Friday, February 27, 2015

B Lyn Beauty Secret

Hi

15 tahun menghilang kerana menguruskan hal rumah tangga dan kini muncul semula dalam dunia nyanyian, sudah tentulah Amelina mengalami perubahan ekstrem pada fizikal dan wajahnya.
Memang tidak dinafikan bila penyanyi lagu Rindu dan Asyik ini muncul semula pada hujung tahun lalu, fizikalnya banyak berubah dan kurang mantap sebagaimana zaman popularitinya dulu.

Namun, ibu kepada enam orang anak ini tidak pernah patah semangat melakukan pelbagai usaha bagi mencantikkan dan mendapatkan semula kulit wajah dan fizikal sebaik mungkin bersesuaian dengan usianya yang mencecah 41 tahun.
Malah, kerja keras Amelina ini dipermudahkan pula apabila dia dilamar sebagai testimoni dan seterusnya duta produk kecantikan baru, B'LYN BEAUTY SECRET, dua bulan lepas.
Amelina mengakui, sejak menggunakan set 2 dalam 1 B'LYN BEAUTY SECRET - BLyn Advanced Perfect Serum dan BLyn Young & Gorgeous Beauty Booster, dia sangat gembira melihat perubahan positif itu.
"Produk yang berkualiti dan selamat memberikan kesan perlahan-lahan secara berperingkat dan bukannya berubah dalam seminggu dua. Itu perkara yang saya alami dengan kedua-dua produk B'LYN ini selepas dua bulan menggunakannya.
"Saya dapat lihat perubahan secara berperingkat pada kulit dan dalaman badan sejak mengamalkan B'LYN secara konsisten. Itu yang meyakinkan saya B'LYN adalah produk kecantikan yang berkualiti," katanya.
Tambah Amelina, kedua-dua produk BLyn Advanced Perfect Serum dan BLyn Young & Gorgeous Beauty Booster juga melengkapi fungsi antara satu sama lain menghasilkan perubaha luaran dan dalaman lebih baik berbanding sebelum ini.
"Masa awal-awal aktif semula, kulit saya sangat kusam, liang pori besar, garis muka yang kasar dan ton tidak sekata. Apabila B'LYN menyarankan saya mencuba produk ini saya tidak ada keyakinan sebenarnya.
"Tapi atas peluang dan kepercayaan itu saya cuba juga amalkan kedua-dua produk itu secara konsisten selama dua bulan. Alhamdulillah, kulit saya makin tegang, segar, garis muka berkurangan dan ton lebih sekata. Begitu juga perubahan dalaman badan yang terasa lebih ringan dan sihat.
"Malah saya boleh katakan BLyn Advanced Perfect Serum memberikan kesan terbaik. Perubahan sedikit demi sedikit itu memberikan kulit lebih baik. BLyn Young & Gorgeous Beauty Booster pula memberikan kekuatan dalaman dan tubuh lebih sihat dan cantik," katanya.
Mahu cuba perubahan seperti dialami Amelina? Korang boleh dapatkan set B'LYN BEAUTY SECRET 2IN1 dengan HARGA PROMOSI RM170 dengan menghubungi Cik Lynn di 018-354 9278 (WhatsApp).
Instagram: @blynbeautysecretofficial
Facebook: B Lyn Beauty Secret
#blynbeauty_secret
#advancedperfectserum #youngandgorgeousbeautybooster
#mindorder




Thursday, February 26, 2015

Ini Je Yang Saya Ada.

Hi

Kenapakah benda begini perlu terjadi ? Kenapakah perlu kita menggunakan gambar dan identiti orang lain sedangkan kita memiliki identiti sendiri ? Kenapakah ? Purke ? purke ? Purke tu 'kenapa?' in Mexican kan ? wahhhaaa masa duk layan cerita Rosalinda, Mistress Hermanas asyik dengar 'purke?" je. Kenapa weyh kenapaaaa? Tak jenuh ke nak right click gambar orang untuk save sedangkan boleh ambik gamabr sendiri dan upload. T_T

Benda ni berlaku kat ramai orang. Tapi yang sendu nya bila gambar kita dah disalah pakai weyh. Kacau suami orang, sendu tak sendu. T_T . Kalau gambar orang famous tahap Nora Danish and Lisa Surihani tu diguna untuk buat account fake takpe jugak sebab memang dah famous. Tak logik la tetiba Lisa Surihani atau Nora Danish nak kat suami korang khenn. T_T Kesian kat warga sendu kurang famous dan tak meluas macam I ni. 

Tak pasal kena serang dengan bini orang sebab laki dia duk active wassap dengan I yang sendu versi fake. Profile picture wassap guan gambar I then tukar2 gambar dengan laki tu hantar gambar saya. Gila kan. Siap hantar2 hadiah. Wife dapat tahu, wife pulak maybe jenis rajin belek facebook maka terjumpa la link blog i yang orang selalu click2 share tu.Maka drama la sikit.T_T Tapi nasib baik isteri dia berfikiran logik, how come la I duk share kisah2 personal kat blog dengan husband semua tetiba boleh plak nak chit chat dengan husband dia. 

Selalu kalau orang buat fake account facebook, I terus share and ajak ramai2 report je. Takdela naik angin atau serang ke apa. 

Ni lagi satu account tipu..pelik2 jela deme ni. 

Namee dah kahwin, ok betul. Suami pun betul.


Lives In Paris, France..haha. Saya duk Soromban yoo.

Study Science at Infrastructure University...salah. 



Sports banyak nya bola...I tak minat bola lah dik. T_T


Tetiba nama Shasha Marissa..23 tahun awwww. 


I dah kahwin, tetiba I lovey dovey dengan laki lain pulak. ahahaa. Sejak bila pompuan boleh kahwin 2 ? Ke I kahwin dengan laki ni dulu then janda , kahwin dengan Isham plak. T_T Mace mace.


Dan tetiba I vegetarian. 


Mace mace kan. 

To come clean, I hanya ada account2 ni saja yeah untuk elak orang ditipu. Tipu bab wang ringgit dan perasaan yang I paling taknak sekali. 

Account ni je yang I ada..


Instagram


Facebook for blog



Dayre 

Tu je. T_T . Akaun yang lain selain yang ni bukan saya punya. 

Mace mace .



 
Wax Bulu Sampai Akar Tapi Tak Sakit Pun !!

Ramai yang cukur je bulu2 kan ? Tak kisah la bulu kat mana tangan ke kaki ke mana2 lah taknak sebut lebih lanjut.heh. Tapi tau tak cukur ni boleh buat tekstur skin tu rosak and ruam dan juga skin akan kasar. T_T So better wax. Masalahnya ramai yang tak berani wax sebab sakit kan. Laa kan skang dah ada kaedah wax yang tak sakit pun. Ni haa !


Hunny Home Made Traditional Sugar wax. Buang bulu roma sampai ke akar tanpa rasa sakit . Texture mcm madu and main ingredient pun madu. No chemical added. Semua 100% natural. Insha allah xde kesan sampingan. No worries, bulu tercabut sampai ke akar . Kalau guna wax biasa beli kat kedai tu memang sakit weyh. So better guna Hunny Home Made Traditional Sugar wax ni. Murah pun murah. 

                                          
Sampai ke akar tercabut !
Price RM25 (postage Rm5, s&s Rm8)
Berat 380 grams
Include 2 wooden stick, 7 pieces kain cotton & manual instruction.

InsyaAllah tahan sgt lama. Just simpan lebihan wax dlm fridge lepas guna, just keluarkan dan panaskan dlm microwave 5 minutes jika nk guna semula. Product ni dibuat sendiri oleh penjual. Resepi turun temurun hihihi.

Diorang tengah cari agent/dropship untuk setiap kawasan . Siapa jadi agent untung lah sebab Hunny Home Made Traditional Sugar wax ni tengah in trend dan dicari ramai hewhew. Kayo la sape jadi agent .
Instagram : remove.your.hair 
Phone number : whatsapp/telegram 0132624454





Wednesday, February 25, 2015

Jangan Terlepas Lagi ! Save The Date!

Hi.

Ingat tak rumah Acacia Park phase 1 by Low Yat Group, harga bawah RM450k. Haritu siap ada discount. For me harga dia sangat berbaloi kalau compared dengan material and kualiti rumah tu. Pulak lepas LATAR highway siap on 2016, 20 minutes je to KL weyh. Facilities pun dah banyak. Siap dengan golf club lagi. Kalau korang datang sini kat sales gallery memang rasa berbaloi lah kalau beli sebab rumah dia guna material yang mahal, Ceiling tinggi okays so nampak rumah lagi luas. 



Tapi...sorry, Acacia Park 1 dah sold out pun. Masa I pergi tengok pun, dah 80% of the house sudah di 'chop' oleh orang ramai. Fully booked. Sekarang semua dah ada pemilik pun. 


Ingat tak rumah Acacia Park phase 1 by Low Yat Group, harga bawah RM450k. Haritu siap ada discount. For me harga dia sangat berbaloi kalau compared dengan material and kualiti rumah tu. Pulak lepas LATAR highway siap on 2016, 20 minutes je to KL weyh. Facilities pun dah banyak. Siap dengan golf club lagi. Kalau korang datang sini kat sales gallery memang rasa berbaloi lah kalau beli sebab rumah dia guna material yang mahal, Ceiling tinggi okays so nampak rumah lagi luas. 

Tapi...sorry, Acacia Park 1 dah sold out pun. Masa I pergi tengok pun, dah 80% of the house sudah di 'chop' oleh orang ramai. Fully booked. Sekarang semua dah ada pemilik pun. 


Masa dah habis dijual tu, ramai yang comment kat my page..."alaaaa,namee dah habis dijual pun !!" Why laaaa?"

Serious memang cepat sangat licin. I tak boleh tolongggg. Since ramai orang tengah cari rumah tapi area KL banyak dah cecah harga juta. Tinggal mimpi je nak beli rumah kalau harga untuk terrace house burke 2nd hand pun cecah juta. Tu belum termasuk duit kita untuk renovation repair rumah buruk tu lagi. sigh. Serious kawasan rumah Bandar Tasik Puteri ni cepat licin.

See..
Acacia phase 1-  habis licin lepas sebulan dibuka untuk dijual*Launched on Nov 2014
-Acacia phase 2 -71% booked padahal belum launch lagi *haven’t launch
-Garden Heights  phase 5-  70% sold *Launched on Sep 2014
Seiring - 43% sold sebelum sempat launch *Launched on Jan 2015

So demi menggembirakan hati korang yang gundah gulana sebab rumah2 ni cepat sangat habis dijual....marii ! Good news , masih ada peluang untuk memiiki rumah harga berbaloi . Tapi kena cepat lah, kalau tak goodbye sayonara mesti licin lagi. meheee. Still ada unit yang masih boleh beli..

Sempena Chinese New Year yang akan datang ni, Low Yat Group awaken event khas. During event ni mereka akan ada promotion khas. Yang tak dapat pergi event khas tu jangan risau – sebab promotion khas ni sah sepanjang bulan Februari. But as i told u earlier, kena cepat. Jangan lepas ni cakap alaaa alaaaa lagi kenapa habis. meheee


Special Chinese New Year Promotion
-CNY Special Discount 
- Free Auto Gate System
-Free air conditioner for Living room
- Free air conditioner for Master Bedroom

*For selected product only 

Area Bandar Tasik Puteri ni walaupun banyak rumah tapi dia punya masterplan memang disusun cantik2. Takdela kang depan rumah dah bunyi bising traffic. Paling best still kekalkan concept greenery. the target is to serve penduduk kat situ dengan surrounding yang greens, tenang and sihat. Sebab tu la siap ada Bandar Tasik Puteri Golf Club and facilities dah tersedia. Jusco, Teco . kedai2, restoran, car service centre, clinic , etc semua ada dah. Petrol kiosk pun ada. Next week akan launch Petronas petrol kiosk lagi. hewhew

Ini tengah up sekarang , recreation and sports club untuk target healthy living within the penduduk..


Ini dia petrol Kiosk Petronas yang akan launch next week..


So apa lagi. Save the date okay. Kalau terlepas , lepas ni jangan alaaa namee kenapa habiss. hehee. During event tu nanti akan ada Lucky Draw, Lion dance, Acrobatic performance, God of Prospertiy’s appearance, refreshment etc
DATE: 28 Feb 2015 – 1 March 2015
TIME: 11am-6pm
LOCATION: Bantar Tasik Puteri, Sales Gallery



Bandar Tasik Puteri Sales Gallery

Kalau taknak terlepas rumah harga yang susah nak cari kat tempat lain, sila cepat. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...