uMobile uMobile

Saturday, March 28, 2015

iPhone 6 Please !

Hi

Semua orang idam nak guna handphone iPhone 6. Ngaku jela tapi masing2 tak beli pun. Teringin tapi tak beli pun. Sebab nak tunggu harga turun kan. Biasa la awal2 keluar model baru mesti harga tinggi lagi . Lek lek dulu, kita tunggu harga jatuh sikit dulu.Nak tunggu harga jatuh tu nak kena tunggu design baru keluar lah kot kan ? Berapa tahun lagi tu ? ekkekeke. Mungkin ada potensi untuk kurang harga sikit tapi kena bertabahlah tunggu. 


So good news ! Siapa nak Iphone 6 , angkat tangan ? ! Haiipp !


Sekarang U Mobile dengan baik hatinya nak bagi semua orang merasa guna iPhone 6. Haa baru lah up to date sikit. Ni orang lain dah enjoy2 dengan Iphone6, kita duk tunggu2 tak beli2. heheh. 


Haritu sempat pergi event U Mobile pelancaran package U Mobile iPhone6 plans. 






-
-
Ini dia!!!




RM98 , eh yeke ? Ye weyhh! Kiranya bayar RM98 pastu boleh bawak balik phone iPhone6 tu tapi ada contract. Contract dia best punya. Sellau kalau korang nak beli handphone by contract pun, at first kena bayar ribu2 gak kan ? Ni tak, u pay awal2 RM98 je terus bawak balik rumah with U Mobile microcredit.



Benefit of U Microcredit *nangis please

Ni plan dia..

Haaa best tak ? Apa tunggu lagi. Nak apply pun senang! Apply online je weyh ! Tapi if nak apply kat cawangan U Mobile pun bole je !!

Jangan lupa bawak document ni..

Nak baca detail lagi boleh terus ke








Thursday, March 26, 2015

Kanan Ke Kiri

Hi

Ya ampun ya ampun ya habibi ya maulana. Everytime i share benda best2 kat dalam blog ni pastu orang minat tapi entry tu dah tulis lepas2 dah. Tahun lepas punya entry pun orang masih ingat tapi nak godek balik entry2 zaman Paleotlitik dulu dalam blog malas pulak khenn. So banyak yang email tanya I pasal jam tawaf yang i collect tu. "hoi beli dari mana, i cari dalam blog u tak jumpa dah"Yang email nya ramai tapi sorang pun I tak jawab sebab masa read email kome kome ni i read dari handphone je. 

So nak on the spot terus godek kat blog and bagi link tu susah. Ampun ya. So tanda minta maaf, nahh buat entry lagi sekali. Sape yang dah baca blog ni dari awal, tahu kot hobi iols suka collect jam. Actually start dari hobi kumpul jam biasa tapi skang fokus jam tawaf je. Sebab sendu, baru tahu pasal jam tawaf and kebaikan dia. For me sangat unik lah jam tawaf. Selalu jam kan tik tik dari kiri ke kanan. 

Jam tawaf ni tik tok dari kanan ke kiri. Ni baru betul punya clockwise. Dalam banyak2 orang yang jual jam tawaf, yang MEM Watches jual paling exclusive pastu harga tak mahal pun. Before ni ada beli jam tawaf dari tempat lain tapi tak kualiti langsung pastu harga mahal. Siap jarum tercabut , nak tukar takleh. So banyak collect dari MEM Watches je sebab dari MEM Watches ada warranty . Setia terus. Buat collection terus. 

Ini dia baby baru .

Keluaran terbaru, nampak ada tali kulit. Rembat satu.Genuine leather okays. I siap bau2 lagi tali dia sebab bau kulit sedap hahaa. 


Nampak mahal tapi tak mahal. Hadiahkan my dad satu jugak teheee. 

Nasib baik la rembat awal sebab jam dia cepat nauuu out of stock. Rasa macam baru jap nak belek2 catalog dia tapi tak lama pastu tulis 'out of stock' . 


Pastu kalau rosak ke apa, ada warranty. Takde la rasa tertipu. T_T


Tapi sedihhhh, lupa nak request engrave name. Ni pun baru nampak kat facebook MEM Watches. Pasni nak hantar engrave, cool sikit ada nama Namee  kat belakang jam .




Untunglah liyana, jam ada engrave nama.  Cool gila. 


Bukan jam tangan je, dinding sekali ! Ekekke. Dah macam obses plak dengan jam tawaf / counter clockwise MEM Watches ni. Sebab feature wall warna hijau, so jam pun warna hijau sebab nak padankan. Ewah ewahh.


Next target, nak ni plak. Nak letak dalam my study room. 




Ni antara sebab kenapa I mula collect jam counter clockwise ni. Jam dinding pun nak exclusive kan. ekekke

KELEBIHAN-KELEBIHAN DAN KHASIAT JAM TANGAN KE KIRI (COUNTERCLOCKWISE):

1. Sebagai pengimbang semulajadi setiap detik/saat.
2. Menjadikan fikiran lebih tenang dengan penghantaran mesej 
tenaga secara tetap dan sekata.
3. Membantu mengawal rentak jantung
4. Mengharmonikan sistem kesemua kelenjar.
5. Memenuhi falsafah hukum 7 kuasa menguasai tenaga.

MENGUKUHKAN 7 KEADAAN:

1. Keberanian mengatasi Kesilapan.
2. Kelajuan mengatasi Kelewatan.
3. Kemudahan mengatasi Rintangan.
4. Kestabilan mengatasi Kucar-kacir.
5. Kekuatan mengatasi Kelemahan.
6. KEUNTUNGAN mengatasi KERUGIAN.
7. KEJAYAAN mengatasi KEGAGALAN.


I dapat dari MEM Watches kat facebook. Pergi usha sana then boleh beli direct dari website official diorang...ok ? Puas hati I ulang entry zaman Paleolitik ? ekekke

https://www.facebook.com/memwatches









Tips Kecikkan Peha

Hi

Serious lepas bersalin ni banyak benda nak kena renovate. hahah guna perkataan renovate terus paling sesuai. Yang I paling perasan, my kaki macam ayam upin ipin betul betul betul. Peha dah besar, rapat , jalan bergesel. So yeah, i need me me time untuk renovate apa yang perlu.. So ini my workout routine setiap hari, selepas tidurkan Adam. Dah la Adam ni tidur kul 1, kadang2 I bersenam je sekali dengan dia . Pelik je dia tengok mak dia hahaa.

Serious bila diri sendiri dah buat menjadi, rasa macam nak ajak ramai2 sebab bila buat sendiri dah cuba and terbukti berkesan. Excited lebih nak bagitau "weyy jadi weyhhh" . Actually my sister yang start buat dulu then I macam malas2 je nak cuba nanti dah tertonggek sana sini excercise tapi tak jadi apa pun. 

Tetiba rajin nak cuba . Dah mula dari last month. Serious menjadi.

20 minute everyday routine..20 minit aje guna masa. 


SQUAT CHALLENGE
Ni sebulan punya challenge so just follow lah hari pertama sampai terakhir. Buat dan terus buat. Yang cangkung bangun cangkung bangun. Ni senaman untuk bulatkan bontot jugak. Serious menjadi. Takyah pakai silicon dalam buntut, buat je squat ni serious jadii. Dah berapa kali i taip 'serious' sebab serious memang jadi. Kaki kecik, tontot bulat and ada thigh gap.

30 LUNGES
Ni nama dia lunges. Minimum buat 30 kali tapi i kadang2 rajin buat lebih sebab anak2 semua dah tidur syok pulak ada me me time untuk mencantikkan diri semula. 



60 -100 JUMPING JACKS
Macam tak biasa pulak lompat bintang khennn masa pendidikan jasmani sekolah dulu. Ni jela modal exercise pendidikan jasmani. ekekke. Haaa buat 50 ke 100 kali. 





50 SECONDS WALL SIT
Hanya perlu duduk sambil sandar sambil imagine ada kerusi. Ni serious tough sikit nak buat. I buat sambil tengok tv. At least pemikiran kat tempat lain. Tahu2 je eh dah 50 saat pun. 


Ok untuk kecikkan kaki, hanya senaman kat atas tu je i buat setiap malam sebab stress la kaki ayam upin ipin betul betul betul. Makan takde pantang pun, cuma konsisten la buat senaman untuk kaki ni. Nak gi jogging takde time so buat la senaman yang ringan je. Then ada serum sapu la serum untuk membakar lemak jugak. Lagi cepat turun. 

Haa lagi satu tips , I minum produk Oriya untuk bakar lemak cepat, dia macam cepatkan metabolik. . Kalau nak boleh email kat nameeroslan@hotmail.co.uk

Nampak macam simple tapi menjadiii weyhh..

20 minit je setiap hari. I buat sebelum malam sebelum tidur sebab pagi tu memang takde time lah kanduk sibuk belek anak and kerja rumah.

Ni, makin kecik dah. Sebelum ni antara peha tu takde ruang. Peha rapat. After 3 weeks, peha berjauhan . Lagi lama lagi jauh tercabut terus kot ekekekke




     

Pori-pori kecut 
Jerawat Kecut
Putihkan Kulit
Pudarkan parut & jeragat

Mask yang sangat berkesan ! Hey hey i pernah review dah masker organik warisan ni. Mask ni diperbuat dari pure beras organik japan, pitera, ekstrak barli dan lain-lain bahan organik. Natural la semuanya. Fungsi khas untuk kecutkan pori, jerawat, putihkan kulit dan pudarkan parut and jeragat. 

Kalau guna dengan konsisten memang muka akan licin. I ada satu botol hehe. Siap boleh buat lulur badan lagi. Lepas lulur, kulit akan rasa halus sangat. Kalau nak putihkan badan, cuba guna mask beras organik ni. akan nampak tona makin cerah. I selalu try kat tengkuk. 

Ni lah dia mask beras Masker Organik Warisan (MOW) ini..






Sangat best mask nih. Tak caya cuba. I dah try !



Setengah sudu teh campur satu sudu teh air suam. Cukup satu muka. Boleh buat lulur badan skali.

100% organik, 100% tanpa bahan kimia , bukan masker muka je tapi lulur badan sekali. Confirm putih melepak !



Antara khasiat masker organik warisan :
*Melembut, melicin dan menghaluskan kulit.
*Memudarkan parut jerawat dan menghalang perbiakan jerawat.
*Mengelakkan jeragat dari membiak dan memudarkan parut jeragat.
*Sesuai untuk semua jenis kulit.

Best !


Skang ada sabun organik warisan plak.

Tanpa PARABEN
Tanpa PEWANGI
Tanpa BAHAN KIMIA
Tanpa PEWARNA TIRUAN

Perasan tak lepas cuci muka atau mandi , kulit akan rse macam tegang kejung camtuh ? T_T Sebabnya dalam sabun yang hari2 kita pakai tu banyak sgt chemical , lama2 boleh buat kanser kulit. Makin lama kulit akan kering and terhakis. So sila berhenti ok. Kalau nak kulit licin lembut gebu, sila guna sabun oragnik warisan ni. Ini dia ....

Sesiapa yang jenis kulit sensitive, sangat bagus kalau guna sabun ni. Kulit yang berjerawat, blackhead n bermasalah akan makin ok. Takkan mengelupas, confirm ! Ni testimoni

                                 

KHASIAT :
- bantu rawat masalah kulit yg berjerawat, kusam, blackhead, whitehead , segala jenis masalah lah. 
- bantu pulihkan kulit tanpa kelupasan
-melembapkan kulit yg kering secara semulajadi
- anti-peneuaan sebab kandungan collagen dari tumbuhan yg tinggi
- pudarkan dan kurangkan pigmentasi
-kulit akan tampak gebu dan cerah

BAHAN - BAHAN :
Minyak Tumbuhan, ekstrak avocado, kolagen tumbuhan, ekstrak bijirin

HARGA :
RM29.90 semenanjung
RM35.90 sabah/sarawak

sebiji sabun tahan sehingga 2 bulan penggunaan

 Best weyh masker ni !! Kita suka !! Sebab kulit jadi halus !

Mas : 0133008943 
Kina : 012 395 2514
                                           





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...