Thursday, August 28, 2014

Pakej Iklan / Review Products di Blog Namee

Hi

tajuk paling panjang sepanjang berblog. bahaa

Yang email2 tanya pasal iklan, maaf sangat sebab kadang2 memang belum menyempat nak reply lagi. Kita faham, ada yang peniaga2 baru yang baru nak mula business and nak iklan kan tapi dalam masa yang sama budget . Iklan ni maksudnya review products lah kan...product yang kome jual tu.

Ada yang email nak bagi sponsored gift tapi sorry sangat sebab saya tak boleh terima sponsored gift. Review free semua orang nak, memang saya takde masa nak review nanti. Last2 nanti delay. Dulu ada buka untuk sponsored gift pastu dah ramai sangat hantar, jadi tak seronok sebab korang panggil benda tu 'free' gift tapi disebalik mengharap untuk review. So benda tu dah jadi amanah untuk saya yang dah terima. 

Pegang2 amanah ni yang tak seronok ni. Pulak banyak pulak amanah tu, kalai sikit takpe jugak menyempat lah nak laksanakan. Sebab tu la  I nangis masa dilantik jadi pengawas masa tingkatan 3. Tak kuasa la nak pegang jawatan . bahaa.

So dengan ini, saya ada buka pakej iklan tapi berbayar tapi harga jauh murah la dari yang biasa saya buat.  Untuk peniaga2 kecil dan baru , saya ada buka iklan review bawah my blogpost. Sebab setiap post ada  jumlah viewers ..so iklan boleh letak bawah blogpost saya. Kongsi viewers tu dengan peniaga macam korang ni. Ni sambil niat nak tolong sbb tu buat murah. 

Tu pakej murah yg saya boleh kasi. tapi saya open limited je tiap bulan. Hanya 5 ke 10 iklan sebulan yang diterima okeh. Banyak2 sgt nnti takde masa. :( 

Tengok contoh "iklan bawah blogpost' tu kat sini...

http://nameeroslan.blogspot.com/2014/08/tips-tricks-makeup-natural.html

Sesiapa  yang berminat , boleh email terus ke nameeroslan@hotmail.co.uk . Tapi limited place je ok. 


------------------------------------------------------------------------------------
Sara Rose Vestire

I rasa paling susah nak jumpa tudung chiffon yang paling senang nak bentuk kan ? Bentuk muka orang ni macam2. Ada jenis cchiffon yang jadi kelepek2 dan kurang terletak kat muka . Itu tengok jenis kain lah. Ada yang lembik, ada yang terlalu keras sangat pastu cepat kedut. Em jangan ingat saya tak bertudung, saya tak ambik tahu.

Selalu jumpa yang berkenan, beli terus sebab tahu akan pakai satu hr nnti.Kalau untuk tudung chiffon, saya suka kain jenis macam ni dari sara rose vestire ni. 

senang nak bentuk, pastu bila pakai terletak je . Tak la tergelincir. Material kualiti tinggi.



Jahitan kemas. Ni kalau emergency ni memang capai dulu ni sebab tak kedut pun. Takah gosok ahh. haha

Nampak kat kepala...runcing je. takde kelepek2. Mana ada macam kena ombak. Kena tiup angin pu steady je ni.

Bidang dia besar, boleh pakai gaya shawl atau boleh lipat bucu and gayakan ala2 tuudng bawal . Boleh tutup dada.  Wahh terror kan I. yela mula belajar sikit2 dah.  eh abaikan katil kat belakang tuh, tengah nak ubah suai bilik baby Adam. behee


Ni antara corak yang ada.


Boleh beli dari instagram : http://instagram.com/sararosevestire



10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


Wednesday, August 27, 2014

That '1' Thing !

Hi

1 Thing That Matters ?Sangat banyak benda yang penting...macam mana nak pick 1 from many ?


I am quarter of century now. Makin banyak tanggungjawab.Kalau dulu ada tanggungjawab pun tapi jenis pemalas untuk fikir sebab tahu ada orang lain boleh tolong fikirkan dan selesaikan masalah .oh ohhh i miss those days. Bahaa..Sekarang perlu jadi rajin untuk fikir sebab dah mula pikul tanggungjawab sendiri. 

Welcome to the real world nameera roslan. 

My Son

Baby adam..24 jam punya routine. Orang yang paling dependant towards me.

Bila demam...terpaksa quarantin diri.Tak boleh jaga baby Adam. Sigh. Tapi bila demam…tak larat.

Husband 


Pagi2 dah perlu siap kan husband to work and buat coffee.Sampai pagar rumah dah tertutup sambil lambai2 husband.Bila demam seminggu..tak larat untuk bangun. Husband pun tak sanggup tgk isteri batuk sambil buat kopi.


House chores
Mulalah kerja as a housewife.Tingkat atas bawah perlu dirapikan.Tapi bila demam…Nak hayun penyapu pun tak larat sbb kepala berpusing.

Tapi bila demam terpaksa call helper untuk tolong...
Sofi the penyelamat.



Work


As a part time working mom...perlu extra tenaga and bekerja dengan pantas.Sambil bekerja sambil menjaga adam. Sangat challenging.Seriously.Tapi bila demam…tak larat. sigh


Study

Assignments berlambak2 and presentation perlu dibuat. Tapi bila demam…..berfikir pun x boleh.


Family

I am working hard, insyaAllah for family .Tapi bila demam tak boleh buat apa. i cannot work.



Allah


Utama . tapi bila demam, routine pergi masjid on Maghrib n Isyak terpaksa cuti.

2 minggu lepas, i diserang demam panas dan batuk dan flu.Bila dah demam panas..then only sedar, banyak tanggungjawab terpaksa diabaikan . 

sigh. 

So apa yang paling penting ??

Obviously.....

'HEALTH ! '

Bila tak sihat semua kerja tak jalan.Banyak benda perlu delay. *sigh .Since then baru terfikir tentang healthy lifestyle, healthy food ,  exercise, supplements and insurance.

So what is the 1 Thing That Matter to my health ?EXERCISE !Makan tapi tak bersenam ..maka terciptalah banyak penyakit .

Dengan itu.....Maka marilah rajin untuk join aktiviti sedikit lasak untuk keluarkan toxin dalam.badan melalui peluh!Dengan itu dengan bangganya I nak join social running community Allianz Pacer .Lari ramai2 seronok sikit. Meriah.

Jom ramai2 join social running community Allianz Pacer niSoapa  ‘1 Thing That Matters To Your Health’ ??? Submit picture di sinimalaysia.allianz-matters2me.com! . 300 orang yang terawalakandapat t-shirt Allianz Pacer .Boleh download Allianz Pacer app from iOS and Google Playstore juga!


10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...