Tuesday, July 28, 2015

Flawless Makeup In 3 Minutes !

Hi

Pakai la makeup mahal ke murah ke, kalau teknik tak betul mesti foundation or BB cream barcapok. hewhew. Even guna jari pun tak sempurna sangat. Tak setiap pelosok skin tu rata dengan foundation. Akan nampak obvious bila berpeluh la cam titik2 .I dah pernah guna jari, sponge, cotton tapi tak smooth. Kalau nak fundation smooth , sila guna berus foundation yang padat. Ni pun i belajar dari jurumekap kat Sephora. Dia kata guna berus je boleh dapat hasil yang betul rata. 

Guna berus and ratakan kan muka dengan circular movement. Brush tu pusing2 kat skin. haha taktau nak guna ayat camne ni. Tapi yang penting brush foundation tu kena yang jenis padat tau ! Kalau guna brush akan dapat hasil smooth gila, beza kalau guna jari akan nampak cam stroke stroke. So yeah guna brush okays. Satu cara untuk jimat makeup jugak hahaa, guna la Face Luxe Brush ni, satu pump dia boleh ratakan the whole face. So tak bazir.

Face Luxe Brush by Breena Beauty ! Harga sangat murah weyh so i prefer this one instead dari Sephora punya kecik je. Ni bigger sikit. boleh guna untuk apply foundation or any powder !

See the brush padat and halus2. 

So dua benda ni is a must lah di kala i kelam kabut. Kat rumah memang tak sempat nak bersiap dengan baby2 ni lagi. so dalam kereta la i macam orang gila bersiap . Tapi lebih confident sebab tahu result dia akan smooth. Pernah one time i kelam kabut siap dalam kereta so guna jari je hahha pastu dah habis event baru sedar yang makeup tak rata huwaa sampai skang rasa "sakitnyaaaa tu disiniiii" . Malu woi. 

Jeng jeng. Dalam kereta. Ready get set go ! Kereta tengah huyung hayang pun takpe ya.

Kening macam gansgter akibat jatuh toilet berjahit pun takpe ya, yang penting faountaion i rata meletop !! Kalah Diva AA.




Ni da habis dah tapi saja nak posing hahaa. Gigih kan orang tua ni nak selfie. Takdela, nak tunjuk hasil dia ! Jangan meluat uols.


Camni ! Smooth je, lepas i guna foundation i guna brush jugak untuk apply loose powder. Nampak natural je. 

So faham tak nih, sila guna berus pastu jangan beli yang mahal2. I prefer Face Luxe Brush by Breena Beauty ni sebab harga murah tapi kualiti tinggi. Boleh beli dari website terus je senang. Tak sabo nak tunggu brush dia yang lain. Best best ! 












Monday, July 27, 2015

Putihkan Kulit Dengan Cara Selamat !

Hi

Susah betul nak putih. Ramai yang salah amik produk. Asal nak putih je pakai produk yang jenis hakis2 kulit atau produk yang kelupas , memang la putih tapi jap jela pastu gelap balik pastu kulit rosak hewheww sebab semakin nipis. Ramai yang tak tahu kandungan apa yang perlu diambil untuk putih. Ramai yang amik suntikan untuk whitening tu akan suntik glutathione dan vitamin C. Memang confirm putih kalau gabung dua tu . Tapi secara suntikan la.

Ramai yang tak berani nak suntik kan hewhew. Ngeri then susah nak cari ampules suntikan glutathione + vitamin C yang tulen. Banyak tiruan, so kalau korang beli2 ampules tu facebook ke memang tak tahu la tu ori je tiruan. Kalau tiruan tak pasal sawan hahaaa. Jangan main2 dengan benda yang suntik masuk darah ni. Bahaya. 

So faham tak nih, kalau nak putih, kena ambil kandungan glutathione yang tinggi ! Faham tak glutathione ! MEmang putih. Glutathione ni tak membahayakan, kalau berlebihan dalam badan pun dia akan turun jadi air kencing je, i pernah tanya doctor. So kalau nak putih, take GLUTATHIONE ! Memang boleh putih !

Cuba ni ! Teknologi dari Korea ! Produk ni full in glutathione.  Rahsia artis korea ok jangan main2.
Tinggi kandungan Glutathione ! Untuk whitening yang berkali ganda, hilangkan jerawat, jeragat parut , open pore semua , melicinkan kulit ah. All in one !

Ni antara testimoni yang ambil Transgluta ! Tanjat titeww !
Less oily. Kulit asal jenis tak sekata dan oily !

Ni ketara gila !

Dari kusam dan oily jadi cerah berseri !


Kalau yang jenis ada tompok2 hitam kat pelipat tengkuk atau tangan , boleh cuba . Akan pudar ! Ada yang jenis sental camne pun takkan hilang, luka lagi ada sebab sental kuat sangat haha. So makan trangluta memang akan pudar !

Korang consume la apa2 produk mahal ke murah ke kalau minum air x cukup memang x jd apa. So sila minum air at least 8 gelas ! Memang berkesan ! 

Ingat nak putih kaw kaw dan cepat kena consume glutathione macam produk Transgluta ni !



Wassap to order 019- 317 3715





Sunday, July 26, 2015

'so sweet'

Hi

Dah tak ingat when is the last time me and husband tidur sambil pegang tangan. Menggediks cam belangkas. Em maybe dari awal kenal dah berat sama dipikul ringan jinjing sama sama, we are so BFF. Kadang2 husband balik kerja , dia nak tdo petang jap pun iols kena teman. Iols taknak tidur petang tapi kena jadi tunggul kat sebelah so that dia boleh pegang. Dapat pegang baju celah jari kaki pun jadi ah sambil i duduk lipat baju atas katil. 

Tapi lepas Adam and Noah lahir, I dah tak ingat dah bila last time we both lovey dovey mengada2 to each other. skang hanya hal anak saja, Tahi kuning coklat , texture camane pun jadi topik penting. Tak sempat, takde time. 2 years of marriage , already 2 kids and how lah. Bila terserempak kat dapur, cepat2 i love u peluk ok bye . hahahh. Even kita dah tidur asing tilam ya. Isham with Noah, me with Adam. So yeah no me me time. Dah lama tak tengok wayang. 

Kepala I dah huru hara dah. Haritu tak tutup paip air, rupanya dah 2 hari tak tutup. Nak pakaikan Noah baju, I sarung baju kat kaki dia. Nak buang pampers dalam tong sampah, I buang handphone sebab kelam kabut sangat. Japgi sorang nangis, sorang pun sama. Huru hara sangat and banyak benda in mind. Susun nak buat apa pasni , pastu pasni pastu. Dengan keadaan dua2 menjerit sampai tahap i takleh berfikir dah.

Kelmarin pukul 530 pagi Adam terjaga sebab nak susu, then after Adam tidur balik iols terus naik atas fikir nak gosok kemeja husband , esok dia kerja. Selalunya tiap minggu gosok sekali arung tapi since baru mula business skincare Luminous Series and busy gila so routine menggosok baju tersasar dah. So bangun ah kul 530 pagi tu terus naik atas gosok baju.

Tengah nak gosok, tengok spray air dah habis. Pastu dengar cam Adam nangis kat bawah , cepat2 i lari turun bawah balik. Then Adam dah settle down, iols naik balik...tengok tempat spray air tu dah penuh.


'so sweet' husband tolong isikan spray air ni. hiks 

Eh  eh, ni mesti Isham tolong isi kan air ni.  Terus rasa sweetnyaaa suami aku ni. mesti dia hargai isteri dia bangun pagi untuk gosok baju dia. Iols pun terus semangat nak gosok semua 30 helai stock baju mingguan dia. Gosok baju sambil senyum2  happy sangat iolss suami sweet camnih. Hati berbunga2 iols. Nampak kelibat Isham lalu dari bilik sebelah , I senyum ah tanda hargai and macam senyuman terima kasih la sebab isi kan air spray ni.  tapi dia buat muka cam 'apehal bini aku sengih2 pagi2 buta ni" . cececce dah buat benda sweet nak malu2 pulak khenn.

Pastu bila tengah gosok baju kedua, then baru teringat sebelum i turun kelam kabut nak tengok Adam nangis kat bawah tadi I gi kencing. Lepas kencing tu i terus isi air botol tu.

So sebenarnya iols yang isi spray air botol. Bukan husband. tapi i lupa sebab so many things in mind. 

HAHA. Pastu feeling2 suami nak surprise. 


Gila pathetic hidup kau namee. 


T_T




Dulu dan sekarang lepas guna produk 100% plant extract Luminous . Dah restock ya skincare ni. Kalau berminat untuk tahu lebih lanjut boleh wassap terus Fira 016 250 9143




Wassap : Fira 016 250 9143



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...