Thursday, April 24, 2014

Sudah Sekata. Yay !

Hi


-Sticky post. please scroll down for the latest entry ! Tehhee !-

Tahu tak apa yang paling sedih ? Tskk.




Kering and tak sekata. Paling sedih bila orang ingat kulit mengelupas tepi bibir  ini air liur basi. Tskkk

Bila kulit tak seimbang, akan nampak dull . Warna kulit akan nampak bertompok2. T_T

Keliru dengan kulit wajah sendiri. Ada part berminyak, ada part kering kontang sampai terkopek-kopek. Kulit muka ku yang bercelaru. Keliru dengan identiti kulit sendiri. Complicated betul. Ingatkan perasaan jatuh cinta je complicated macam ni .  Serba salah nak guna what kind of skin care. Patut cuba produk yang khas untuk kulit berminyak ? Atau patut guna produk khas untuk kulit kering ? Atau apply dua jenis produk tu serentak. T_T

So far guna satu jenis produk tapi hasilnya kurang memuaskan. Still. Sebab kulit masih tak balance , ada part kering ada part berminyak. Sigh. Selalunya tepi bibir and bahagian pipi akan kering . Bahagian hidung, dahi and dagu akan berminyak. Oh kulit, why ! Tapi mungkin factor genetic juga. Ceh salahkan genetic pulak. Bahaa.

Pernah terbaca, kulit orang Asian lebih sensitive dan senang terdedah dengan macam2 skin problem . Sebab kulit Asian lebih nipis. Untuk sedapkan hati korang pembaca yang Asian juga ni, erti lain kulit orang Asia ni lebih halus. Kurang tough sikit ! behehe. Mudah sangat nak kena irritation and dehydration. Akan jadi masalah juga bila nak apply makeup sebab akan nampak tak sekata juga.

Finally Clinique keluarkan produk untuk seimbangkan kelembapan kulit. Khas untuk kulit orang Asia. Kulit orang  Asia memang macam ni, sedikit sensitive. Lets give it a try ! 


Clinique Essence Lotion ! Semangat nak cuba !! Kasi can botol Clinique ni selfie and ootd dulu. 

Titis kan kat tapak tangan sampai besar bulatan coins 20 sen. Coins 20 sen yang lama tau, yang versi baru lebih kecil. Jangan kedekut. behee


Ratakan essence lotion tu seluruh kedua belah tapak tangan then apply ke seluruh muka . 'Tap tap' kan Clinique Essence Lotion tu ke seluruh muka ! Biarkan kering sendiri then akan rasa segar !

-
-
-

-
-
-
-



After a week ! Saya memang guna product ni sekarang.
Kulit lebih sekata and lembut !! Tiada lagi kulit mengelupas yang meneyerupai air liur basi kering. Ini kulit without makeup langsung. No 360 camera. no filter. no penapis ajaib .





Ini je atas muka !
Thank you Clinique ! Esence lotion ni available dalam 2 formula. Samada untuk skin type 1 & 2 untuk masalah kulit yang lebih kering atau type skin 3 & 4 untuk stabilize kelembapan kulit. Saya guna formula untuk 1 & 2 sebab kulit saya kering .

Wah bukan main posing ala ala kulit album penyanyi sandar di tepi dinding.  Kulit semua angle dah nampak sekata.Boleh angkuh posing 360 degree tanpa camera 360.ekekke.

Kalau nak tahu skin anda type nombor berapa, boleh refer di web online mereka. Website yang penuh info, and solution untuk masalah kulit. Saya pengguna Clinique juga, sebab tu tahu website ni...behehe. Sila consult skin anda di sini !



Toodles


10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


Bakat Terpendam

Hi

Posto posto.Korang semua mesti ada bakat terpendam kan, Selfie ! Ey jangan tipu. Nenek saya pun pandai selfie. haha . Trend selfie dah melular pun. Makan selfie,ootd selfie,semua benda lah selfie.We dont need photographer , atau tripod.Semua selfie je senang, tak kisah lah selfie guna monopod, atau tangan atau selfie reflect dari cermin. hehe. So good news for us....Suria KLCC ada buat contest yang melibatkan selfie !! 

Taddaaa ! Selfie ! Share your best OOTD contest !

Haa selfie macam weolss ni !

1) Hanya perlu selfie OOTD korang dengan salah satu barangan yang korang beli dari butik2 yang terlibat ! Ini list butik nya. 

Then siap sedia untuk selfie ! Just follow these steps !

Dah tu je. Senang sangat kan ?Bye. Saya pun nak menang. Siap nak join cepat usha 

Toodles :)





10 Rahsia Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...