Monday, July 6, 2015

Rasa Nak Meletop Dah !

Hi

Bulan Ramadhan tiba lagi hewhew. Ni dah masuk third week Ramadhan dah, so kiranya dah nak raya nih. Persiapan serious dah kena buat untuk sambut raya nanti. Nanti a week before dah ramai nak balik raya. Tapi puasa, tak larat pulak nak pergi shopping berjam2 cari barang weyh. Worry not,  shopping online je. Tak larat nak kejar sale kat kedai sebab kena jalan guna kaki kan, campur dengan dahaga and lapar sebab puasa. No way lah nak bersesak2 untuk rebut discount. 

So demi menjimatkan masa and tenaga, I beli semua online. Skang online lagi mudah sebab dah macam catalog dah, boleh zoom detail lagi item tuh. Tengok model pakai and terus mix and match je. Salah satu web yang tengah buat sale gila2 ni, nile.com.my ni. Jualan Meletop 2015! Memang meletop weyh bila tengok harga, rasa nak meletop dah laptop ni sebab semua pun nak add to cart . haha




Dengan baik hatinya nile.com.my ni buat free delivery khas untuk raya yang mula 17 Jun 2015 sampai 16 July 2015 dengan pembelian serendah RM48 je. RM48 tu boleh dapat 2 ke 3 helai baju during Jualan Meletop 2015. Dah jimat tenaga, jimat petrol lagi takyah bawak kereta sesak2 . hewhew. Kalau di luar Klang Valley, penghantaran amik masa 1 ke 3 hari. Tapi if lokasi korang dalam Klang Valley , lagi best sebab penghantaran paling pantas dengan 24Hours Cash on Delivery Services  dari nile.com.my


Product: Haniya Paisley Jubah
Price Meletop: RM29.50
Date: 06/07/2015
Time: start: 11.00am
Quantity: 100 pieces

Product: Haniya Mix Color Blouse
Price Meletop: RM19.90
Date: 06/07/2015
Time: start: 4.00pm
Quantity: 80 pieces
Time: start: 11.00am
Quantity: 150 pairs


Product: Stylish Hoodies
Price Meletop: RM12.90
Date: 07/07/2015
Time: start: 3.00pm
Quantity: 200 pieces

Product: Korean Men Sport Pant
Price Meletop: RM14.90
Date: 08/07/2015
Time start: 11.00am
Quantity: 200 pieces

Product: Men Sport Pant
Price Meletop: RM13.90
Date: 08/07/2015
Time start: 4.00pm
Quantity: 350 pieces



Product: Fitness Chin Up Bar
Price Meletop: RM11.90
Date: 09/07/2015
Time start: 11.00am
Quantity: 300 units

Product: 15kg Chrome Dumbell Sets
Price Meletop: RM79.90
Date: 09/07/2015
Time start: 4.00pm
Quantity: 100 pairs


Product: Multipurpose Wallet/Handbag
Price Meletop: RM6.90
Date: 10/07/2015
Time start: 11.00am
Quantity: 200 units



Product: Aluminium Card Holder
Price Meletop: RM2.50
Date: 10/07/2015
Time start: 3.00pm
Quantity: 200 units


Product: Travel Durable Backpack Malaysia
Price Meletop: RM19.90
Date: 10/07/2015
Time start: 4.00pm
Quantity: 60 units

Weyy banyak lagi tengah harga runtuh untuk musim "Jualan Raya Meletop 2015" ni !! Tapi item2 yang harga tengah runtuh ni terhad je so better cepat. Ada jubah yang harga serendah RM19. 90 !  

Better set alarm weyh sebab tricky betul. Tiap item yang bakal meletop ada timing dia ! Mesti cepat licin ! Ada banyak lagiii design jubah and blouse lain !! 

Cepatt...!










Sunday, July 5, 2015

Patut Ke Saya Amik Maid ?

Hi

Lagi banyak my workload makanya lagi banyak menyusahkan orang lagi huwaa huwaa waaa. Masa dah ada dua baby, ego weyh taknak amik maid. Ego satu sebab nanti maid tolong belek anak, i jealous. Tamak haloba, nanti Adam or Noah sayang maid lagi dari I kot kalau dapat maid muka macam dalam sinetron tv3 tu lagi sendu iols. Muka kalau macam nenek Bertha takpe.Dengan husband2 sekali terjerumus. Jauh iols fikir. So sebab itu lah sampai sakng takde maid . Yillek ! 

Padahal kalau tahap busy skang ni patut dah ada maid dah and 1 or 2 pekerja untuk bantu urus business gak. Tapi still yillek ! I rasa I boleh handle alone semua benda. Husband sangat sangat banyak membantu but still perlukan maid atau pekerja untuk I hope handling orders and bungkus2 parcel. Alhamdulilah first batch Luminous if 1000 box habis within 2 weeks. Then next batch dah ramai repeat order and sekali repeat 3 ke 5 kotak. Terima kasih sangat sebab sudi cuba.

Happy alhamdulillah but at the same time my body dah takleh carry. 250- 300 order per day untuk diuruskan now. Satu malam memang tak cuku untuk tulis parcel and all. Bila dah Subuh tu kepala dah pusing dah. Sian kat anak2 sebab mommy dah takleh focus belek diorang. Desperate sangat sampai kul 5 pagi I whatssap family group kata minta tolong. Takut tak sempat pos barang customer.

Macam biasa, family lah yang selalu ada zap zuss zasss tolong. Pagi2 buta my dad datang dah. T_T See tak pasal je. Kotak nasib baik ada my mom and bayar indon tolong lipatkan kotak.


Ni separuh order . Terima kasih siapa yang sudi cuba Luminous pastu siap repeat order sampai 5 kotak. Stock siap putus , I macam nak nangis dah sebab takut kena marah dengan customer. Maaf sangat sebab selling fast and tetiba service laju terus merudum sebab stock habis tapi now I restock 3 ribu kotak terus. So boleh order dah.



Tak pasal . Kalau I buat sorang ni taktahu la habis kul bape nih.


Eh sandar pulak...penat dah haha

Ahh nasib baik rumah dekat dengan Jaya Jusco then ada pos office dalam tuh . Kul 1030 pagi dah pergi pos cepat2. Sebab nak raya ni kan.


Rambut dah kelabu pasni lagi kelabu. Satu tona lagi cerah kelabu, ukur lah sendiri hiks hiks. apa jadah la anak macam ni setiap sudut nak menyusahkan hahaa. so serious I nak cari pekerja n maid nih .Maid kena muka cam nenek Bertha tau.  Cam Nia Ramadhani takleh. 



Gigih mama lipat. 

T_T Nasib baik la jenis bapak yang camnih.  Orang poslaju pun tanya apa benda ni banyak nya. Tengok kotak dia tanya 'kek ke?' . Alooo abang,  raya je ingat kuih raya eh. Eh eh. 


Fuhh, salah satu sebab kenapa i tak update blog sangat. T_T

Ok so yeah, best ke ada maid ? Banyak cekadak tak ? Lari dengan bangla tak ?  Kalau maid ada boyfriend bangla takpe tapi mesti sudi jadi testimoni Luminous. Erghh pening kan ada maid ? Kalau dapat yang baik bagusnyaaa tskk.





Thursday, July 2, 2015

Ariani Lebaran 2015

Hi

Finally tahun ni berjaya juga join event Ariani Lebaran 2015. hewhew. Bab bab fashion show ni memang excited lebih. Excited la jadi antara manusia yang paling awal untuk tengok koleksi terbaru. Korang belum tengok tapi I dah tengok dulu dah hewhew. Berlagak sikit. ekkeke.  So untuk tahun 2015, Ariani pun ada keluarkan design2 tudung dan koleksi terbaru dipanggil Ariani Lebaran 2015 . 

Event launching  Ariani Lebaran 2015 tahun ni dibuat di Mandarin Oriental. Ni event ekskusif dan penuh protokol ya sebab dihadiri Seri Paduka Raja Permaisuri Agong Tuanku Sultanah Hajah Haminah dan VVIP termasuklah Datuk Seri Sharizat Abdul Jalil. Gelabah jugak la nak pilih pakai baju apa masa nak bersiap kat rumah ahaaa sebab takut langgar protokol tapi yang penting xleh pakai jeans and kena kemas. 


So tahun  ni punya koleksi of course awesome sama macam tahun lepas2. Tiap tahun memang awesome lah. Tahun ni punya koleksi lagi awesome weyh sebab diorang mengetengahkan design instant jugak. so takyah la nak lilit2 and amik masa yang lama untuk bersiap. 

Lagi special tahun , diorang kuarkan koleksi RTW (Ready To Wear). KAlau dengan Ariani, apa yang familiar is tudung and shawl eksklusif kan. Sekarang ada jubah pulak weyh hewhew. Lepas tu skang kalau nak shopping online dah boleh. Dulu kalau nak beli kena gi kedai diorang je, sekarang lagi kena rasuk ah korang ada online web haha.






Humood Al Khudher pun ada ya jangan main2. ekekke. 



Yay dah launch pun !! sila la shopping cepat sebelum licin tudung koleksi instant sebab trend skang orang suka yang jenis instant. Mudah and pantas !!



Antara blogger yang terlibat. Masa ni, group ni je yang sibuk nak selfie amik gambar. Yang lain semua duduk molek je kat meja masing2.  Dah la event penuh protokol yang kena behave sikit  kekekke. 

So yeah, selamat shopping ! 



SHORT MENTION


Raya x lama dah, xnak beli handphone raya ke? Hehe. Skang ni semua benda jadi mudah bila ada smartphones. Nenek pun pakai applikasi whatssap ya siap instagram lagi. Haha. Ramai je yang berfikir2 nak beli smartphones tapi x mampu nak bayar sekaligusss hehe. So now best dah boleh beli smartphones dengan harga mula serendah rm98 sebulan dengan umobilecredit.
Kepada sesiapa yang berminat, bolehlah layari laman web Umicrocredit untuk maklumat lanjut.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...