Friday, October 31, 2014

Clingy Baby Adam

Hi

Confession

Since baby long Adam umur 3 bulan lagi, dah mula lain macam. Lebih clingy. Nak berkepit. Kalau boleh nak dukung je sentiasa. My mom cakap, anak I nakal tak reti main sendiri. Selalu buat perangai. so I thought baby long is nakal too. Selalu ignore je baby Adam bila dia nak clingy atas sebab musabab konon nak displin kan. Like everytime baby adam ehek ehek (mula menangis) , I awal2 cuba tegaskan diri "No, I dont want to carry you !! Main sendiri," mama wait sebelah ! ( tegas walaupun hati tak sampai hati) .

Bila baby long Adam umur 4 months, then only I tahu yang i pregnant lagi . Adam akan dapat adik. Orang tua tua kata, kalau budak nak dapat adik memang akan memerap je. Nak clingy. Nak berkepit membuak buak. Malam yang I tahu I mengandung tu, I tak boleh tidur bila terkenangkan baby long Adam. Rasa guilty sangat sebab nak ajar bertegas sebab ingatkan memang baby long Adam nakal. Baby dalam perut dah sebulan pun. 

So for the early 4 months, I rasa I seorang ibu yang teruk. :(

I feel bad. Rasa sangat teruk. Jadi ibu pertama kali banyak benda I tak tahu, I banyak tanya2 my sister je sebab dia doctor so if baby sakit ke apa, tanya nak buat apa. Selalu refer google .

So untuk buang rasa serba salah tu, hari2 now baby long Adam macam tahu yang dia bakal dapat adik. Sekarang memang sangat manja. I layankan je. i ignore assignments and cari masa lain. Pagi dari kul 630 bangun sampai dia tiur balik...I focus Adam je. Kalau pergi dapur , laundry semua dukung dia. Sebab dia xnak kena tinggal.

Tak boleh jauh sejengkal langsung. Nanti akan nangis teruk2. Kalau I pergi dapur nak cuci pinggan dia lepas suap dia makan pun dia akan nangis teruk2. Selalu buat terperanjat, ingatkan jatuh terhantuk  ke apa..rupanya  marah sebab kita pergi dapur. Padahal 5 saat je nak letak pinggan dalam sink. ahaaa. 
ni I pergi amik handphone 1 saat dah ngamuk.


Hari2 kalau dia tak nampak daddy dia, dia akan main and wait kat pintu. ajak lepak kat pintu sama2. 




Kalau tidur, setiap setengah jam atau sejam atau 2 jam berjaga, dia nak check samada mommy atau daddy dia ada tak. Kalau salah seorang ada okay , dia akan lelap balik tapi kalau lama sangat dia tengok muka sorang ni je dalam rumah ni dia akan buat merungut. And ajak naik atas cari daddy. So kalau daddy dia kelaur subuh balik malam tu memang dia akan ajak I naik atas cari daddy dia.

Hari2 suruh baca kan buku. Kalau buku tu dah habis pun suruh ulangkan baca balik. I sampai dah hafal isi kandungan buku dia nih. Buku i exam pun I tak hafal lagi, tapi buku dia dah khatam berapa ribu kali dah. suka tengok visual and words. Maybe esok besar nak jadi journalist ke Adam. behee. Taknak jadi pilot kot. yayyy. 
kalau tak bacakan balik, dia rungut suruh . siap kuis2 mulut I suruh baca. paksaan.




Seriously memang penat sikit. Tapi I tengok jiran I okay je, bangun kul 5 kot diorang ni. Kul 6 dah bau masak2 breakfast dah. So I pun macam ter inspired lah. skang I bangun kul 6.15 ...terus sapu2 rumah and dapur. Sebab Adam dah merangkak, memang tiap hari lantai kena sapu mop. Takut dia sakit pulak nanti kalau ada habuk. Malam kul 11 atau 12 Adam tidur, then baru I buat assignments and kerja client. Tapi kadang2 x sempat jugak nak settle kerja. 

Tapi I rasa sangat worth sebab baby cepat membesar and memang nak manja. sementara sempat manjakan dia, nanti adik dah keluar kurang manja sikit. 

Layan kan je nanti kejap je dah nak kahwin. huwaaa

Toodles.


Sarang by AN Boutique Cafe


Pembukaan 

NEW VENDORS BOUTIQUE CAFE AT SENAWANG, NEGERI SEMBILAN. 
GRAND OPENING IS ON 1st NOV 2014!! .

129-1, Lavender Heights 3,
Lavender Height Business Square,Seremban 70400, Negeri Sembilan. (Premise is nearby to the KIPMART Senawang and Senawang Specialist Hospital, and is in the same row with 99Speedmart). . .
Sarang by AN Boutique Cafe menawarkan pelbagai jenis produk dgn harga yg berpatutan. produk pakaian, aksesori, hijabs hinggalah makanan, so Kalau nk ajak bf/tunang/husband jgn risau, cik kak cik adik boleh shopping biarkan cik Abg mnikmati desserts/foods yg ada di cafe tersebut. . .
.
Diorg siap sediakan Play Area dlm boutique utk anak2 korang bermain so korang boleh shopping dgn tenang dan aman. Mmg boleh jeling2 je anak2 tu bermain. Haaa best takkk? Bukan tu je, parking pun senang. .
Ini baru sikit. Nanti diorg akan update lagi so rajin2 la follow ig @SarangbyAN @SarangbyAN @SarangbyAN . Terima Kasih! #SarangbyAN #SarangbyANboutiquecafe

Boleh follow instagram http://instagram.com/SarangbyAN

See u !!




Airish Set Kejelitaan

Hi

Sebelum ini, saya sempat berkongsi dengan anda tentang ekstrak Hemma Sakura yang menjadi ramuan utama Sabun GLAMOROUS FUCHSIA.

Pada kali ini, saya mahu dedahkan pula bahan-bahan berkhasiat lain yang terkandung dalam produk ini bagi menyerlahkan kulit wajah yang lebih sempurna, anjal dan bersinar.




ASID LAKTIK
- Menghilangkan kotoran dan menanggalkan sel kulit mati agar wajah lebih bersih, segar dan lembut.
- Menanggalkan permukaan sel kulit mati untuk membantu pembersihan lebih mendalam, menjadikan ton kulit lebih sekata dan menghilangkan kedutan wajah secara beransur-ansur
- Boleh ditemui dalam kebanyakan produk yang berasaskan tapai atau ditapaikan seperti yogurt
- Pernah disenaraikan dalam regimen kecantikan Cleopatra yang terkenal dengan mandian susu dipercayai untuk mengekalkan kecantikannya
- Dianggap sebagai salah satu Asid Alpha Hydroxyl (AHA) yang terbaik kerana ia bertindak lebih lembut berbanding AHA lain
- Merangsang biosintesis seramida yang dapat meningkatkan tahap seramida subkutaneus untuk membantu melembap dan meningkatkan ketahanan kulit

ASID HYALURONATE (HA)
- Turut dikenali sebagai hyaluronan. Ia terdapat dalam glycosaminoglycan (Gags) secara semulajadi dalam menyediakan 'bahan pengisian' dan sokongan kuat pada kolagen
- Sebati dengan air, sekaligus menjadi bahan pelembap yang penting untuk pergerakan molekul dan proses badan
- Ditemui dengan banyaknya (kira-kira 5g) di dalam lapisan kulit (dermis) dan secara minimum di sekitar sel tanduk (keratinocytes) pada lapisan atas kulit (epidermis)
- Terkenal dengan kelebihan untuk melembap dan menjadikan kulit lebih anjal
- Mempunyai keserasian bio yang menakjubkan pada kulit
- Sesuai untuk kegunaan bahan kosmetik kerana ia melembap, melembut dan mengembalikan keanjalan dalam mencapai anti-kedutan dan kesan bersinar pada kulit wajah
- Meningkatkan tahap HA dan menghidratkan kulit kering, menjadikan kulit lebih lembut dan licin, mengurangkan garis penuaan dan kedutan serta menstruktur semula tisu penghubung
 

ALPHA-ARBUTIN
- Diekstrak daripada daun bearberry
- Menggalakkan pencerahan dan ton yang sekata pada semua jenis kulit
- Menyekat epidermal melanin biosynthesis dengan menghalang pengoksidaan enzimatik Tyrosinase dan Dopa, lantas memberikan kesan pencerahan pada wajah
- Berdasarkan kajian, ia bertindak menghalang Tyrosinase lebih baik daripada Beta-Arbutin
- Kajian terhadap 80 wanita berketurunan Cina menunjukkan 1% Alpha-Arbutin memberikan kesan pencerahan lebih pantas dan ketara selepas satu bulan penggunaan berbanding penggunaan komponen tunggal lain (Asid Kojic, Beta-Arbutin dan Hydroquinon)

Sabun GLAMOROUS FUCHSIA mengandungi Asid Laktik yang membersihkan kotoran dan menanggalkan kulit mati, menjadikan wajah lebih bersih, segar dan lembut. Haruman bunga yang lembut pada sabun ini adalah terapi terbaik.

Cara Penggunaan: 
Basuh muka dengan air suam. Gosok sabun GLAMOROUS FUCHSIA pada tapak tangan sehingga berbuih. Sapu dan urut secara urutan membulat pada wajah dan leher. Bilas dengan air suam dan lap sehingga kering.

Dapatkan sabun GLAMOROUS FUCHSIA yang berharga RM39.90 sekotak dengan menghubungi 019-2222 696 sekarang.

Ikuti kami:
Instagram - @airishmiracle
Facebook - Airish Miracle Official




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...