Sunday, April 23, 2017

Setiap Tahun !

Hi

Tahun ni is tahun kedua I join McDonald's CSR event, partnering with RMHC. Tahu tak RMHC tu apaaa? Bagi sesiapa yang tak tahu, RMHC tu stand for Ronald McDonald House Charities. Setiap tahun pun akan ada event untuk meraikan home's kids ni. Meraikan anak anak yatim and anak2 rumah istimewa. 




I suka join event camni sebab,  bila tengok wajah budak2 ni korang akan rasa kasih and untung korang ada family and love yang korang ada tu share dengan golongan2 begini. Jadi hargai lah family selagi boleh. I selalu join event camni since zaman university lagi. Salute usaha McDonald's untuk event macam ni.

By pukul 10,  I dah sampai TGV One Utama dah. Tahun lepas pun buat kat one Utama juga. Meriah. Boleh nampak wajah2 home's kid ni happy and excited nak tengok Smurf The Lost Village. 








Pandai, semua sabar tunggu. 



Of course la I bawa Adam and Noah sekali. Akan terus bawa datang event2 charity macam ni. Dengan abang Luqman dia sekali I bawak.




Awal2 dah beli popcorn dah hehe. Weekend jela time untuk spend time dengan family. 






Masuk cinema dalam pukul 11.00 macam tu. Tapi sebelum movie start, diorang buat ceremony penyerahan cheque untuk home's kid ni. Ni antara photo during ceremony.

















Yayyy, then semua dah happy2..





 Nampak budak2 ni semua tak sabar dah tengok movie Smurf The Lost Village.  



Ni dalam cinema. Bertahan la dalam 35 minit juga budak2 ni. Lari sana lari sini amik popcorn orang hehe. Tapi happy la dapat bawa diorang event charity ! Sampai besar pun i akan galakkan diorang join event camni.








with Ronald McDonald hehe!


Lepas movie settle, semua orang turun pergi McDonald's with all the home kids untuk ambil Happy Meal and McValue Meals. Yayyy. Seronok tengok muka budak2 ni semua. Thank u McDonald's!





Kalau nak tahu lagi program RMHC ni boleh terus ke official website diorang https://rmhc-malaysia.my/ . Boleh donate juga tau !









Friday, April 14, 2017

Sedap Sangat !

Hi

Pernah tengok iklan Ayam Goreng McD tak yang bunyi kriukk kriuk crunch crunch tuu? Pastu tertelan air liur gulp gulp? Setiap kali. Yes sangat annoying bila teringin tapi takde depan mata oi. Cinta tak kesampaian. Selagi ada kemahuan disitu ada jalan. Jadi I pun start enjin kereta nak menjalankan kemahuan I di McD terdekat hahaa. Sebab teringin. Menggoda betul. 1 minute drive dari rumah je dah sampai McD nya pun, yadaaa yadddaa cawangan McD ada kat mana2 je pun. 


Jyeahh sexayyy, finally kami berjodoh. Pernah cuba Ayam Goreng McD yang versi dulu tak? Kalau dulu rangup, sekarang pun Ayam Goreng McD lagi extra rangup crunch crunch for both regular and spicy. Kali ni I order Ayam Goreng McD spicy dua ketul sebab I suka spicy punya. 


Em 3rd time repeat. Haritu I pergi McDonald’s sampai KL pun habis sold out. Memang menggila betul ayam goreng McDonald’s ni. Cari Seremban habis, then I pergi KL pun habis. Apakah ini. Susah betul ayam goreng sexy sangat ni. Semua orang berebut. Selalu orang nak makan something yang senang and not too heavy... boleh try Ayam Goreng McD. 



See la the crunchy. Ini baru luar, dalam belum tengok lagi tuu. Hati budi yang penting. tetiba haha. 



Ini hati budi Ayam Goreng McD is very juicy. Saja je zoom nak bagi korang leleh. Makan panas2. Sekarang ni kalau masuk McDonald’s, memang nampak atas meja rata2 order Ayam Goreng McD je. Fenomena betul. Dah la luaran handsome, dalaman pun handsome. Memang terpengaruh sangat tengok iklan Ayam Goreng McD . 




Kalau lunch time memang penuh la dengan pekerja office and budak2 sekolah. Semua nak makan benda yang mudah .








Eh mesti lah nak selfie dengan jodoh. beheee. 





Cuba lah! Sedappp, panasss panass , rangupp rangupp , dihidang segar segar lagi!

Ayam Goreng McD, rasa pedas yang bukan macam biasa!


Jom!







Wednesday, March 22, 2017

Jalan-Jalan Jepun

Hi

Dulu selalu classmate sebut2, sekali pergi Jepun , mesti nak pergi lagi punya. I was like aaaa aaaa jela sebab tak pernah pergi Jepun pun mehhh. Tapiiiii hari tuu i pergi Japan for the first time, like omaigod from the first day dah sangat suka . Serious i rasa kalau korang pergi pun akan suka. Kalau planning nak pergi Japan, boleh mula dengan Tokyo dulu. Banyak tempat best in Tokyo  !

Haritu pergi Shinjuku. Shinjuku, Japan ni kira major commercial and administrative centre, dan  the busiest railway station in the world. Memang tengok busy je bandar Shinjuku ni. Tokyo Metropolitan Government Building, the administration centre for the government of Tokyo. 

Satu benda i paling suka, senang sangat nak travel since public transportation dia sangat la bagus. Haritu i naik Toei transporation. Beli satu ticket Toei One-day pass j je harga 700 yen , dalam RM27 duit Malaysia je tapi ticket Toei One-day pass tu boleh guna sehari suntuk untuk Toei Subway, Toei Bus , Toei Streetcar ( Toden) dan Nippori Toneri Liner . Jimat . hehe

Beli Toei One-day pass kat ticket vending machine kat station. 







Ini dia. Jadi jom i share tempat2 menarik yang korang boleh jalan in Tokyo dengan ticket jimat pocket korang ni? wee wee 700 yen ajee lepas tu boleh jalan merata !




Ni antara tempat yang i visit hari tu. rindu nya lah. 



 * Shinjuku *

Memang i stay in Shinjuku masa hari pertama since Shinjuku is main commercial area kan. Kalau tengok dalam tv, bandar yang penuh building dengan lampu. Bandar yang hidup, itu lah Shinjuku. Kalau orang tanya recommendation, i akan sebut Shinjuku hehe. Kat sini nak makan ke , nak shopping ke memang best !

Shinjuku malam


Shinjuku pagi ! 





* Jizo Dori Shopping Street *

Jizo Dori shopping street ni macam tempat orang lama2. Kalau kat Shinjuku Tokyo is very very veryy busy and modern. So Jizo Dori Shopping street tempat yang tenang sikit. Jalan2 part pedalaman Tokyo. Tenang je rasa dan tak busy. Alaa macam tourist kalau datang negara kita, bukan KL je dia nak visiti kan...kawasan kampung2 pun suka nak tengok sebab culture kita berbeza. Its like experiencing new environment. 







Best jalan2 dalam Jizo Dori Shopping street ni . Macam rasa dua bandar Tokyo yang berbeza. Dalam Jizo Dori Shopping ni ada temple untuk visit. Syok jalan2 cuci mata hehe. 



Ada temple, singgah tengok. 




* Toden Arakawa Line * 

Pastu dah jalan2 Jizo Dori shopping street , boleh naik Toden Arakawa line untuk view kawasan perumahan pedalaman Tokyo pulak. Eh tadi kan ticket harga 700 yen, jalan la merata2 sampai puas nak risau apa . Bukan selalu dapat pergi Jepun jadi manfaat kan lah ticket tu. 

samseng. Masa pergi Jepun haritu, cuaca memang sejuk la. Menggigil jugak ah hehe. 



Toden Arakawa line. Pun guna Toei One-way ticket juga. 












* Roppongi Hills, Mori Arts Center *

Kat Roppongi Hills, Mori Arts Center ni untuk tengok Tokyo citi view and dalam tu ada display artwork2 dari designer. 









Lawa kan Tokyo tower . Clear sky. Tu tall building warna oren tu la Tokyo Tower. Kagum tengok bandar Tokyo, sangat luas. 









* Tokyo Tower *

Dah ada kat Tokyo ni takkan tak pergi Tokyo Tower kot. Sama la macam pergi KL tapi tak pergi KLCC hehe. So jom naik. Dari Tokyo Tower ni pun boleh view bandar Tokyo. 















* Tokyo Skytree *

Nak tengok view Tokyo malam2, jom Tokyo Skytree! Ada broadcasting, restaurant dalam Tokyo Skytree. 

Gallery komik2  .





Masa i kat Jepun tu, memang berjalan je sepanjang hari. Kat Jepun seriously sangat la senang nak pergi mana sebab public transportation dia superb dan meluas. Macam Toei transportation. Lepas tu free WIFI . cuma perlu download apps TRAVEL JAPAN WIFI je then dah boleh guna free wifi. 






Overall, i suka la Japan. Memang akan repeat walaupun xtahu bila. Rasa kalau korang pergi pun, akan jatuh cinta juga. 


Nak tengok ticket prices and subway line boleh tengok kat link ni











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...