Wednesday, August 27, 2014

That '1' Thing !

Hi

1 Thing That Matters ?Sangat banyak benda yang penting...macam mana nak pick 1 from many ?


I am quarter of century now. Makin banyak tanggungjawab.Kalau dulu ada tanggungjawab pun tapi jenis pemalas untuk fikir sebab tahu ada orang lain boleh tolong fikirkan dan selesaikan masalah .oh ohhh i miss those days. Bahaa..Sekarang perlu jadi rajin untuk fikir sebab dah mula pikul tanggungjawab sendiri. 

Welcome to the real world nameera roslan. 

My Son

Baby adam..24 jam punya routine. Orang yang paling dependant towards me.

Bila demam...terpaksa quarantin diri.Tak boleh jaga baby Adam. Sigh. Tapi bila demam…tak larat.

Husband 


Pagi2 dah perlu siap kan husband to work and buat coffee.Sampai pagar rumah dah tertutup sambil lambai2 husband.Bila demam seminggu..tak larat untuk bangun. Husband pun tak sanggup tgk isteri batuk sambil buat kopi.


House chores
Mulalah kerja as a housewife.Tingkat atas bawah perlu dirapikan.Tapi bila demam…Nak hayun penyapu pun tak larat sbb kepala berpusing.

Tapi bila demam terpaksa call helper untuk tolong...
Sofi the penyelamat.



Work


As a part time working mom...perlu extra tenaga and bekerja dengan pantas.Sambil bekerja sambil menjaga adam. Sangat challenging.Seriously.Tapi bila demam…tak larat. sigh


Study

Assignments berlambak2 and presentation perlu dibuat. Tapi bila demam…..berfikir pun x boleh.


Family

I am working hard, insyaAllah for family .Tapi bila demam tak boleh buat apa. i cannot work.



Allah


Utama . tapi bila demam, routine pergi masjid on Maghrib n Isyak terpaksa cuti.

2 minggu lepas, i diserang demam panas dan batuk dan flu.Bila dah demam panas..then only sedar, banyak tanggungjawab terpaksa diabaikan . 

sigh. 

So apa yang paling penting ??

Obviously.....

'HEALTH ! '

Bila tak sihat semua kerja tak jalan.Banyak benda perlu delay. *sigh .Since then baru terfikir tentang healthy lifestyle, healthy food ,  exercise, supplements and insurance.

So what is the 1 Thing That Matter to my health ?EXERCISE !Makan tapi tak bersenam ..maka terciptalah banyak penyakit .

Dengan itu.....Maka marilah rajin untuk join aktiviti sedikit lasak untuk keluarkan toxin dalam.badan melalui peluh!Dengan itu dengan bangganya I nak join social running community Allianz Pacer .Lari ramai2 seronok sikit. Meriah.

Jom ramai2 join social running community Allianz Pacer niSoapa  ‘1 Thing That Matters To Your Health’ ??? Submit picture di sinimalaysia.allianz-matters2me.com! . 300 orang yang terawalakandapat t-shirt Allianz Pacer .Boleh download Allianz Pacer app from iOS and Google Playstore juga!


10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


Nuffnang Raya

Hi

Nuffnang raya .Eh haruslah tahun ini pergi ditemani suami dan juga anak tercinta yang bukan main lagi buat perangai dalam kereta. Sakit luka ceaser ibumu dipijak pijakmu dalam kereta. Tapi nak beraya, tabah juga . Semangat weeyy nak tengok manager2 and crew Nuffnang pakai baju traditional.  Mula pukul 3 tapi sebab Adam punya timing tidur, maka takpela . Ibu sanggup berkorban datang lewat sikit. (padahal takut Adam buat perangai mengamuk macam monster dalam kereta sebab ngantuk nak tidur )  . Bayi. Semua terpaksa tunduk dengan kehendak seorang bayi . Luaran nampak comelnya tapi kadang2 monster. 


Pukul 4 lebih near 5, ( eh kurang pasti sebab jam pun tak pakai sebab hobi Adam suka menjilat jam tangan ibunya. ) . Pukul 4 lebih baru sampai. 


Sampai2 je cari geng dulu yang mana kenal. Nampak kak Filla, Ceera, Kathy, Elly semua satu geng tengah lepak atas sambil masak. Wee terjah.

Nak ambil gambar pun tak sempat sangat sebab terkejar2 dengan Adam. Isham volunteer nak dukung tapi 'eh sian suami sendiri' pastu gi kat isham balik pastu 'eh kena bergaul dengan blogger2' pass balik kat Isham. Pastu sembang 10 minit...'eh suami aku xmakan lagi" ...pergi balik kat Isham ..pastu "eh nak tengok game kat dalam" .pastu "eh teringat Adam ok ke tak tuh"

Berulang2 ....gambar pun takde sangat. Apa2 pun Nuffnang Raya best ! hehe. Thank u Nuffnang. 

Layan gambar jela yang ada....gambar pun bersepai2 je tak ikut susunan memori di capture. 



Dengan Denise, Adrian and Xing Yi !!


games !


yuyu sampai awal tapi nak dekat petang tu baru nampak bayang. 

nih budak nih dah ngantuk bad mood. Orang nak bergambar dgn dia pun tak nak senyum. Sombong tau.

Adam dan kekasih. wahaaa. hehe

bersama Cik Epal yang slim melim. Teringin pulak tengok kambing kat pinggan tuh. 

ni patutnya gambar akhir....dah nak balik dah pun time ni   . With redmummy ! Vogue the vass.

blogger2 fav kita..kak Filla tak sempat masuk. Adam nape pandang Nara camtuh..dia tau Nara nak bagi dia duit raya RM50. haha . 

Terkilan x dpt rasa pun masakan  kak Filla , Ceera, Elly, Kathy. :(  Selfie lagi lah tak menyempat duk lari sana lari sini . Satu la bila ada anak ni..kalau bawak anak gi mana2..rasa macam gelabah habis. Sebab tahu dia mengantuk and tunggu masa je nak mengamuk tuh. Taknak aaa ganggu majlis orang.

Ida and Islam and the gang. Tak sempat kenal yang tepi2 tu.

Ni bukan selfie..ni pujuk Adam tengok High 5 !


Bloggers. eh paling kanan tu boss and the wife and baby Jude. hehe



Peace. Yes Adam berjaya leka .....ahaaa bagus lah tu ajar anak gadget. Eh emergency tau ni. Takpe. hahhaaa. 

Ok tu je. Takde banyak gambar. Sedih je. tapi ada a kenangan sikit. behee

Thanks Nuffnang sebab buat majlis and jemput hari raya. hehe. Tahun depan jemput lagi okeh ! hehe



-----------------------------------------------------------------------------------------
POSTO :  PENCARIAN PRAMUGARA & PRAMUGARI




Peluang dibuka lagi! Adakah anda menepati kriteria untuk bergelar pramugari & pramugara (FA)?
  Kalau anda ada ciri-ciri standard yang selalu kita tengok pada FA di mana-mana syarikat penerbangan, apa kata anda cuba nasib dengan mendaftarkan diri bersama Mc Pali.
  Peluang kedua ini kami buka khas untuk anda yang berminat dan MENEPATI KRITERIA untuk menjadi FA.
  Kalau anda menepati EMPAT (4) SYARAT di bawah, daftarkan diri di www.mcpali.my atau hubungi 012-2294824 dengan segera.
1. Wajah dan penampilan menarik
2. Boleh berbahasa inggeris
3. Mempunyai lulusan minimum SPM
4. Berumur 18-35 tahun
  Kami mencari lebih ramai calon FA yang menepati kriteria untuk menyertai kami.
  Kami jamin pengambilan bekerja segera kepada calon-calon yang menepati pencarian kami.
  Ikuti juga Instagram @mc_pali untuk info terbaru.


10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...