru online banking Shopee system je. 

Shopee Guarantee
Kalau I jual guna medium wassap, memang payah sikit sebab transaction kena check satu2 setiap kali ada pembeli. Masalahnya pembeli iols harian alhamdulillah banyak jugak so bila nak cek satu2 tu emmmm makan masa. So sebab tu one of a reason I jual Luminous kat Shopee gak okeh ! Semua transaction ada record and Shopee akan guarantee dari payment, ke delivery barang kepada buyer. Kalau tak happy atau berpuas hati dengan 'keadaan' barang, korang boleh ask for refund !



Easy sharing to social media. 
Sama macam social media yang lain, app Shopee ni boleh link terus kat social media korang fb , ig, etc. Promote je kat social media, tapi beli thru Shopee tu yang syok sebab selamat. Senang kerja seller and buyer. hewhew

Tu button share. sukahati la nak share to whatsapp ke, fb ke, wechat ke..semua boleh. Senang la nak buat marketing mcm ni. 

Semua online selller yang menjual d IG, boleh perkembangkan business atau beralih ke Shopee app ni. Gambar2 dari IG tu boleh di import direct saja dari IG kat sini https://shopee.com.my/ig/



<Insert image of the new future>



So guna apps Shoppe MY ni senang lah, terus snap photo then ada button untuk edit gambar then upload. Takyah nak snap photo then nak transfer lagi, takyah takyah. Snap on the spot and upload terus je. 


FOR SALE GAP Toddler . Reason for selling Adam dah tak muat lagi. hehe. Condition tip top.


Baju2 I banyak nak jual juga. Ni antara nya tapi akan upload kat my mini shop on SHOPEE !
Brand
-Zara
-Mango
-Topshop
-H&M

in lower price. 


Banyak benda lagi nak jual, dari baju I sampai ke baju Noah Adam semua banyak lagi yang tak pakai I nak jual sebab dah x muat and ada yang masih belum pakai pun sebab lupa kewujudan. hahaa. Ni kes beli beli pastu lupa .Then barang2 makeup yang beli tapi tak pakai beli sebab nafsu pun i nak jual. 

Nanti korang tengok la, mana mana preloved items kot korang berkenan ke.Banyak barang i akan upload for sale lagi. 

So yeah, I dah upload items untuk dijual so boleh cari my mini shop dalam Shopee MY , just search nameeroslan2395

1) Download apps Shopee MY kat Playstore or Google Play


    1. App Store: Shopee MY
    2. Google Play Store: Shopee MY

2) Then search kedai nameeroslan2395 .

3) Sesiapa yang shopping kat my kedai now i ada diskaun RM20 dengan menggunakan  Code:
SPNAMEE dengan pembelian minima RM40. Diskaun code tu boleh digunakan untuk semua tempat in Shopee app . Tak kisah la korang nak beli barang apa,  semua boleh ! TAK imited untuk satu kategori saja. 

So sesiapa yang nak cuba  skincare Luminous atau my preloved boleh guna Code: SPNAMEE ya. Applicable untuk payment thr Shopee Guarantee (credit card ,online banking & bank transfers only)






Thursday, August 20, 2015

Pilihan Ibu .

Hi

I memang lahir sebagai seorang yang cepat jatuh sakit. Zaman sekolah rendah zaman paling parah, terkenal sebagai murid yang paling kerap tak datang sekolah.Kalau datang sekolah pun mesti last2 masuk bilik rehat , alaaah bilik yang sebelah bilik guru tu khas untuk murid yang datang sekolah tapi tak sihat tapi nak balik rumah takde transport pulak sebab naik bas sekolah. So berehatlah sorang2 kat bilik rehat.  Doktor pun dah boring tengok muka I hahah.


Kadang2 straight 2 weeks tak pergi sekolah makanya menjawab lah nak buat kerja sekolah setebal2 nya sebab dah banyak topik pelajaran tertinggal. Dulu my mum selalu kasi minum Horlicks . Breakfast Horlicks , minum petang pun Horlicks. Kadang2 tengahari pun hidang Horlicks ais. Horlicks Horlicks Horlicks. Pelik juga asyik Horlicks je. Why meh. 


Bila dah besar , baru ada kesedaran untuk membaca label. Tengok ni ! 23 vital nutrients . Patut lah jadi pilihan ibu2 sekalian. ewah.




Horlicks adalah minuman yang kaya dengan 23 nutrients penting untuk khasiat tubuh badan. oh okay 23 nutrients penting. No wonder my mum so obsessed dengan Horlicks. Yang mana selalu refuse makan sayur and kurang zat penting harian lagi lah, memang patut pun minum Horlicks. 9 dari 10 ibu pilih Horlicks untuk family . Haa nampak tak betapa berkhasiatnya minuman Horlicks ni no wonder my mum dulu asyik beli Horlicks. So i am one of the 9 group yang pilih Horlicks nih. 




Tinggi dengan kandungan kalsium untuk tulang kuat.



Protein supporting growth, calcium for strong bones, vitamin B3, B6, B9, B12, C, D, A, Iron, Zinc & Potassium

Vitamin D untuk mudahkan penyerapan kalsium.

Multi vitamin supporting growth


Zat besi untuk pembentukan sel darah merah.


Penuh dengan khasiat dan kebaikan susu.

Masa pregnant haritu, my hb sangat rendah sampai bawah 9. Menangis I sebab risau as nurse asyik takutkan je and suruh I masuk hospital cucuk zat besi. Then one of the nurse cakap, "awak cuba minum Horlicks. Dalam tu banyak zat besi !" . So lepas I minum, hb naik yayyy boleh bersalin dengan jiwa yang tenang . bahaaa. 


Tapi yang bestnya, now dah ada Horlicks perisa coklat ! Sedap gila woih. Hari2 mesti minum ! Elok untuk anak anak yang tengah membesar sebab penuh dengan zat yang badan perlukan. Makanan harian belum tentu cukup, so dengan minum Horlicks boleh tambat zat. 



Hot Horlicks.




Horlicks ais



Vanilla ice-cream with Horlicks tabur. Nyummy.

Macam2 lah i buat dengan Horlicks sebab addicted hewhew. Sedap and buat i kekal active.

For more info boleh terus ke www.horlicks.com/my/9in10




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...