Saturday, October 25, 2014

Bakat Yang Jangan Disiakan . hewww

Hi

Pelase scroll down for the latest entry. hewheww


apakah bakat ku ? mungkin boleh jadi pelumba basikal terkenal sebenarnya.

Mungkin sebenarnya anda yang dah jadi mak mak dan bapak bapak orang ni mempunyai bakat menari atau menyanyi atau bermain piano atau berlakon atau memasak atau bersajak atau berpuisi dan macam2 bakat yang lain. For me bakat boleh jadi hanya sekadar hobi di masa lapang atau boleh jadi serious sebagai pekerjaan dalam kehidupan. Ahh mana mana pun, yang penting jangan kuburkan saja bakat yang ada. Paling2 cikai pun praktis as a hobby. 

Tapi tapi tapi, bakat yang ada tu anda biarkan terpendam dan terkubur saja. Maybe salah satu faktor zaman dahulu, tiada medium yang merancakkan bakat2 iteww. 

Sekarang ? Untung anak2 sekarang, dah banyak corong2 untuk serlahkan bakat. Youtube , soundcloud dan paling baru sekali program dari Dugro ni. Kempen Dugrostar ! Di mana bakat2 anak kecil (maybe salah sorangnya nya anak2 anda atau adik2 anda atau sepupu2 anda hewww)

Dah 6000 peserta yang join kempen ni since pelancaran Dugrostar haritu dan dah masuk peringkat final . 280 kanak2 dah terpilih sebagai finalist. Tahniah adik2 comelss !!

Ni adalah lokasi untuk final. Ada 7 lokasi yang terpilih .


Venue
Date
KB Mall, Kelantan
24-25 October 2014
Plaza Merdeka, Sarawak
31 October-2 November 2014
Sunway Pyramid, Selangor
31 October-2 November 2014
One Borneo, Sabah
8-9 November 2014
Mahkota Parade, Malacca
7-9 November 2014
KSL Mall, Johor Bahru
7-9 November 2014
Queensbay Mall, Penang
13-16 November 2014

Hadiah2 very the lumayan..
Prizes   :
1st Placing                     : RM5,000.00 + trophy + certificate
2nd Placing                    : RM3,000.00 + trophy + certificate
3rd Placing                     : RM1,000.00 + trophy + certificate
4th to 20th Placing          : Consolation Prizes + certificate           
So korang boleh bawak anak2 korang tu untuk join saksikan persembahan2 final ini . hewhew. During event final ni, banyak aktiviti yang ada. So jangan risau kalau anak korang boring. Silap2 dengan mak mak sekali yang join game yang ada. heh

Ground Activities      :
·         -Special Product Promotion
·         -Exclusive Dugrostar Premium Collection
·         -Product Sampling
·         -Clowns
·         -Ballons

Booth Activities :
·        - Dugrostar™ Step (Dance Machine)
·        - Dugrostar™ Beat (Music Machine)
·         -Dugrostar™ Style (Face Painting)
·         -Dugrostar™ Celebrity (Photo shoot)
·         -Dugrostar™ Jump (Giant Pool of Balls)
·         -Dugrostar™ Creative (Sand Art)

Stage Activities :
·         -Dugrostar Finale
·         -Interesting children’s performances (invited)
·         -Coloring Contest
·         -Other Stage activities

·    Kalau anak2 korang rasa nak join peraduan Dugrostar ni, masih diterima. Hanya perlu pergi di lokasi2 finale dah disenaraikan tuh. Wang tunai menanti dimenangi oleh anak-anak korang yang berbakat! Yah, peserta-peserta yang mengambil bahagian akan bertanding dengan kesemua peserta yang mengambil bahagian dalam 7 lokasi final tersebut. Penganjur akan pilih seorang pemenang daripada kumpulan 3 hingga 6 tahun dan seorang pemenang daripada kumpulan 6 hingga 10 tahun masing-masing daripada 7 lokasi tersebut untuk memenangi wang tunai sebanyak RM1000!


Pendaftaran adalah percuma di lokasi2 finale tu, jadi

tunjukkanlah bakat-bakat anak2 korang tu di Dugrostar Studio (Wild Card)!


Bila lagi nak bawak anak2 main aktiviti yang best2 !






Friday, October 24, 2014

Recipe : Frozen Strawberry Banana Chocolate Treats Paling Pantas !

Hi

Selalu party harijadi kanak2 akan meningkat kos sebab kita perlu chocolate yang banyak untuk hiburkan anak2. Lagi satu sebab kos meningkat sebab orang tua pun sama sibuk menyelit, kalau section candy buffet tu wajib licin. So bagi kurangkan kos, marilah kita buat dessert sendiri. Dapat idea untuk buat chocolate ini lepas kagum tengok pekerja Mc Donald celur aiskrim dalam chocolate lalu membeku dan terbentuk menjadi ice-cream choco top harga singgit lima puluh sen tuh. 

Kira punya kira kos candy buffet boleh mencecah RM600 untuk beli kudap kudapan saja. Takpe jangan membazir, mari lah membuat kudapan2 sendiri sebanyak yang mungkin.


Bahan yang diperlukan untuk membuat2 kudapan sedap ini...3 barang sajaaa..
1) Pisang banannanana
2) Jem ( tak kisah jem perasa apa , nak strawberry boleh,bluaebrry boleh, peanut butter boleh etc)
3) Cooking chocolate (chocolate yang kita selalu guna untuk buat cake)

Kuantitit bahan tu terpulang pada korang untuk buat banyak mana. Ni saya tunjuk untuk satu pisang saja. KAlau nak buat lebih, gandakan bahan sajaaa.



Potong pisang ikut size slice sederhana. Nak tebal pun boleh kalau suka lebih pisang.I suka sederhana je senang nak ngap ngap ngap.

Letak jem .


Pastu kepit dengan slice pisang lagi. Buat macam burger.



Ni untuk satu ketul pisang.  Nak banyak , gandakan pisang saja ok.



Letak dalam peti ais atas tu selama 1 jam ! Peti asi bahagian simpan bahan basah ayam daging tuh. heww



SELEPAS 1 JAM  (setelah menuggu pisang kepit jem tadi untuk sejuk) , baru mula cairkan chocolate. Masak dengan api yang slow sebab chocolate cepat sangat hangit. Sambil kacau letak air panas sikit. Jangan banyak sangat air panas, nanti cair pulak. heww



chocolate sudah cairr.



Kuarkan pisang kepit jem tu tadi, celur2 dalam choclolate suam tuh. Memang chocolate tu akan terus beku bila kena pisang kepit jem yang sejuk tuh ( macam ice cream chocotp Md Donald tuh ). Tapi tapi...pastu dah setel celur semua pisang kepit jem, masukkan dalam peti ais selama 3 jam untuk betul2 beku luar dalam.

Dah jadi chocolate ! Kudap kudap kudap.



Ni setelah digigit. Nampak tak bergerigi...tu gigi I lepas gigit. hahah

Ngap !

So nak buat untuk party harijadi sangat sesuai. Sambil bermanisan, sambil kurangkan sembelit makan pisang. Ewahh.

teruk betul gambar presentation recipe kan. hmm camne nak jadi Martha Stewart nih. Pasni janji nak improve gaya photography biar nampak creative sikit dan menarik.  haa gitu. tapi janji tinggal janji. hahaha

Toodles. :)






Lexee Untuk Bahagian Intim Wanita . 

Baru tahu pad pad yang kita beli dari kedai tu diperbuat dari kertas buangan ? Like whattt.

Dalam2 banyak2 kawasan, Cik V tu antara area yang paling istimewa, sensitive dan bacteria membiak. Sebab tu kena jaga dengan teliti dan penuh kasih sayang hewww. Bila dah dewasa, baru lah I ada kesedaran. Bila datang bulan, hanya tahu pakai pad. Tak ambil peduli tentang jenis2 pad. Ingatkan pad semua sama je. Setelah sekian lama hidup, dah melalui macam2 jenis pad untuk miss V. Ada yang buat miss V melecet, ada yang kurang menyerap bau, ada yang kurang penyerapan bila 'red aunty' datang menyerang miss V. 


So marilah memanjakan miss V dengan menggunakan pad jenama Lexee ini ! Satu satunya pad yang ada 8 lapisan untuk bertindak melawan pembocoran, bau yang pontianak suka dan elak kemelecetan. hewww. 


Pad yang ada 8 layer....LAPAN !
Lapisan pertama
+Permukaan 100% kapas Yg halus lembut
+Kadar penyerapan 3 Kali hands lbh cepat Dan mampu mengelakkan kebocoran
+mampu mngekalkan kesegaran & keselesaan
Lapisan kedua
+kandungan agen biologi Yg membebaskan molekul OKSIGEN Yg aktif
+mampu menghilangkan bau Serta MEMBASMI BAKTERIA
+mampu mengawal sistem endokrin,meningkatkan peredaran Da dah Serra kadar metabolisms
Lapisan ketiga
+polimer penyerap cecair dibalut 360darjah dgn kertas airlaid yg mempunyai kebolehan menghalang pembiakan bakteria,anti-lembap serta memberi perlindungan Dari habuk
Lapisan keempat+teknologi polimer penyerap lutsinar Dr jepun berpaksikan kuasa penguncian air yg tggi
+polimer Yg MESRA ALAM,keterlarutan air Yg sepenuh serta keselarasan pH badan membolehkan is selamat digunakan TANPA kesan sampingan
+penyerapan cecair 10 KALI GANDA lbh berkesan Dr tuala wanita biasa
Lapisan kelima+lapisan yg cepat serap Ye UNIK Serra ekslusif memberi PERLINDUNGAN Yg LEBIH HEBAT & menyeluruh drpd kebocoran PD bhgian sisi
Lapisan Keenam+polimer penyerap cecair dibalut 360 darjah dgn kertas airlaid yg mempunyai kebolehan menghalang pembiakan bakteria,anti-lembap,Serra perlindungan drpda habuk
Lapisan ketujuh+lapisan bawah Ye LEMBUT SELESA, dgn ciri cuti PEREDARAN UDARA Ye BAIK
+perudaraan udara Dr LAPISAN PERTAMA hingga me LAPISAN KE 7, membolehkan OKSIGEN AKTIF berfungsi dgn LEBIH GIAT lg pads permukaan kulit
Lapisan kelapan+direka mengikut lekuk tubuh wanita utk KESELESAAN tambahan.
+pelekat jalur bersumberkan GAM makanan Ye tidak bertoksik serta TIADA kesan sampingan

Pad ni nipis je walaupun ada 8 lapisan. Tapi jangan risau sebab pad ni nipis. Takkan ada gelembung bila pakai. bahaa. so takde siapa perasan pun korang tengah didatangi 'red aunty'. Selalu hari pertama , period datang banyak kan. Pad Lexee ni can guarantee yang untuk hari pertama pertama tu korang pakai 2 keping pad saja. Sebab satu pad tahan 12 jam and boleh menyerap 27 kali ganda dr pad biasa kt kedai tuh. 
Eh tapi hari2 pun kena extra hygenic !
Sila cuci miss V guna vagina wash dari Lexee ini. berfungsi utk membantu dlm keintiman,kesegaran,dan wangian dlm hubungan intim suami isteri

-memberi kesegaran 
-memastikan kulit terasa lembut dan lembap 
-segar dan nyaman
-mencerahkan warna kulit vagina 
-pH seimbang yg memastikan vagina anda bersih dgn lembut tanpa kerengsaan kulit,sgt sesuai utk yg berkulit sensitif

Jangan lah pergi cuci miss V guna sabun mandi. pH berbeza sebab tu kadang2 korang akan perasan ada keputihan . Kulit badan n kulit miss V berbeza ye. Miss V lebih sensitive dan lemah lembut...sebab tu ada sabun khas ! Dari anak dara sampai dah kahwin, perlu ye ada pencuci khas !

Kalau berminat untuk cuba....boleh hubungi 
Ayu 0193383174






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...